Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Magda70 12:45, 28 maj 2013

Doleciałam...sałata boska...a ja myslałam, że moja juz taka fajna...a tu bęc na doopę...sprowadziłaś mnie na ziemię haha

Pozdrówka...i też spadam bom zapracowana!
Mala_Mi 14:38, 28 maj 2013

Kindzia - na a czym innym???

Pszczółko- piwonie to jedne z moich ulubionych kwiatów

Aniu - też pozdrawiam

Magda - bo moja to taki typ, że musi być wielka, ale już mniejsze bo największe liście zjedzone lub sprezentowane

Szok, nie pada.. pierwszy dzień od chyba piątku.. dalej nie pada...chmurki sobie straszą, ale nie leje...

wiec nic ciekawego w ogrodzie nie ma, rh sponiewierane deszczem... reszta czeka na ciepełko..

wie popstrykałam ptaszka w kąpieli, tarzał się po kamieniu z każdej strony, pod skrzydełka, kuperek...
Wygląda jak wróbel.... ale nie mam pewności... ale za to jakie figury..

Mala_Mi 14:40, 28 maj 2013

I młode ropuszki... była malutka
eliza3 15:12, 28 maj 2013

asc napisał(a)

wie popstrykałam ptaszka w kąpieli, tarzał się po kamieniu z każdej strony, pod skrzydełka, kuperek...
Wygląda jak wróbel.... ale nie mam pewności... ale za to jakie figury..

Ptaszek obłędny, chyba się na randkę szykował, środkowe zdjęcie oglądam i oglądam... ale dokładny, nawet szyjkę sobie pucuje że nie spadł z tego kamienia
hanka_andrus 15:15, 28 maj 2013

Pewnie jakaś samiczka, co to już wysiedziała młode! Czas na dokładną toaletę po 2 tygodniach!
Margarete 16:31, 28 maj 2013

Hej
u nas tez zimno i leje od dwóch dni...nici z prac ogrodowych a więc jest szansa że dzis może odgruzuje mieszkanie, bo przez ogród zaniedbane. Dobrze że w sobote jak byliśmy e Rododendronowym to było w miare....
Ja też kupiłam sobie przyrotnik w tym roku - 2 szt i posadziłam razemżeby szybciej miec wiekszą kepke, obok róż. Na razie rusza powolutku - ale martwie sie skoro on potem taki ekspansywny... najwyzej go wywale, ale teraz w deszczu to on slicznie wyglada, szkoda by było
gierczusia 16:39, 28 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Pewnie jakaś samiczka, co to już wysiedziała młode! Czas na dokładną toaletę po 2 tygodniach!

Mastępnym razem Aneczka musi koniecznie gościa zapytać o płeć

Ta seria fotek jest urocza
gierczusia 16:41, 28 maj 2013

asc napisał(a)
6 czerwca ma być u mnie jeszcze zimniej niż jest... to chyba jakieś złe uroki odczyniono.... dziś ogrzewanie włączyliśmy, bo zimno..... idę spać...... i te rodki Bogdzi.. oj te kolory...... oj będą mi się dziś śnić

U mnie teź już włączone , temperaturowa katasrofa.. Trzymam tylko kciuki za tą meksykańską kobeę.. Ona już się tak na kratce zaplątała ,że nawet mimo najszczerszych chęci nią mam jej jak ewakuować do ciepełka
gierczusia 16:43, 28 maj 2013

Kindzia napisał(a)

Łopatą???!!!

Mufffę lopatą ..... Taką małą mufffę takom wilgaśną lopatą ??
Mala_Mi 17:02, 28 maj 2013

Cieszę się, że kąpiel ptaszka płci nieznanej się spodobała... Ja też lubię oglądać jak się pucują

Czy łopatą czy łopatką to zależy tylko na kim mucha siadła i kto ma ją ochotę unicestwić

Małgosiu.. przewrotnik nie jest ekspansywny, ale jak nie zetniesz kwiatów to się wysieje A ścinać trzeba, bo potem te kwiaty są okropnie brzydkie.. ja nie ścinałam, z braku czasu (jak prawie wszytko w ogrodzie), wiec sobie się siał... a że nie pilę zbyt intensywnie we wsiowym (w zasadzie wcale) to sobie urósł i musiałam go trochę przetrzebić.. bo zagłuszał wszytko, a przywrotnik wcale taki mały nie rośnie.. on jak żurawka.... ta duża żurawka. Nie dość że kupiłam i posadziłam tego dużo, to jeszcze swojego dobra się dochowałam.. Z tego powodu w zeszłym roku zrobiłam eksmisję na kompostownik i kilka w inne miejsce... .. wiosną go lubię, zwłaszcza w deszczu lub w rosie... a jak się wybuja to go nie lubię...
To foto z końca czerwca i jest to jego drugi sezon w ogrodzie (foto 2010), popatrz jaki wysoki jest.... i się pokłada.... tu kwitnie to jakoś wygląda, a potem jest brzydki, dlatego należy to wycinać..