Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródeczek jagody99

Ogródeczek jagody99

Bogdzia 10:24, 11 gru 2013

Pozdrówka przesyłam.
dominika_rew 13:10, 11 gru 2013

Jagodo, doczytałam, że pochodzisz z wielkopolski - to tak jak ja naprawdę z chęcią bym zobaczyła jak tam u Was teraz w dalekim świecie wygląda podziel się z nami jakimiś fotkami czy czuć już u Was klimat świąt? Mam nadzieję, że coś napiszesz pozdrawiam serdecznie!
magdziam 08:57, 12 gru 2013

Jagodo dziękuję za odwiedziny. Może pokarzesz nam jakie dekoracje świąteczne można zobaczyć w Twojej okolicy. Amerykanie przecież uwielbiają takie okazje, aby dekorować swoje domy.Pozdrawiam serdecznie
Mala_Mi 10:01, 12 gru 2013

Jagódka, czekam na griswoldowo po amerykańsku... u mnie jeszcze nikt nie odpalił oświetlenia, tylko ulice miasta ..
jagoda99 20:24, 12 gru 2013

Cierpliwosci musicie poczekac na weekend bo musze sie wybrac wieczorkiem z aparatem
W tygodniu sie nie da bo pilnuje wnukow no wtedy jedziemy na karate odrabiamy lekcje duzo mamy roznych zajec i ciagle biegiem
Ja pracuje pierwsza zmiane corka druga to tak sie wymieniamy obowiazkami przy dzieciach
Ojciec dzieci pracuje od rana do poznego wieczora wiec puki dzieci nie podrosna musze im pomagac
Wiec dajcie mi troche czasu
pozdrawiam
jagoda99 22:05, 13 gru 2013

Swieta za pasem a mi wcale nie w glowie sprzatanie gotowanie dekoracje
Jakos do mnie nie dociera ze to juz czas ale na drugi tydzien mam trzy dni wolne to cos wymysle albo i nie kto to wie
Pamietam ze u nas w domu choinke stroilo sie w wigilie mama w kuchni przygotowywala potrawy wigilijne a my z tata ubieralismy choinke
Jak juz choinka byla piekna wozilysmy sie z siostra na starym welnianym swetrze i w taki to sposob froterowalysmy popastowana uprzednio podloge ale bylo fajnie wesolo i pachnaco nigdy tego niezapomne
Wigilia wiadomo 12 potraw sianko oplatek i same smakolyki pysznosci jadlo sie szybko czekajac na gwiazdora no a jak juz przyszedl to ho ho ho dla brata przewaznie rozga a my z siostra takie staralysmy sie byc grzeczne trzeba bylo spiewac koledy mowic wierszyki no i wtedy dostalismy smakolyki czsem pomarancza i jakiegos misia ale bylo cudownie
W nocy obowiazkowa pasterka tez bylo roznie ludzie wyspiewywali roznosci ha ha ha jak bylo za duzo sledzikow a one lubia plywac no to wiadomo ze spiewali O moj rozmarynie .......
Pamietam tez ze zawsze bylo malowanie drzwi po swietach bo to wlasnie je uzywalismy do rozgniatania orzechow wloskich mimo ze byl dziadek do orzechow
Nasz brat w nocy ze zlosci z rozge wyjadal wszystkie cukierki ktore wisialy na choince tylko zostawial papierki tak ladnie uformowane ze nikt nie zauwazyl tak bylo wesolo
Pierwszy dzien wiadomo kolednicy nic sie nie gotowalo bo juz wszystko bylo gotowe tylko podgrzac
Drugi dzien zawsze mielismy gosci bylo super spiewalismy koledy jak byl snieg a przewaznie byl byly sanki kulig i wiele wiele radosci
Kocham moich rodzicow za moje dziecinstwo bylam taka szczesliwa kochana czulam sie taka bezpieczna
Bardzo za nimi tesknie bardzo
No ale sie rozpisalam moze to kogos zainteresuje
boguslawa_ma... 18:05, 14 gru 2013

Piękne wspomnienia chyba każdy je ma ,u mnie w domu było podobnie,a czym człowiek starszy,tym częściej wraca do tych wspomnien.
Ja też pomagam dzieciom -cały dzień w pracy.Powiedz co ci młodzi ludzie mają z życia.
W wigilie dzieci przyjezdżają do mnie i spędzamy razemPozdrawiam
dominika_rew 20:02, 14 gru 2013

Piękne, wzruszające wręcz wspomnienia.. dobrze, że takie masz, możesz teraz tę atmosferę przekazywać dzieciom i wnukom
20:39, 14 gru 2013
Przypomniałaś mi czasy, gdy wieszaliśmy małe jabłuszka i pierniki z dziurką na choince, a świeczki były woskowe zapinane w małych "żabkach". Bombki były piękne! jako małe dziecko wkładałam paluszki do ich wklęsłych środków i w następnych latach bombki wszystkie takie bombki były z dziurą, ale do dziś pamiętam tę przyjemność, no może nie z niszczenia, ale z zaspokojenia ciekawości, co jest w środku
Już zapomniałam też, że orzechy pękały też między drzwiami a futryną
Jadziu, dużo wspomnień wszyscy mamy podobnych, a te obecne chwile nasze dzieci i wnuki będą przywoływać w pamięci. Ciekawa jestem Twoich polsko-brazylijsko-amerykańskich świąt, życzę Ci przyjemności w czasie przygotowań i dobrych chwil z rodziną
Dzidka 20:40, 14 gru 2013

Piękne i jakże znajome wspomnienia.
Ale czytając je, myślę i o moich znajomych, których los rzucił daleko od stron rodzinnych.
I wiem, że bardzo tęsknią i chociaż w myślach powracają.