Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródeczek jagody99

Ogródeczek jagody99

Mala_Mi 20:51, 14 gru 2013

Jagódka, moja rodzina też rozpierzona .. i bez możliwości spędzenia jej razem.. ale co możemy poradzić... dobrze, zę jest komputer, telefon

U nas Mikołaj przychodził na Wigilię i aby przyszedł musieliśmy spróbować wszystkiego.. nawet karpia i kluski z makiem........ .bleeee
Z Mikołaja przebierali sie sąsiedzi, albo podrzucali rodzice sprytem prezenty pod choinkę.. np. Babcia ciągała sznurek z odważnikiem wyrzuconym przez lufcik... a my głuptoki goniliśmy do drzwi wpuścić MIkołaja.. W tym czasie prezenty lądowały pod choinka. Raz mój prezent wpadł pod chodnik.. i go nie znalazłam, ale ryczałam....
paniprzyroda 02:18, 16 gru 2013

Wspomnienia, jak bliskie mi... Do tej pory słyszę charakterystyczny dźwięk orzechów zgniatanych drzwiami, czuję zapach cytrusów... Teraz od kilku lat ja robię Wigilię, mama jest gościem. Przygotowuje jednak kluski z makiem, są najlepsze, to moi chłopcy zawsze sie o nie dopytują... Ciekawe, jak nasze dzieci będą wspominać święta... Pozdrawiam i dużo serdeczności przesyłam.
jagoda99 17:10, 16 gru 2013

Oooooooooo jak milo ile gosci wpadne do wszystkich podziekowac
Sobotnie zdjecia zbytnio sie nie udaly bylam na spacerze 2 godziny od 19:30 do 21:30 bylo super wial tak silny wiatr padal snieg a ja tak sobie chodzilam koniec swiata czulam sie tak jak kiedys na sankach tylko nie bylo sanek i towarzystwa bylam sama jak ten palec cholera wrocilam do domu jak balwan ale bylo fajnie
W Polsce to bym wyciagnela jakas sasiadke na taki spacer a tu moj ty Boze malo ze ich nie znam to kto by tu wyszedl w taka pogode ci co mnie widzieli to nawet nie chce myslec co mowili o mnie ale co tam nie wiedza co traca
Robilam zdjecia ale nie bardzo wyszly przy tej pogodzie musi byc powtorka z rozrywki
Mam w tym tygodniu trzy dni wolne z pracy na same swieta oczywiscie nie dostalam bo moje chinskie wspolpracownice mnie wyprzedzily choc nie obchodza swiat Bozego Narodzenia no ale to nic
Jak zwykle dni wolne na kontrole lekarskie okulista dentysta cholera i tak to jest w mlodosci czlowiek traci zdrowie zeby zarobic majatek a na starosc traci majatek aby odzyskac zdrowie samo zycie taka juz nasza natura
Swieta jeszcze w powijakach ale co tam zdaze te troszke przygotowac mamy takie polsko brazylijsko amerykanskie swieta modlimy sie przewaznie najpierw po polsku portugalsku bo to brazylijski jezyk i po angielsku wigilie mamy i oplatek ale to tylko polska tradycja
pozdrawiam wszystkich
Bogdzia 19:26, 16 gru 2013

jagoda99 napisał(a)
tak to jest w mlodosci czlowiek traci zdrowie zeby zarobic majatek a na starosc traci majatek aby odzyskac zdrowie

Bardzo trafnie to zauważyłaś. Pozdrawiam.
Joku 20:35, 16 gru 2013

Mimo wszystko rozbawiło mnie to zdanie, zacytowane przez Bogdzię.
Czytam o różnych sposobach obchodzenia świąt i Wigilii. U mnie w domu jakoś dziwnie było. Była skromna postna kolacja, ale choinka i prezenty były. Nie znana była tradycja 12tu potraw. Mieszkaliśmy z Dziadkami, Babcia pochodziła spod Leszna, Dziadek miejscowy, z Kaszub. Nigdy się nie zastanawiałam dlaczego tak było.
Mala_Mi 20:44, 16 gru 2013

tak to jest w mlodosci czlowiek traci zdrowie zeby zarobic majatek a na starosc traci majatek aby odzyskac zdrowie

Gorzej jak w młodości majątku sie nie dorobiło ino przysłowiowego garba

A doniczusie zgapiaj, ja też je zgapiłam od Gabrieli... łatwe w wykonaniu i super to wygląda
Kasik 21:04, 16 gru 2013

Przyszłam z rewizyta i widzę, że u Ciebie tez ptaszynki maja co zjeść.

jagoda99 napisał(a)
c.d

jagoda99 15:27, 17 gru 2013

Bogdziu Jolu Aniu i Kasiu witam serdecznie
Zawsze staram sie odpowiadac na stronie odwiedzajacego
Dziekuje Wam dziewczyny

Bogdziu pozdrawiam

Jolu mysle ze nie wazne ile potraw na stole byle rodzinnie i wesolo w zdrowiu

Aniu nie ma garba to nie tak zle a jeszcze uczciwa praca nikt sie majatku nie dorobil a to tylko takie spostrzezenie bo na starosc naprawde trzeba duzo kasy na leczenie caluje Cie

Tak Kasiu dokarmiam tych mich lobuzow ktore zostawiaja podziekowania na naszych samochodach ale mowia ze ptasie g przynosi szczescie ha ha ha ha
iwona0765 17:59, 17 gru 2013

Ślicznie u Ciebie , muszę koniecznie znalezć czas i posiedzieć u Ciebie w ogródeczku troszkę dłużej , dziś nie za bardzo mam czas , ale odezwę się jak wpadnę z wizytą , tymczasem pozdrawiam cieplutko!
Mala_Mi 21:16, 17 gru 2013

A ja jeszcze raz podziwiam fajną stołówkę i wróbelki