Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mariusz 21:26, 02 lip 2013

asc napisał(a)
Latam po ogrodzie i szukam czym też Ci zrobić przyjemność.... . co mogę ukopać w z ogrodu byś nie czuł sie skrępowany
Kochasz irysy, a mi sie rozrosły na tyle, że mogę Wam dać..... zobacz czy takie chcesz
Takie miniaturki, u mnie rosną na skalniaku.. kwiatki są na 2-3cm I kwitną pierwsze bo na przełomie kwietnia i maja.

A dziś tak wyglądają.. ładna niska trawka.. będę je rozsadzać, bo chę powiększyć stan posadania, a już są gęściutkie, wiec można dzielić

Dzięki serdeczne, są piękne, od dwóch latek gromadzę odmiany irysów, nie jest to takie proste, szczególnie jak się chce mieć jakąś wyjątkową, obecnie mam tylko 17 odmian i Twoją miniaturę chętnie przygarnę - maluśki kawałeczek.
Pozdrawiam
Mariusz 21:30, 02 lip 2013

monteverde napisał(a)
Mariusz a może zdjęcia chociaż tej piwoniowej kolekcji pokażesz? pozdrawiam, spotkanie super

To nie kolekcja, a taka mini rabatka z siewkami, jest ich tam kilkaset, jak paznokieć.
Zdjęcie oczywiście będzie zrobione .
Mala_Mi 21:43, 02 lip 2013

Taki mały akcencik Krasnoludek

Ale te akcenciki wymiatają... boskie są Zapisz mi nazwę Bo ja zapomniałam zauroczona by to zrobić
Mariusz 22:15, 02 lip 2013

Super akcencik i akcenciki, skojarzenie było inne, ale to ostróżki, niech mnie ktoś poprawi jak się mylę - tylko jakie?
Mariusz 22:20, 02 lip 2013

Przegapiam posty, kurcze
asc napisał(a)
Mariusz.... nie wiem jak Ci dziękować i Eli też ...
Mikołaj 1 lipca Tego to nie grali.. i Mikołaj dla grzecznych dziewczynek ... to już wogle niesamowite...
Dla mnie jesteś czarodziejem..... guru od roślinek wodnych, piwonii i wielu innych i oczywiście guner

Nie mam jak Ci podziękować.. bo słów brakuje, ale pomyślę Coś wymyśle...
I to nie chodzi, że dajesz piekne i oryginalne rośliny ..ale jak je dajesz

Zapraszam do siebie.. pora na rewizytę Oczywiście z dziewczynami

Ogród stworzysz taki, że nam szczęki opadną, bo wyczucie piękna masz w sobie A to 80% sukcesu
No i dużo roślin, których można tylko pozazdrościć Kolekcja piwonii i irysów powala na kolana

Dzięki, dzięki, dzięki... Jeszcze ładne, kadrowane fotki, ale już niedługo moje zmagania...aż się boję

Kondzio 22:42, 02 lip 2013

pięknie u ciebie zazdroszczę ci spotkania z Anią uwielbiam ją hi hi hi
Mala_Mi 00:39, 03 lip 2013

To jak będziesz obok to popatrz czy nie ma tam kartki... bo czy tojad czy ostróżki .. są śliczne i liście takie ciemnozielone.. i tym sie zasugerowałam, że to jakaś nietypowa pełna odmiana tojada

A rabata hostowa już Ci mówiłam, że piękna I widok na okolicę nad nią też super

I czekam na liliowce niech zakwitną
Mala_Mi 00:39, 03 lip 2013

Kondzio napisał(a)
pięknie u ciebie zazdroszczę ci spotkania z Anią uwielbiam ją hi hi hi

No, no niech mój M to przeczyta Dostanę zakaz internetu
Pszczelarnia 10:18, 03 lip 2013

Mariusz , Ania mnie zwabiła do Ciebie, widziałam u niej "mikołajki". Jak będziesz u Szuwarków to pojedź dalej na południe - zapraszam, koniecznie.
Piwonie drzewiaste - wyższa szkoła jazdy! Mam jedną i w tym roku już kwitła obficie a w kwiecie miała kilkanaście pszczół.
Dziękuję za pozdrowienia.
Margarete 15:01, 03 lip 2013

asc napisał(a)
Taki mały akcencik Krasnoludek

Ale te akcenciki wymiatają... boskie są Zapisz mi nazwę Bo ja zapomniałam zauroczona by to zrobić

Ale świetna fota - Ania/Krasnoludek .... bosko !