Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Urszulla 19:59, 22 kwi 2013

Świetnie wymyślone,
czekam na wszelkie pokazy
Pola 20:01, 22 kwi 2013

Marzenko, no mam nadzieję że plany ogrodowe się szybko spełnią choć i tak masz piękny ogród mucha nie siada. Zmordowana jestem po pracy buziam Cię mocno .....
Mala_Mi 20:26, 22 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Dzisiejsza magnolia gwieździsta. Pierwszy kwiatek

No to pierwsze kwiatki magnolii mamy równo

Dziś liczbę gatunków zdecydowanie ograniczyłam.. nie byłam w stanie przekopać wsiowego, wiec w nerwancji powyrzucałem trochę dobra jak leciało.
baraga1904 20:35, 22 kwi 2013

....ale piękna magnolia...białej nie mam tylko dwie rózowe i każada inna...jedna z nich wcześniejsza i już prawie prawie...są kwiaty ... kto wie? może jutro jak wrócę z pracy będę miała swoją.???..
...pozdrawiam Marzenko...
Ginger 20:51, 22 kwi 2013

Magnolia śliczna Madżenko ,a jak wygląda teraz Twój rh na pniu ? Tzn jak po zimie bo chyba jak go kupowałaś to nie byłaś pewna czy przezimuje zakwitnie czy coś takiego
bociek 21:05, 22 kwi 2013

Magnolia ladniusia
Patryk = Martek
Gabisia 21:13, 22 kwi 2013

Marzenko, dziękuję bardzo za namiary.
Poczekam na Twoje zdjęcia (please) i potem zadzwonię do człowieka
Buziaki
Madzenka 21:20, 22 kwi 2013

Konstancja30 napisał(a)
Madżenko ... czytam i nie wierzę ... nie wierzę bo jak można mieć nerwancję na Taaaki ogród ...

toż on wygląda jakby zimy nie było ... ... ja wczoraj spacerowałam i zapuszczałam żurawia za mase płotów (że teżmi piesy tego wścibskiego łba nie odgryzły to cud ) ... i stan hibernacji trwa ... a Ty marudzisz, że bukszpan poczochrany ... no nie ...

magnolia ma przepiękny kwiat ... rozkłada na łopatki ... planowany szpaler bukowy rozłozy to siem wie ... achhhh

buźka

Izuś już nie mam już nerwacji
Wszystko przycięte, bukszpany już uczesane, oprysk zrobiony, trawa rośnie. jeszcze tylko nawozy... coś opóźniona w tym roku strasznie jestem...

Urszulla napisał(a)
Świetnie wymyślone,
czekam na wszelkie pokazy

Ja już nic nie myślę.... czekam na roślinki.....
Pola napisał(a)
Marzenko, no mam nadzieję że plany ogrodowe się szybko spełnią choć i tak masz piękny ogród mucha nie siada. Zmordowana jestem po pracy buziam Cię mocno .....

Ja dzisiaj jakaś rozbita chodzę, jak połowa luda wrocławskiego. Lato się nagle zrobiło i coś głowy dzisiaj wszystkim odmawiały posłuszeństwa Dzisiaj sobie relaksacyjnie opryski zrobiłam. Miałam sypać nawozy ale deszczu nie zapowiadają a ja ze szlaufem latać nie będę...
baraga1904 napisał(a)
....ale piękna magnolia...białej nie mam tylko dwie rózowe i każada inna...jedna z nich wcześniejsza i już prawie prawie...są kwiaty ... kto wie? może jutro jak wrócę z pracy będę miała swoją.???..
...pozdrawiam Marzenko...

Moja różowa już się zbiera zaraz pokażę
Ginger napisał(a)
Magnolia śliczna Madżenko ,a jak wygląda teraz Twój rh na pniu ? Tzn jak po zimie bo chyba jak go kupowałaś to nie byłaś pewna czy przezimuje zakwitnie czy coś takiego

Przezimował całkiem dobrze. Ma tylko końcówki liści lekko brązowe, muszę mu chyba podłoże wymienić i podnieść...
bociek napisał(a)
Magnolia ladniusia
Patryk = Martek

Wielkie dzięki za podpowiedź
Gabisia napisał(a)
Marzenko, dziękuję bardzo za namiary.
Poczekam na Twoje zdjęcia (please) i potem zadzwonię do człowieka
Buziaki

Gabi jeśli jutro odbiorę natychmiast obfocę
Sebek 21:24, 22 kwi 2013

Boska ta magnolia - wczoraj pierwszy raz widziałem równocześnie rozkwitają magnolię, a w jej nóżkach resztki przebiśniegów Szkoda, że nie sfociłem U mnie na razie magnolie nie ruszyły....O ile żyją.....
Magda70 21:25, 22 kwi 2013

Marzena a dursbanem juz potraktowałaś robaki??