Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Keri 10:25, 04 mar 2013

Sylwio czy serby tez kupowalas na Marchołta? jakie one sa wysokie i jesli moze pamiętasz ile kosztowały?
Syla 10:35, 04 mar 2013

Keri napisał(a)
Sylwio czy serby tez kupowalas na Marchołta? jakie one sa wysokie i jesli moze pamiętasz ile kosztowały?

Nie na Marłchołta a u Łucckich ...... Nie chcę skłamać co do ceny ale tak ok 80zł -1,5m .... Ale tam musisz uważać na to co kupujesz bo nie bardzo dbają o rośliny i jakąkolwiek u nim kupowałam musiałam się w domu nagimnastykować aby nabrały formy
Keri 11:56, 04 mar 2013

Dzięki
Milka 12:21, 04 mar 2013

Ogród po zimie wygląda wspaniale!
co do lawend, wygladaja na suche, ale na pewno nic im nie jest, musisz w marcu, może tak w połowie nisko przyciąc i odbiją nowymi listkami, pozdrawiam
Syla 12:35, 04 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Ogród po zimie wygląda wspaniale!
co do lawend, wygladaja na suche, ale na pewno nic im nie jest, musisz w marcu, może tak w połowie nisko przyciąc i odbiją nowymi listkami, pozdrawiam

Dziękuję Irenko ..... czekam na cieplejsze dni oby cięcie pomogło a będzie jak będzie ....
Mala_Mi 12:46, 04 mar 2013

Sylwia.. pokazywałam Agacie moja lawendę....zerknij.. u mnie zdechła lawenda jest co roku i odbija, ale zaczyna dopiero w maju..
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=104

Pismo obrazkowe pooglądałam.... klon wygląda brzydko..szkoda go bo jest ślicznym drzewem
Milka 12:53, 04 mar 2013

Syla napisał(a)

Dziękuję Irenko ..... czekam na cieplejsze dni oby cięcie pomogło a będzie jak będzie ....

pomoże, jutro specjalnie pokaże ci moje, a jestem pewna że nic im nie jest
Syla 13:07, 04 mar 2013

asc napisał(a)
Sylwia.. pokazywałam Agacie moja lawendę....zerknij.. u mnie zdechła lawenda jest co roku i odbija, ale zaczyna dopiero w maju..
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=104

Pismo obrazkowe pooglądałam.... klon wygląda brzydko..szkoda go bo jest ślicznym drzewem

Aniu zaglądnęłam ...... jest nadzieja co do klonu to brzydko wygląda ..... pękła mu jeszcze kora .... zastanawiałam się również czy nie jest za głęboko posadzony .... wydaje mi się , że nie .... będę myła i pryskała na grzyba i posmaruję go maścią jeszcze raz ochronną .... zobaczymy ..... Dzięki
Syla 13:08, 04 mar 2013

irena_milek napisał(a)

pomoże, jutro specjalnie pokaże ci moje, a jestem pewna że nic im nie jest

To dobrze ..... ziemię mają mocno przekopaną piaskiem.... czekam na fotki buziak
KasiaWB 19:53, 04 mar 2013

Witaj Sylwia wiosennie straty w ogrodzie są przykre, ale ogród wygląda bardzo ładnie
Mam pytanie: czy cięłaś może serby celem zagęszczenia? a jeśli tak, to w którym dokładnie miejscu? chodzi mi oczywiście o cięcie gałęzi bocznych nie o wierzchołek. Raz czytam, że tniemy w połowie przewodnika, potem, że całkiem można wyciąć, potem, że nawet wyżej... i masz babo placek
Z góry dziękuję za odpowiedź