Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

baraga1904 10:53, 05 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Szkoda ,że Barbórka dopiero zimą , bo może by się udało załatwić mu zjazd do prawdziwej kopalni.. Od razu by mu się odechciało ..,

A mechatronika ... Aaa .. Jak to pienknie brzmi .. A da radę , napewno

...byłam na dole w kopalni...obserwowałam pracę ludzi i kombajnu górniczego..masakra do potegi.. no a syn własnie na mechatronice..na razie w technikum...ale lepsze to od roboty na dole, stresie i niebezpieczeństwie szczególnie na samym przodku...
anna_g 12:50, 05 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

... Ja kiedyś byłam z klasą na takich zajęciach .. Wiele to zmieniło w ich podejściu do sprawy .. Polecam

Elu - spotkanie w sprawie preorientacji zawodowej umówione na 8 maja godz. 8 rano. Kurcze trochę to późno - oj, fujara jestem że nie wiedziałam... Teraz muszę przez miesiąc trzymać kciuki żeby się nie prezorientował, że jednak ten złomiarz to najlepszy fach dla niego Dzięki wielkie za oświecenie mnie... teraz będę się wkurzała na siebie, że sama nie wpadłam na to że coś takiego może być i że wcześniej nie działałam - wiem, wiem, musztarda po obiedzie, nic nie poradzę... no ale i tak jakiś taki "wkurz" pozostaje... Miłego dzionka, ja wracam do moich papiórów
JulkAd 15:44, 05 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Julciu... Jak nie wie , to jakiś dobry ogólniak ... zawsze można liczyć na to ,że po kolejnych 3 latkach wyekleruje się Jej w głowie cóż by tak kciała z tym swoim żywotem począć

Elu u niej tylko ogólniak wchodzi w rachubę , bo z Niej to raczej humanistka, do ścisłych ma awersję, a w tym kierunku żadne technikum nie wykształci tak dobrze jak liceum
gierczusia 15:47, 05 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Gierczusia kupiłam niemiecką gazetę ze zdjęciami malych ogrodów. Jak wróce do domu to Ci zrobię skany. Podaj na prive maila
Jesli I się ktorych spodoba to Ci przetłumaczę

Madzenko .., dzięki ... Już nie mogę się doczekać na Twój powrót.. Żebyś nie myślała ,że z powodu tych fotek , nieeeee , wcale .. Zaraz adres mailowy Ci naskobię
JulkAd 15:48, 05 kwi 2013

anna_g napisał(a)

... ale mi powiedział, że "to jego szkoła i nie musi mnie słuchać" - no tak to jest być mamą prawie 16-latka. Ogólnie jest miły, ale ma ciężkie dni... Nie mam pojęcia co z nim zrobić... A on też nie bardzo ma pomysł na siebie...

I skąd ja to znam?
Magda70 15:50, 05 kwi 2013

no właśnie...a skąd ja
JulkAd 16:03, 05 kwi 2013

anna_g napisał(a)

Ale on se wymyślił, że na dole jest fajnie... Pytam go: a byłeś? na co on, że tak - w przeszkolu zwieźli ich windą na dół i z powrotem czy jakoś tak... No to znawca, że hej Chciałabym, żeby miał jakiś zawód bardziej elastyczny - jak nie wyjdzie w jednym miejscu to może w innym, żeby można było mieć więcej ew. wyboru w braku wyboru, rozumiesz.. Obecnie ponoć jest na topie mechatronika, ale on nie chce bo twierdzi, że to za trudne i nie da rady (czytaj:nie będzie mu się chcialo uczyć)

Aniu pracuję w szkole średniej gdzie mamy od 8 lat klasę mechatroniczną i na początku wszyscy jak do jeża podchodzili...w chwili obecnej jak dla mnie, najlepszy kierunek wśród technicznych...połączenie mechaniki, elektryki i informatyki....a mamy je wszystkie...naprawdę polecam, a czy trudny? niekoniecznie, co roku mamy w klasie co najmniej jedną dziewczynę i też sobie świetnie radzą na egzaminach zawodowych...ale czy to jest to co Go interesuje?, bo to chyba podstawa
gierczusia 16:08, 05 kwi 2013

Fajnie Julciu żeś mnie oświeciła co to mechatronika... Mądrzejsza już jestem
gierczusia 16:11, 05 kwi 2013

A wracając do kwestii egzaminu po podstawówce , to nie jest to takie oczywiste ,że wynik jest bez znaczenia.. Do rejonu zawsze muszą przyjąć , to prawda... Ale gimnazja nierejonowe robią nabór pod kątem wyniku i ocen.. I mój Młody ma tego świadomość a ambitna bestia jest
baraga1904 16:22, 05 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Aniu pracuję w szkole średniej gdzie mamy od 8 lat klasę mechatroniczną i na początku wszyscy jak do jeża podchodzili...w chwili obecnej jak dla mnie, najlepszy kierunek wśród technicznych...połączenie mechaniki, elektryki i informatyki....a mamy je wszystkie...naprawdę polecam, a czy trudny? niekoniecznie, co roku mamy w klasie co najmniej jedną dziewczynę i też sobie świetnie radzą na egzaminach zawodowych...ale czy to jest to co Go interesuje?, bo to chyba podstawa

...mój syn właśnie na mechatronikę chodzi... i chwali sobie chociaż są rzeczy trudne i łatwe... ja jestem zadowolona że wybrał techniczne niż humanistyczne..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies