Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

vita 11:09, 07 gru 2012

Dzięki Martek, z tym za oknem mały problem, ale damy radę.
Działaj pozakompowo i nie przemęczaj się
Martek 11:25, 07 gru 2012

vita napisał(a)
Dzięki Martek, z tym za oknem mały problem, ale damy radę.
Działaj pozakompowo i nie przemęczaj się

Vita chciałabym się tak przemęczyć radośnie ))))))))))
Cieszę się,że zajrzałaś
Ja zaraz zmykam,ale skrzywienie jest,żeby zajrzeć co słychać
Milka 11:33, 07 gru 2012

Martek napisał(a)
Słońca w sercu i za oknem

dojrzałam tytoń, będzie i u mnie pachniał
i dzięki tobie zakochałam się w cyniach, poszukam nasiona i też sobie wysieją, są takie proste jak żołnierze, piękne kwiaty, tylko jaką odmianę wybrać..napisz mi coś z własnych doświadczeń

u mnie zima na całego, sport będzie i to jaki..latanie z łopatą i odśnieżanie, no bo mi Zygi się rozłoży więcej jak to będzie robił...ale przynajmniej się dotlenię
vita 11:41, 07 gru 2012

Martek napisał(a)

Stan radosnego przemęczenia osiaga się bez większych problemów, po trzygodzinnym treningu na siłowni, hi hi. Miłego
Martek 13:04, 07 gru 2012

vita napisał(a)

Stan radosnego przemęczenia osiaga się bez większych problemów, po trzygodzinnym treningu na siłowni, hi hi. Miłego

To ja na początek może jednak odśnieżanie ...?)))))))
Vita pytałam czy masz jakąś na oku już siłownię ?
Martek 13:09, 07 gru 2012

irena_milek napisał(a)

Słońca w sercu i za oknem

dojrzałam tytoń, będzie i u mnie pachniał
i dzięki tobie zakochałam się w cyniach, poszukam nasiona i też sobie wysieją, są takie proste jak żołnierze, piękne kwiaty, tylko jaką odmianę wybrać..napisz mi coś z własnych doświadczeń

u mnie zima na całego, sport będzie i to jaki..latanie z łopatą i odśnieżanie, no bo mi Zygi się rozłoży więcej jak to będzie robił...ale przynajmniej się dotlenię

Piękne są cynie pełne,daliowe czy inne pełne,ale ja chyba dałabym w tym sezonie już spokój i zasiała te najniższe,drobne odmiany krzaczaste.Bujne kwitnienie to ich największy atut.Tym bardziej,że są i o pojedynczych płatkach i pełne .
Dobra jest odmiana o średnim wzroście ,też mają ładne pełne kwiatostany są to cynie rabatowe.Kolory widziałam tylko trzy do tej pory bordowy,czerwony i morelowy.Nie mam w tym roku nasion postanowiłam kupić sadzonkę na targu.
Milka 14:10, 07 gru 2012

Ale chyba będą w sprzedaży nasiona, bo jak nie poluję na sadzonki wybiorę ze 3 odmiany...dzięki
vita 15:08, 07 gru 2012

Martek napisał(a)
Vita pytałam czy masz jakąś na oku już siłownię ?

Czyżbyś się łamała? Mam 'swoją' siłownię, której byłam wierna przez kilka lat. Niestety jest teraz dla mnie trochę za droga. Zawdzięczałam jej doskonałą kondycję, świetne samopoczucie, no i ten rozmiar, ulubiony...! Szukałam zamiennika, ale nie ma takiego. W większości siłowni w mieście unosi się zapach potu osiedlowych osiłków plus wszystkie dodatkowe atrakcje z tym związane. Miasto Kobiet przerobiłam dwa lata temu, instruktorzy mi nie pasują. Jest coś jeszcze tuż pod miastem, ale tam też należałoby zadbać o atmosferę. Jak nie zmieszczę się już w kolejny rozmiar, to się chyba wkurzę i wrócę!
Bogdzia 16:11, 07 gru 2012

Pozdrówka Marto , widzę ze będzie poprawianie kondycji a może tylko jej utrzymywanie. Powodzenia.
Martek 19:13, 07 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Ale chyba będą w sprzedaży nasiona, bo jak nie poluję na sadzonki wybiorę ze 3 odmiany...dzięki

Trzeba patrzeć na nasionach na wysokość cynii.Te ,które ja kupowałam jako sadzonki mają do 80 cm jak się wyciągają do słońca Powinny się mieścić w granicach 60/70 cm.
Irenko wszystko zależy od tego co będzie w modzie.Jak cynie to się dostanie.Najlepiej szukać holenderskich nasion.Może ktoś będzie jechał oglądać tulipany to przywiezie ...?
Do gruntu wysiewa się je po przymrozkach Czyli po 15 maja