Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

iwonaal 17:20, 23 mar 2014

Nawet za szczepienie się nie biorę, wyższa szkoła jazdy
ZbigniewG 17:37, 23 mar 2014

Agata Gloria Polonica czy nutkajski variegata, pączek a u Ciebie całe krzaki

Natalia właśnie wystawiłem z piwnicy na deszczyk tegoroczne szczepionki - będą emocje

Iwona zawsze można się pobawić

przedłużyłem płotek przy magnoliach i azaliach , płotek był właściwie osłoną dla rh, hortensji ogrodowych i paproci ale one przez ten czas znalazły sobie inne miejsce

a tu przyjdą kamyczki

butterfly 20:11, 23 mar 2014

Zbysiu, dziekuję za nadzieje daną w sprawie mojej wiśni
Już ja prysnęłam miedzianem, jutro kupie Funaben - myślisz że za jakiś tydz lub 2 mogę powtózyć Miedzian czy jakis inny środek raczej?
ZbigniewG 21:54, 23 mar 2014

Beata Miedzian to najprostszy i najtańszy środek są i inne http://www.ochronasadu.pl/choroby/rak-bakteryjny-drzew-pestkowych-0
asiach 23:12, 23 mar 2014

Witam serdecznie!
Jestem na ogrodowisku kilka dni a trafiłam pod dobry adres. Zbyszku masz piękny ogród a w nim masę roślin, które uwielbiam. Miałam do ubiegłego roku wiąz holederski - piękny okaz 7m ale zapadł na chorobę i zginął w przeciągu tygodnia - wycieliśmy
A czy masz może hortensje bo jakoś to mi umknęło. Jeżeli tak to pomóż proszę w mojej pielęgnacji. Ja nawożę na wiosnę (nawóz do hortensji), podlewam co drugi dzień, na wiosnę przykrywam agrowłókniną, żeby nie zmarły jak już zaczną puszczać zielone listki. W tym momencie mam okryte agrowłókniną. Odsłonię jak skończą się przymrozki. Ale to nie pomaga i nic z tego nie wychodzi. Kiedyś czytałam nawet o "okopaniu" - podcięciu korzeni, żeby "przestraszyć" roślinę, żeby zmobilizować do kwitnienia. Tego nie zrobiłam. Może złe stanowisko, może ziemia nie taka? Pozdrawiam
Mala_Mi 09:25, 24 mar 2014

Wpadłam pooglądać co tu ciekawego.. konkurs był.... szczepienie drzewek... i oznaki wiosny
Tusiala 09:53, 24 mar 2014

Płotek ciekawy, inny niż u wszystkich. Brzozowy?
Kuklik 14:28, 24 mar 2014

Witam po zimowej przerwie
Obejrzałam wiosnę u Ciebie, podziwiam próby szczepienia (trzymam kciuki, żeby jak najwięcej udanych).
Te "agonalne" klony całkiem żywo wyglądają znaczy ogrodnik z zielonymi palcami się nimi zajmował
Pozdrawiam słonecznie
ZbigniewG 16:25, 24 mar 2014

Asia miałem podobne problemy i w bardzo prosty sposób się ich pozbyłem - razem z hortensjami , zostawiłem sobie tylko jedną Masję która częściej kwitła,
są nowe odmiany które kwitną na pędach starych i nowych więc przemarzniecie nie jest takie straszne, sprawa nawożenia - dopiero jak pokażą się pąki kwiatowe, czytałem i będę w tym roku próbował o metodzie letniego cięcia hortensji ogrodowych (muszę doczytać )
a najprościej przejść na hortensje bukietowe

Ania u Ciebie wiosna szaleje nie mówiąc o "ciasteczkowym p..."

Marta brzózki z odzysku po oczyszczaniu poboczy może parę sezonów wytrzymają

Iza kloniki wpadły mi fuksem a jak zaczęły wypuszczać listki to pełnia szczęścia (ogrodniczego)

szczepione w lutym teraz wystawione na deszczyk - kilkanaście różnych

wanda_strzelec 17:34, 24 mar 2014

Piękny ogród Zbyszku ale na tylu metrach można poszaleć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies