Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie...

Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie...

Basia_1987 11:57, 23 mar 2013

Zima przyszła wyjątkowo późno ,ja też zmieniam co chwilę ,cuduję z momi małymi planami ,aż już sama nie wiem co chcę
Edi00 19:15, 23 mar 2013

Basia_1987 napisał(a)
Zima przyszła wyjątkowo późno ,ja też zmieniam co chwilę ,cuduję z momi małymi planami ,aż już sama nie wiem co chcę

Basiu, mam to samo! Gdyby ta wiosna już przyszła to zaczełabym robić to, co sobie zaplanowałam, a tak co chwilę przychodzą mi do głowy myśli typu: ...a może by to jednak zrobic inaczej...
I juz sama się gubi jak to ma być A mój mąż....ten dopiero jest biedny- za nic nie może nadążyć za moimi pomysłami
Ogródek przed domem (ten zacieniony) zmienił się juz 4 razy....w ciągu dwóch tygodni
Edi00 19:20, 23 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Słońce pięknie świeci, ale śnieg leży, no cóż trzeba jakoś to znieść, plany to już po wielokroć zmieniałam, prze tę pogodę, niech już ta wiosna zawita, bo doła można załapać. Też czekam z zakupami, ziemia zmarznięta i tak dołka nie wykopiesz więc czekaj z grabami, może po świętach się wreszcie uda.

Gosiu, podejrzewam, że w tym śniegu to nawet Pan Leśniczy by nie znalazł tych grabów-cha cha
U mnie dzisiaj słonecznie ale baaardzo mroźnie- w południe było -10...brrrr
Edi00 19:24, 23 mar 2013

irena_milek napisał(a)

to dla niej będzie wymarzone miejsce, koniecznie posadź, tylko tę bordową, pachnącą Atropurpurea;
twoja czadowa wiosna, to rodzona siostra mojej!

Ja już znowu nie wiem co mam zrobić z tym ogródkiem przed domem
Już mi sie wydawało, że wiem, że zrobię taki leśny busz a tu ktoś mi powiedział, że powinnam to bardziej uporządkować i zostawić tylko 3-4 gatunki roślin ...i chyba tak zrobię...Ale jak ta zima potrwa jeszcze trochę to z nudów pewnie znowu zmienię plany Ale pachnącą Atropurpurea i tak sobie kupię i gdzieś ją posadzę, bo mi się podoba
Edi00 19:25, 23 mar 2013

Marta7 napisał(a)
Edytko pozdrawiam serdecznie,czekam na wiosnę u Ciebie,gdzieś czytałam że zaszalalaś z cebulowymi
U mnie pogodowo to samo co u Ciebie

Martuś jest tak zimno, że w tym tygodniu nawet po donice na targ staroci mi się nie chciało pojechać
Madzenka 19:30, 23 mar 2013

Zimnica u Ciebie straszna. Na moją melancholię pogodową poszalałm z wiosennymi zakupami. Ale u mnie w południe -2 w słońcu było, można było wytrzymać
monteverde 20:21, 23 mar 2013

Edytko wpadłam z pozdrowieniami, słoneczko dzisiaj było cieplutkie i nie czuć było zimy, ale teraz na wieczór przyszedł mróz, muszę to przetrzymać jakoś
Basia_1987 11:41, 24 mar 2013

Edyto ,ale dowaliło mrozem u mnie pokazywało na termometrze -25 o 6 rano.Zamiast pomału zdejmować zimowe okrycia to je jeszcze wczoraj zakładałam bo wiatr porwał
Rench 15:20, 24 mar 2013

To się pocieszę,że u mnie tylko -13 było o 6 rano .Ale idzie ocieplenie .
Doczekamy sie w końcu
Moje zakupy ogrodowe rosną w garażu sobie w najlepsze
Już nic więcej nie kupię,aż będzie można sadzić prosto go gruntu. Stop pomysłom
Pozdrawiam
Ewa4 20:01, 25 mar 2013

Hortensje przyszły 1 szt brak i 2 razy za nie płaciłam załamka.Pozdrawiam