Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie...

Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie...

baraga1904 13:38, 23 kwi 2013

...dużą masz tą brzózkę..a i serby piękne..
...z tym szaleństwem ogrodowym to masz racje...też tak mam ...chciałabym wszystko na raz a wiem że nie mogę...wszystko ma swoja kolejnośc i jeszcze inne obowiązki...zbyt chyba jestem niecierpliwa... i potem sie wkurzam...
...oszczędzaj kręgosłup - cały sezon przed Tobą
Edi00 20:42, 23 kwi 2013

Jestem nie żywa...kolejna partia roślin przesadzona

Ale, ale pojechałam dzisiaj do pobliskiej szkółki dokupić kilka szmaragdów, bo miałam dziury w żywopłocie a tam niespodzianka- było ich tylko 7 sztuk;( mimo to wzięłam je a w domu okazało się, że są wyższe od tych kupionych w tamtym roku i dużo chudsze...pomocy!!!
Co mam z nimi zrobić- zostawić, bo zgrubną czy przesadzić w inne miejsce i kupić nowe- grubsze?

A to większa część żywopłotu ze szmaragdów i przesadzona brzózka- wcześniej rosła za blisko ogrodzenia...

Chyba się przyjęła

butterfly 20:54, 23 kwi 2013

Oj kochana szalejesz

Ja, jak dziś zrobiłam sobie listę rzeczy do zrobienia w ogrodzie "na już", to wyszło mi 12 pozycji...
I jak tu czas znaleźć...?

Zaplanowałam w pracy 2 maja wolne, troche podgonię, szkoda, że 2 dni wypadaja bo święta...

A tuje to może przytnij na taką wysokośc co poprzednie - one powinny sie zagęszczać wtedy, tylko nie wiem ile taka operacja zagęszczania może trwać
Magda70 21:01, 23 kwi 2013

Ja bym je przycięła...
Edi00 21:04, 23 kwi 2013

Dwa głosy za przycięciem...to chyba tak zrobię...Może z czasem jakoś się dopasują do pozostałych
Rench 21:13, 23 kwi 2013

Przytniesz górą,zaczna na boki się rozrastać.I będą takie pękate jak te wcześniejsze.
Chyba że to inny gatnek.
Rench 21:14, 23 kwi 2013

A pokaz gdzie ulokowałas serby i brzózkę ?
Edi00 21:16, 23 kwi 2013

No niby Reniu te same...chyba, że Pan mnie oszukał...

Wiesz, że te serby z Rzeszowa, które były w doniczkach też były troszkę oszukane? Po wyciągnięciu z donicy okazało się, że korzenie są dosyć mocno przycięte i są w balotach...
Mam nadzieję, że mimo tego przyjmą się...
Edi00 21:23, 23 kwi 2013

Serby trafiły na przyszłe wrzosowisko, ale muszę dokupić jeszcze jednego, bo mi zabrakło;(

Wsadziłam tam też betule pendule i moje trzy limki z Rzeszowa-ale ich nie widać na zdjęciu...

Potem dokupę jeszcze trawy a w sierpniu wrzosy- za rok będzie fajnie
Brzózkę " Agaty" zasadziłam na innej rabacie, ale narazie nie mam zdjęcia, bo rośnie tam tylko ona
Rench 21:29, 23 kwi 2013

Gdyby to była jesień,mogłabyś się martwić że się serby nie przyjmą,ale one mają cały sezon na to.