Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Marta7 09:28, 26 lut 2013

Ewa4 napisał(a)
Moja mała ogrodniczka Olga ma 5 lat też wysiała astry pomyłkowo jak siałam inne kwiaty córcia pytała a ja nie spojrzałam i przytaknełam no i już wykiełkowały bo to już 2 tygodnie temu było a ten różowy kwiatek to jej dzisiejszy zakup ale dała mi fotkę zrobić fajnie że pasuje do całości

Ewuś to Ty jesteś całkiem do przodu,jak Twoje astry już kiełkują,ja w tym roku posiałam pierwszy raz-nigdy ich nie miałam w ogrodku-nie miałam miejsca.W tym roku posiałam bo zainspirowała mnie moja szwagierka,która miała je posadzone w donicy-wyglądały przepięknie,chcę zrobić tak samo
Marta7 09:37, 26 lut 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Też zaczęłam trochę siać...lubię astry,ale u mnie się nie udają...za dużo cienia...

Bogusiu-trochę to za mało powiedziane-widzialam i czytałam o Twoich wyczynach
Pisałam wyżej że widzialam astry w donicach-pięknie wyglądały-u Ciebie widzę białe.......
Ewa4 09:50, 26 lut 2013

Och dziękuję a już myślałam że ja na tym wygnajewie pięknym zresztą to tyły zaliczam a astry sieję bo moja córcia do wazonu mi wszystko zrywa a ja wolę jak rosną na działce i żeby nie tykała innych to ma na swojej rabatce astry,lewkonie,floksy,nemezje i niskie dalie sama wybiera sobie kwiaty a latem biega z konewką i nawet po deszczu podlewa żeby jej rosły
Marta7 09:56, 26 lut 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
A okrywasz te wrzosy na zime igliwiem? przycinalam sosny jesienia od z podu bo juz mocno opadaly i wykorzystalam gałezie na ich przykrycie a rok temu ze swierku no i byly super

Danusia nie okrywałam je bo one cały czas kwitły,podsypałam je tylko korą,może ten lód zrobił swoje:

dla zrównoważenia gorącą lilię Ci posyłam(tych chwastów obok tam nie ma,to Ci się tylko tak wydaje)
danuta_szwajcer 16:56, 26 lut 2013

Marta a są to wrzosy? bo tak patrze na nie co prawda w słabszych okularach ale cos mi te kwiatki nie pasuja albo moze ich nie przycinasz wiosna? u mnie przez 6 lat niczym nie przykrywalam i bylo ok dwa lata temu byla mrozna zima i nie bylo sniegu no i wszystkie mi wymarzly no i postanowilam od nowa zrobic wrzosowisko zainwestowalam w ziemie,sadzonki i kore i już nie ryzykowałam tylko wszystkie okryłam igliwiem i pomimo bardzo mroznej zimy nic im nie bylo i tez kwitnace jeszcze okrywam...a lilie sliczne
danuta_szwajcer 17:00, 26 lut 2013

a jak u Ciebie dzis? bo u nas wczoraj pachniało wiosną a dzis zimnicą wieje brrrrjakby snieg mial padac znowu
Ewa4 18:44, 26 lut 2013

Dziś u mnie było 4 st.odsłoniły się tulipanki Wiosna coraz bliżej oby tak dalej.Pozdrawiam
Marta7 19:57, 26 lut 2013

Danusiu to napewno wrzosy,zaś mam nauczkę,sprubuję jeszcze je poobcinać,od spodu widać coś zielonego,może jeszcze da się ich podratować
U nas dosyć ciepło bo na plusie +4-ale błoto,woda stoi w wgłebieniach i nieprzyjemny wiatr-pospacerowałam trochę po ogródku-wystrzeliły ciemierniki,krokusy,tulipanki
Danusia,Ewuś,serdeczne pozdrowionka

Kwiatuszek dla Was:

danuta_szwajcer 20:17, 26 lut 2013

obcinaj w kwietniu dopierojak sa zielone to zyja
Ewa4 07:50, 27 lut 2013

Pozdrawiam i miłego i słonecznego dnia życzę.