Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ewa4 16:46, 24 lut 2013

A ja znowu u Ciebie w ogrodzie wygoń mnie bo zawsze coś zobaczę i lista chciejstw się powiększa tym razem brzoza szczepiona choruję na nią drugi rok w szkółkach które mam blisko nie mają bo podobno nie schodziły im a jak spotykam gdzies po drodze to nie mam jak to przywieść bo autko za małe i tak marzę ale choinkę na święta w donicy przytargałam 1,5 metrową no ale jechałam z klapą od bagarznika w górze i mijałam się z usmiechami kierowców pewnie komentowali "baba potrafi"ale co tam choinka była zapach był i trochę śmiechu też
Marta7 08:02, 25 lut 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
posadziłam jesienią hiacynty nowe i ciekawe czy wyjdą i zakwitną? ja to jeszcze bzik jestem i tyle dalii i canny echh a mój M buczy po mnie po co mi tyle tych badyli po czym sam kupuje mi następne bo wie,ze sprawi mi radośc. Rozdałam już dużo dalii bo nie mam już zdrowia ani czasu na tyle pracy a to chciejstwo potem znowu góruje

Danusiu ja mam to samo,też mialam mnóstwo dalii,canny-ale te karpy potem takie ogromne się robiły i nie umiałam ich przechować,piwnicę mam wilgotną i mi gniły więc w końcu zrezygnowalam
Marta7 08:23, 25 lut 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...napisz,co robisz z cleome...taka dorodna.Posiałyśmy z Anią Monte do doniczek i nie wschodzi...czy trzeba długo czekać na wschody?

Bogusiu,wiem że nasionka cleome potrzebują słońca,światla do wschodu i nie wolno ich przykrywać ziemią tylko,trzeba je docisnąc,no i folia-ale to już wiesz
Cleome u mnie najlepiej wschodzi na piasku pomiędzy kostką brukową,sama się tam rozsiewa,ja tylko przesadzamjak chcesz formę krzaczastą to trzeba uszczknąć wierzchołek
Pierwszy raz zobaczyłam je kilka lat temu w ośrodku w Myczkowcach(Bieszczady) i się w nich zakochalam

Marta7 08:35, 25 lut 2013

Ewa4 napisał(a)
A ja znowu u Ciebie w ogrodzie wygoń mnie bo zawsze coś zobaczę i lista chciejstw się powiększa tym razem brzoza szczepiona choruję na nią drugi rok w szkółkach które mam blisko nie mają bo podobno nie schodziły im a jak spotykam gdzies po drodze to nie mam jak to przywieść bo autko za małe i tak marzę ale choinkę na święta w donicy przytargałam 1,5 metrową no ale jechałam z klapą od bagarznika w górze i mijałam się z usmiechami kierowców pewnie komentowali "baba potrafi"ale co tam choinka była zapach był i trochę śmiechu też

Ewuś ja bardzo lubię brzózki,marzy mi się tak parę brzózek w jednym miejscu,a pod nimi hosty-widzialam mnóstwo takich zdjęć z ogródków naszych koleżanek i jestem cały czas pod ich urokiem-ale nie mam zbytnio miejsca-może z czasem coś wykombinuję-no ale TY to masz pole do popisu-tylko kłopot z transportem-przydalby się busik-albo koleżanka z busikem,mnie nieraz wysokie drzewka przywozili ze szkołki,też nie dalabym rady przewieść autem,kombinujmy Ewuś,kombinujmy
Ewa4 09:02, 25 lut 2013

Marta busa mam tylko ja tym nigdy nie jeżdziłam a i M jak słyszy że ma busem pod szkółkę zajechać to zawsze słyszę to samo może jutro bo dziś nie mam czasu ale mobilizuj mnie to może poprowadzę kiedyś to auto kto wie ale cos wymyślę w tym roku nie odpuszcze
Marta7 09:12, 25 lut 2013

Ewuś,kradnij busa-tylko jedż 40,a M nie bierz-mój zawsze przy wszystkich zakupach podcina mi skrzydła
anna_g 09:35, 25 lut 2013

Mój żon się zawsze strasznie nudzi przy takich zakupach, tupta nogami i mruczy pod nosem ale udaje że jest ok jakoś też wolę sama - a bus też dla ludzi dasz radę bo niby dlaczego nie. Tylko ostrożnie i najpierwej popróbuj na krótkich dystansach A ile się zmieści do środka.... heeeejjj
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Ewa4 09:41, 25 lut 2013

Ale mnie nakręcasz tak sobie obmyślam że muszę podpytac o jakiś dojazd polną drogą jeszcze trochę czasu zanim szkółki otworzą to muszę się zorientować w końcu kobiety tirami jeżdzą a ja busa nie ogarnę tosz to tylko troszkę większe że ja na to wcześniej nie wpadłam oj zadziałam w tym roku ale mnie ogrodowisko zmienia
bogumila 10:18, 25 lut 2013

Marta7 napisał(a)

Bogusiu,wiem że nasionka cleome potrzebują słońca,światla do wschodu i nie wolno ich przykrywać ziemią tylko,trzeba je docisnąc,no i folia-ale to już wiesz
Cleome u mnie najlepiej wschodzi na piasku pomiędzy kostką brukową,sama się tam rozsiewa,ja tylko przesadzamjak chcesz formę krzaczastą to trzeba uszczknąć wierzchołek
Pierwszy raz zobaczyłam je kilka lat temu w ośrodku w Myczkowcach(Bieszczady) i się w nich zakochalam

Chyba moje nasionka nie takie jakie powinny być...jeszcze raz spróbuję,nie wszystkie wysiałam...może chociaż kilka wyjdzie,czytałam,że kupują sadzonki...ja nie spotkałam.
Piękne zdjęcie ,na pewno wiąże się z miłymi wsspomieniami...
Marta7 10:31, 25 lut 2013

Bogusiu,napewno Ci wzejdą,daj na najbardziej słoneczne,ciepłe okno.
U nas sadzonki kupuje się bezproblemowo na bazarze,w każdej ilości(Jarosław-wtorki i piątki)
Wspomnienia z tego pobytu w Bieszczadach cudne,istne szaleństwo !