Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ewa4 19:41, 17 mar 2013

to u mnie odrobinka tego śniegu jak patrze na Twoje fotki ja dziś tulipanki podglądałam bo już śnieg odkrył.Pozdrawiam
alinak 19:45, 17 mar 2013

dobrze że choć słońce widać ----jest nadzieja drogie panie i niech już nikt nie wrzeszczy o ocieplaniu klimatu
danuta_szwajcer 20:06, 17 mar 2013

Zdjecia Marta są cudne, zima jak w bajce ale patrzac bo gorzej tonąc w sniegu po pas a do pracy trzeba iść ale i tak zazdroszcze Ci tego krajobrazu i zimowego i latem bo znam te okolice i sa piękne no i jest czym oddychac to nie to co u nas, ze za chwile chyba w maskach przyjdzie nam chodzic a potem sie czlowiek zastanawia dlaczego tak zle sie czuje A przed domem to tez mam zawsze tak zasypane z odgarniania sniegu no i posadz tu sobie kule bukszpanowe to bys dopiero miała a u mnie nic nie ma sniegu ale mroz jest i wieje bardzo. Fajne masz widoczki z okna z pracy a jak zobaczylam teraz pogode i probnozy to załamka i jeszcze bardziej mnie głowa rozbolała. Jedyna radosc "roslinkowa: bo wschodzi mi juz tydzien temu posiana werbena patagonska posialam dzis kolejne kwiatki zatrwan. A jak Twoje astry? chyba Ci zakwitna w domu)) jak dalej zima taka bedzie.Pozdrawiam cieplutko i zeby Ci juz Martuś znowu sniegu nie dosypał zebys autem mogla jezdzic do pracy
danuta_szwajcer 20:22, 17 mar 2013

Marta chyba u Ciebie widziałam Kleome? czy to tak trudno kupic te nasiona bo gdzie pytam to nie ma( a juz czas bym to wysiała w domu chyba??
ewa004 20:35, 17 mar 2013

Martusia pracujesz w szpitalu ? Tak jakoś po widoku z okna w pracy mi się szpital skojarzył
Marta7 20:44, 17 mar 2013

Danusia,dzięki za mile słowa,ja też jestem zalamana prognozą pogody,ale może nie będzie tak żle-przecież to tylko prognoza
Ja też codziennie ładuje baterię ogrodniczą zaglądając do moich siewek,jedne wzeszły mi ładnie,a inne pożal się Boże np werbena:

A to już astry i petunie:

Wzeszła mi też begonia zwisająca różowa:

Danusiu a o Kleome pytaj się w jakiś większych sklepach ogrodniczych,ja u nas kupuję bez trudu,w tym roku nie siałam-kupię gotowe sadzonki,a póżniej same mi wzejdą-rozsiewają się nawet na kostce
kaisog1 20:47, 17 mar 2013

Marta pięknie Ci wszystko z ziemi wyłazi
Kasiek 20:49, 17 mar 2013

Jejku...bo co tu wiecej powiedziec fajnie ,cudnie to za malo
Marta7 20:56, 17 mar 2013

ewa004 napisał(a)
Martusia pracujesz w szpitalu ? Tak jakoś po widoku z okna w pracy mi się szpital skojarzył

Ewuś coś koło tego,jest to ośrodek dla niepełnosprawnych intelektualnie .
danuta_szwajcer 20:56, 17 mar 2013

Te astry i petunie to za chwile do pikowania chyba? ale begonie masz bardzo ładne, ja kupuje sadzonki ale kiedys przechowywalam w piwnicy i bede musiala tak znowu robic, mam miejsce a werbene tez masz patagońską? tez tak szybko ci wyszla? musze poczytac na jej temat bo to chyba nie tak łatwo wychodowac a begonie bardzo lubie haha zreszta czego ja nie lubie)