Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:31, 25 cze 2014

EPODLAS napisał(a)
Basiu, to borówka amerykańska. Ja mam trzy młode krzaki, a owoców jest naprawdę sporo. Chcę posadzić jeszcze jedną. Bardzo lubię te owoce. Podpis się znalazł Pozdrawiam.

Dosadź innej odmiany, tak żeby Ci dojrzewały w różnych terminach

W dalszym ciągu nie mam Twojego podpisu!
weronika77 23:20, 25 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Rzeczywiście, te ogrodowe przymiotna są bardzo ładne i proste w 'obsłudze'. Po kwitnieniu trzeba je przyciąć nisko, zakwitnę ponownie tylko słabiej. A rozmnaża się je przez podział kęp. Tak zawsze robiłam. Można też przez ukorzenianie sadzonek zielnych, ale to kłopotliwe. Nasion nie zawiązują.
Oczywiście, że podzielę się z Tobą różowym A na Sarę z miłą chęcią reflektuję

Basiu, dzisiaj byłam na targu i wypytałam wszystkich o przymiotno, i wszyscy robili duże oczy, "a co to". W sklepie ogrodniczym nasion nie znalazłam, ale szukać będę. Jak nie znajdę to najmniejszą sadzoneczkę od Ciebie przyjmę. Zapowiem się w sierpniu, kiedy będzie mi po drodze oczywiście z piwonią, i może coś jeszcze zobaczysz u mnie i zechcesz.
GorAna 23:24, 25 cze 2014

Kwiatki śliczne....ale na widok soczystych porzeczek dostałam ślinotoku
Pozdrawiam Basiu
malgorzata_s... 23:53, 25 cze 2014

A mnie powalił przetacznik Cudny kolor Pozdrawiam prawie o północy
Margarete 09:50, 26 cze 2014

Ale owoce i jakie fotki ...od razu slinak cieknie, juz by sie chciało próbowac...
Pozdrawiam Basiu !
bogumila 17:46, 26 cze 2014

Owocowo i smacznie...to lubię! Przetacznik śliczny...u mnie w tym roku po raz pierwszy przezimował,wcześniej sadzonki wyginęły.
Rench 18:14, 26 cze 2014

Fotki owocków śliczne, ja mam tez w tym roku swoja garstkę borówek
Kwiaty śliczne
Basiu,widzę że masz tawułki ,różne kolorki. Kupiłam od Alinki czerwone,ładnie się przyjęły,nawet miały już pączki do kwitnienia i teraz zaczęły jedna po drugiej usychać.
Mam białe i mają się dobrze,kiedyś miałam różową,rosła bezobsługowo,a teraz jak mi zależało na całym rzędzie czerwonych,to giną, myslisz że to jakas choroba?
Mala_Mi 22:02, 26 cze 2014

Jałowiec po obwodzie tylko upitol.... i to co brzydkie od spodu, by sie podniósł nieco nad ziemię.. już wygląda super
Zawilce w pakach... na jesień nic sie nei zostanie... zima w pażdzierniku ma być??
barbara_kraj... 23:20, 26 cze 2014

weronika77 napisał(a)

Basiu, dzisiaj byłam na targu i wypytałam wszystkich o przymiotno, i wszyscy robili duże oczy, "a co to". W sklepie ogrodniczym nasion nie znalazłam, ale szukać będę. Jak nie znajdę to najmniejszą sadzoneczkę od Ciebie przyjmę. Zapowiem się w sierpniu, kiedy będzie mi po drodze oczywiście z piwonią, i może coś jeszcze zobaczysz u mnie i zechcesz.

Weroniko, nasion znaleźć nie mogłaś, bo on nasion nie zawiązuje. A kępkę różowego masz zaklepaną
barbara_kraj... 23:25, 26 cze 2014

GorAna napisał(a)
Kwiatki śliczne....ale na widok soczystych porzeczek dostałam ślinotoku
Pozdrawiam Basiu

Nic dziwnego, ze ślinotoku dostałaś, bo na razie kwaśne