Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Neska 22:05, 04 lis 2012

Grudniki ma moja mama też nie pozwala ich ruszać.
barbara_kraj... 22:07, 04 lis 2012

Neska napisał(a)
Grudniki ma moja mama też nie pozwala ich ruszać.

Dobrze wie dlaczego
an_tre 22:11, 04 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Spoglądam na twoje kwitnące grudniki i przypomniałam sobie o swoich, które cały czas stały na dworze, o rany i nie zmarzły, mają moc pąków, postawiłam je w zimnej altanie i nie wiem co dalej z nimi zrobić, żeby nie zgubiły paków a w ubiegłym roku w listopadzie były w pełni kwitnienia

Aniu, nie każdy grudnik musi zrzucić pąki. Postaw go w takim kierunku, jak stał na dworze. Może w ten sposób zapobiegnie się zrzuceniu pąków. Szkoda by było tego kwiecia...
Kapryśne to one są bardzo. Ja swoich nie ruszam i M zakazałam
najbardziej to boję się zmiany temp. otoczenia, przecież już domu ogrzewamy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Krys 16:36, 05 lis 2012

Basiu ale piękny grudnik masz ten czerwony śliczny.Miłam kiedyś białego z fioletowym środkiem ,ale się zmarnował
Milka 16:53, 05 lis 2012

Nie wiedziałąm, że nie można je przestawiać, teraz wiem, czemu zrzucił kwiaty; ciągle czegoś ciekawego się dowiaduję; teraz zamierzam przechować amarylis, po skończonym kwitnieniu
an_tre 16:58, 05 lis 2012

Basiu zrobiłam fotki grudnikom, ale po ciemku, bo zajęłam się sadzeniem cebul i jak sobie przypomniałam to już było po dobrym świetle za chwilę zajrzyj do mnie

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 18:14, 05 lis 2012

an_tre napisał(a)

Spoglądam na twoje kwitnące grudniki i przypomniałam sobie o swoich, które cały czas stały na dworze, o rany i nie zmarzły, mają moc pąków, postawiłam je w zimnej altanie i nie wiem co dalej z nimi zrobić, żeby nie zgubiły paków a w ubiegłym roku w listopadzie były w pełni kwitnienia

Aniu, nie każdy grudnik musi zrzucić pąki. Postaw go w takim kierunku, jak stał na dworze. Może w ten sposób zapobiegnie się zrzuceniu pąków. Szkoda by było tego kwiecia...
Kapryśne to one są bardzo. Ja swoich nie ruszam i M zakazałam
najbardziej to boję się zmiany temp. otoczenia, przecież już domu ogrzewamy

Ale w zimnej altanie trochę się zaaklimatyzuje. I tam bym go zostawiła, bo w niej temperatura poniżej 4 - 5 st.C nie spada chyba?
Dopiero po kwitnieniu można go do mieszkania przenieść
barbara_kraj... 18:34, 05 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Nie wiedziałąm, że nie można je przestawiać, teraz wiem, czemu zrzucił kwiaty; ciągle czegoś ciekawego się dowiaduję; teraz zamierzam przechować amarylis, po skończonym kwitnieniu

Irenko, a masz amarylis, czy hipeastrum, bo to całkiem różne rośliny i postępowanie z nimi.
Hippeastrum /zwartnica/ w odróżnieniu od amarylisa ma pustą w środku łodygę kwiatową.
barbara_kraj... 18:35, 05 lis 2012

Krys napisał(a)
Basiu ale piękny grudnik masz ten czerwony śliczny.Miłam kiedyś białego z fioletowym środkiem ,ale się zmarnował

Mnie też się kolor podoba. Marzy mi się jeszcze biały
jotka 18:38, 05 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Irenko, a masz amarylis, czy hipeastrum, bo to całkiem różne rośliny i postępowanie z nimi.
Hippeastrum /zwartnica/ w odróżnieniu od amarylisa ma pustą w środku łodygę kwiatową.

a to dla mnie nowość ...