Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Bogdzia 21:58, 31 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, ten trzeci kolor to pewnie biały? Śliczne są, kremowe jeszcze widziałam - też ciekawe. Oba mają kwiaty z odcieniem perłowym

Jeden biały , drugi różowy chyba taki jak Twój a ten najmniejszy właśnie jakiś beżowy ( tak mi powiedziano) ma byc- zobaczymy jak zakwitnie.
Dzidka 22:07, 31 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Grudnik kwitnący - idzie zimno, nawet śnieg. Tak mówi moja Teściowa i coś w tym jest, zauważyłam u niej. Taka roślina - pogodynka.

Sprawdziłam, przekwita jednym kwiatkiem.
Czyli jest nadzieja na cieplejsze dni ?
barbara_kraj... 00:04, 01 lis 2012

Dzidka napisał(a)

Grudnik kwitnący - idzie zimno, nawet śnieg. Tak mówi moja Teściowa i coś w tym jest, zauważyłam u niej. Taka roślina - pogodynka.

Sprawdziłam, przekwita jednym kwiatkiem.
Czyli jest nadzieja na cieplejsze dni ?

'Na dwoje babka wróżyła' - mój dopiero rozkwita))
Milka 09:01, 01 lis 2012

Uwielbiam grudniki, a jeszcze w tylu kolorach...!
barbara_kraj... 22:02, 01 lis 2012

Biały i beżowy - jak napisała Bogdzia - odkryłam jakiś rok, dwa lata temu ale, jak do tej pory, nie zdobyłam się na ich zakup. Podobają mi się bardzo ale miejsca na parapetach brak.
Grudniki nie są wymagające, ale gdy zawiążą pąki ruszyć ich nie można. Nie cierpią przestawiania, w odwecie zrzucają pąki i kwiaty.
Pszczelarnia 16:28, 02 lis 2012

Basiu, u siebie wstawiłam Twoją wiedzę ogrodniczą. Z planikiem ruszam (ja albo może M. wkręcę) jutro do warzywnika na kopanie. Na razie sprawa prosta przekopać całość a na 1 rząd dać obornik. I tym sposobem zostanie mi więcej tego dobrobytu na rabaty i pod krzewy.
barbara_kraj... 22:58, 02 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Basiu, u siebie wstawiłam Twoją wiedzę ogrodniczą. Z planikiem ruszam (ja albo może M. wkręcę) jutro do warzywnika na kopanie. Na razie sprawa prosta przekopać całość a na 1 rząd dać obornik. I tym sposobem zostanie mi więcej tego dobrobytu na rabaty i pod krzewy.

No to miłego kopania
Tylko nie przeziębcie się!
an_tre 18:13, 04 lis 2012

Spoglądam na twoje kwitnące grudniki i przypomniałam sobie o swoich, które cały czas stały na dworze, o rany i nie zmarzły, mają moc pąków, postawiłam je w zimnej altanie i nie wiem co dalej z nimi zrobić, żeby nie zgubiły paków a w ubiegłym roku w listopadzie były w pełni kwitnienia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 20:59, 04 lis 2012

an_tre napisał(a)
Spoglądam na twoje kwitnące grudniki i przypomniałam sobie o swoich, które cały czas stały na dworze, o rany i nie zmarzły, mają moc pąków, postawiłam je w zimnej altanie i nie wiem co dalej z nimi zrobić, żeby nie zgubiły paków a w ubiegłym roku w listopadzie były w pełni kwitnienia

Aniu, nie każdy grudnik musi zrzucić pąki. Postaw go w takim kierunku, jak stał na dworze. Może w ten sposób zapobiegnie się zrzuceniu pąków. Szkoda by było tego kwiecia...
Kapryśne to one są bardzo. Ja swoich nie ruszam i M zakazałam
EPODLAS 22:03, 04 lis 2012

Miałam kiedyś grudnika, ale mi się zmarnował. Koniecznie muszę go kupić. Twój Basiu, w tej donicy prezentuje się bardzo ładnie.