Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 19:36, 11 lut 2014

Celina napisał(a)

Basiu byłam w niedzielę zrobiłam kilka fotek.Muszę wkleić. Tulipany i żonkile już wysunęły nosy

nie wiadomo czy się cieszyć? Jak przywali mrozem to kapucha

ale może nie będzie tak źle

Trzeba być dobrej myśli, Celinko Już nie raz podobne anomalia widziałam, ale żeby zimy u nas nie było, to nie!
barbara_kraj... 19:39, 11 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Pewnie ze szklarni wyjęta.
Pozdrawiam Basiu.

Koło Wrocławia to możliwe! Tam zawsze wcześniej zaczyna się wegetacja
Celina 14:36, 12 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Trzeba być dobrej myśli, Celinko Już nie raz podobne anomalia widziałam, ale żeby zimy u nas nie było, to nie!

Basiu u mnie dzisiaj od rana wali śniegiem.Ale chyba za niedługo się rozpuści i będzie breja

Póki co, zielono mam na parapetach

Basiu przycinasz drzewka owocowe? mam stare jabłonki i grusze.Co roku ten sam dylemat. Owoców już na nich mało, nie pryskane. W zasadzie ich rolą jest tylko dawanie cienia.

Mój M nie za bardzo do takich spraw. Raczej do czynności prostszych .Wykarczować , przekopać
Muszę poczytać jak im pomóc.
ewsyg 17:53, 12 lut 2014

U nas dzisiaj biało, ślicznie
Mala_Mi 18:03, 12 lut 2014

Basiu, mnie przebiśniegi też nie lubią..
barbara_kraj... 18:19, 12 lut 2014

Celina napisał(a)

Basiu u mnie dzisiaj od rana wali śniegiem.Ale chyba za niedługo się rozpuści i będzie breja

Póki co, zielono mam na parapetach

Basiu przycinasz drzewka owocowe? mam stare jabłonki i grusze.Co roku ten sam dylemat. Owoców już na nich mało, nie pryskane. W zasadzie ich rolą jest tylko dawanie cienia.

Mój M nie za bardzo do takich spraw. Raczej do czynności prostszych .Wykarczować , przekopać
Muszę poczytać jak im pomóc.

U mnie też trochę poprószył, ale prawie cały znikł.

O tej porze roku do cięcia zostały mi tylko jabłonki, bo gruszy się pozbyłam. Była zainfekowana rdzą, której przy obecności na działkach jałowców, pozbyć się nie dało.
W trakcie kwitnienia tnie się brzoskwinie. Natomiast wiśnie i czereśnie latem po zbiorach. Teraz usuwa się tylko gałązki nadłamane i przemarznięte. Tych ostatnich w tym roku to pewnie nie ma
Jabłonie tnij w końcu lutego lub na początku marca podczas suchej pogody. Jeśli drzewa stare, to wypadałoby je odmłodzić. Poszukaj w necie jakiegoś filmiku. Zasady cięcia są proste

Edit. dodam, że u mnie tnie pod dyktando M Najpierw ze wszystkich stron oglądam drzewo i dyktuję które gałęzie ma wyciąć. Ponieważ jabłonki są cięte co roku to tylko ewentualne wilki są do wycięcia lub skrócenia. Śliwka młoda, tylko kosmetyki wymaga
barbara_kraj... 18:20, 12 lut 2014

ewsyg napisał(a)
U nas dzisiaj biało, ślicznie

U mnie poprószyło tyle, co kot napłakał. Deszcz padał przez pół dnia!
Bogdzia 18:23, 12 lut 2014

U mnie też snieg dziś padał i topniał, wiosna jeszcze sie nie spieszy.Pozdrówka.
barbara_kraj... 18:29, 12 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Basiu, mnie przebiśniegi też nie lubią..

Żeby tylko, innych też trochę jest, choćby ciemierniki, których dochować się nie mogę A dogadzam im jak mogę!
barbara_kraj... 18:31, 12 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
U mnie też snieg dziś padał i topniał, wiosna jeszcze sie nie spieszy.Pozdrówka.

Front wilgotny i chłodny dziś nad nami przechodził. Od jutra ciśnienie ma rosnąć
Pozdrawiam