Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Debra 22:51, 22 lip 2013

kitek81 napisał(a)

myślę, że tak, jeszcze tylko założenie rynien i będziemy się brać za trawnik i pierwsze nasadzenia dobrze że urlop mam sierpień/wrzesień

No to jesień już na trawniku w otoczeniu rabat !
Oby tylko pogoda sprzyjała
kitek81 23:18, 22 lip 2013

Debra napisał(a)

No to jesień już na trawniku w otoczeniu rabat !
Oby tylko pogoda sprzyjała

Oby a że co drugi gupi ma szczęście, mam nadzieję że tym razem wypadnie na mnie i pogoda dopisze, nie dopuszczam innej sytuacji musi być dobrze
kitek81 07:11, 23 lip 2013

Dobry
A ja mam dziś wolne nananana
Ewa4 09:55, 23 lip 2013

Miłego odpoczynku ale pogoda nie bardzo.pozdrawiam
kitek81 12:14, 23 lip 2013

Ewa4 napisał(a)
Miłego odpoczynku ale pogoda nie bardzo.pozdrawiam

Witaj u mnie po dłuuuugiej przerwie
no pogoda nie była z rana za ciekawa, bo tylko 12st i wiatr, jak szliśmy ok 9 do miasta to na długi rękaw, a w drodze powrotnej się już rozbieraliśmy tylko ten wiatr cały czas jest :/ no ale najważniejsze, że nie pada, to mogliśmy spokojnie pójść na zakupki
16:59, 23 lip 2013
Witaj ponownie,
cieszę się że jesteśmy razem na tym samym etapie, będzie można podglądać siebie wzajemnie bo i ja ciekawa jestem co u Ciebie powstanie tym bardziej że jak piszesz jesteśmy dość podobne w planach
Niestety u mnie z ziemią znowu stanęło i skończyło się na jednym samochodzie z powodu czego miałam lekki kryzys ale już jest OK i znowu żyję nadzieją że za jakiś czas ta ziemia będzie.
Jeśli nie kupimy tą za 800 zł od samochodu choć to majątek będzie i pewnie z tarasu nici.... życie.
Ale cóż... damy radę. Pozdrawiam serdecznie.
kitek81 18:51, 23 lip 2013

Qrcze, to się narobiło z tą ziemią :/ bardzo drogo u Was, my za taką dobrą ziemię jaką mam w warzywniaku płaciłam 350zł za samochód! Podejrzewam, że za taką cenę brałabyś bez zastanowienia, chociaż kamlotów i jakiś kawałków cegieł tam jest, no ale za tą cenę...
Ja już chyba więcej terenu nie będę podnosić i tak już z 7 tyś poszło w ziemię, trochę piachu, trochę czarnoziemu, trochę polnej i konkretna suma się nazbierała, a to nie koniec, bo pewnie pod drzewka, kwiaty i krzewy dam taką jaką one lubią, więc to te pewnie nieźle wyjdzie :/
No ale a nadzieję że kiedyś te roślinki nam się odwdzięczą
Trzymaj się i się nie daj!
Ja za to dziś nic nie zrobiłam-o nie, potraktowałam świecą kreta, mam nadzieję, że się z nim rozprawiłam, raz, a porządnie nie z tą osobą zadarł! normalnie rh mi podgryzł :/ mi moje podzielone, maleńkie żurawki, a już raz pisałam, że to niewybaczalne!
Debra 19:37, 23 lip 2013

I kto mówi, że urządzanie ogrodu jest tanie )))
A to tylko ziemia!

A jeszcze rosliny! A potem przyjdzie szkodnik, pasozyt, czy inne badziewie i wszystko zniszczy

Urządzanie domu jest o wiele, wiele łatwiejsze!
Urządzanie ogrodu, to ciągla walka z czym się da - pogodą, bo susza, pasożytami - bo zniszczą, złą ziemią, brakiem dostatecznego nawożenia, przelaniem, albo przesuszeniem, złym stanowiskiem dla roślinek.... itd. itd. ....
No ogród to sztuka przez wielkie 'S'

Zła jestem, dzisiaj straciłam niemal wszystkie małe berberyski

kubi2000 20:55, 23 lip 2013

Dziękuję za wizytę - z pewnością będę Cię podglądac....
kitek81 21:24, 26 lip 2013

Debra napisał(a)

I kto mówi, że urządzanie ogrodu jest tanie )))
A to tylko ziemia!

A jeszcze rosliny! A potem przyjdzie szkodnik, pasozyt, czy inne badziewie i wszystko zniszczy

Urządzanie domu jest o wiele, wiele łatwiejsze!
Urządzanie ogrodu, to ciągla walka z czym się da - pogodą, bo susza, pasożytami - bo zniszczą, złą ziemią, brakiem dostatecznego nawożenia, przelaniem, albo przesuszeniem, złym stanowiskiem dla roślinek.... itd. itd. ....
No ogród to sztuka przez wielkie 'S'

Zła jestem, dzisiaj straciłam niemal wszystkie małe berberyski

na pewno ja tak nie mówię!
ja dziś walczyłam po burzy ze skrzypem, bo wtedy ładnie wychodził, ale i tak za bardzo pozwoliłam mu się rozrosnąć :/ qrcze, czemu ja mam tak mało czasu ?!
szkoda mi Twoich berberysików, pewnie pasowały tam idealnie, bo u Ciebie każda roślinka przemyślana i odpowiednio dobrana, ale jak to Szefowa mówi"że jak coś się zmarnuje, to jest szansa dla jakieś innej roślinki"
chociaż ja sama też jeszcze rozpaczam i jestem zła, jak mi się coś zmarnuje, więc bardzo dobrze Cię rozumiem :*przytulam mocniutko :*