Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

regli 22:00, 01 wrz 2013

W kwestii rozpoznawania roślin nie pomogę, ale zaglądam i kibicuję
kitek81 22:07, 01 wrz 2013

regli napisał(a)
W kwestii rozpoznawania roślin nie pomogę, ale zaglądam i kibicuję

Dzięki Reniu wsparcie też jest ważne i mnie mobilizuje jeśli pogoda dopisze, to jutro zapraszam na fotorelacje z kolejnych postępów
Pozdrawiam
an_tre 22:23, 01 wrz 2013

kitek81 napisał(a)
I jeszcze w moich kwiatkach takie coś się pojawiło-to chwast czy kwiat?

Kasiu to chwast, wyrzuć, bo jeszcze trochę a urośnie ci jakiś krzaczor albo drzewo
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Luckaa 22:26, 01 wrz 2013

Kasia ja uwielbiam robić obchód i sprawdzać co urosło, co się zmieniło, co wykluło, co wykielkowało, mówie do m jak wszystko urośnie to na co ja bede czekała i podziwiała?\
Kasie jak przed rozpoeczeciem roku szkolnego, do której klasy idzie syn, my jutro zacxzynamy przedszkole, mam okropnego stresa.
kitek81 23:04, 01 wrz 2013

an_tre napisał(a)
Kasiu to chwast, wyrzuć, bo jeszcze trochę a urośnie ci jakiś krzaczor albo drzewo

no i wszystko jasne-tak też mi się wydawało, bo w tym miejscu takie 3 szt mam, a nie przypominam sobie, zebym takie wsadzała, ale wolałam się upewnić u ekspertów
dziękuję ;*
czyli jutro z czystym sumieniem wywalam
pozdrawiam :*
kitek81 23:10, 01 wrz 2013

Luckaa napisał(a)
Kasia ja uwielbiam robić obchód i sprawdzać co urosło, co się zmieniło, co wykluło, co wykielkowało, mówie do m jak wszystko urośnie to na co ja bede czekała i podziwiała?\
Kasie jak przed rozpoeczeciem roku szkolnego, do której klasy idzie syn, my jutro zacxzynamy przedszkole, mam okropnego stresa.

Podziwianie to sama przyjemność-na szczęście natura nigdy nie wygląda tak samo nawet jak na to wszystko porośnie ogrodnik zawsze sobie znajdzie zajęcie i w ogrodzie zawsze jest coś do robienia
Mateusz idzie jutro do pierwszej klasy! Ale ja to spokojna jestem, jego wychowawczynią będzie moja wychowawczyni, więc nauczycielkę znam, to jestem spokojna! z całą resztą też sobie poradzi, to więcej rodzice się stresują niż dzieci u ciebie też będzie w porządku! taka kolej rzeczy, po prostu dzieci nam rosną i to ich kolejny etap w życiu
ale i tak życzę powodzenia i trzymam kciuki za pierwszy dzień w przedszkolu-założę się, że dzieciak poleci i nawet się za Tobą nie obejrzy, a Tobie i tak zakręci się łza będzie dobrze-zobaczysz-musisz Ty być spokojna, żeby on nie wyczuł Twoich obaw!
pozdrawiam

i idę malować pazurki
monteverde 23:14, 01 wrz 2013

an_tre napisał(a)

To podagrycznik, trzeba dokładnie wybierać korzenie sięgając głębiej, bo pójdzie po całym ogrodzie pozdrawiam
kitek81 23:22, 01 wrz 2013

monteverde napisał(a)

To podagrycznik, trzeba dokładnie wybierać korzenie sięgając głębiej, bo pójdzie po całym ogrodzie pozdrawiam

to mnie Aniu teraz wystraszyłaś! no nic, nie ma się co zastanawiać i rwać jutro chwasta!
pozdrawiam :*
Joaska 13:15, 02 wrz 2013

Kasiu widze że skarpę zapełniasz a co do tego chwaściska co go pokazałaś to pieroństwo straszne jest , dobrze przekop i powyciągaj korzenie bo się rozrasta rozłogami, a najlepiej zlej potem octem ...
kitek81 18:39, 02 wrz 2013

Joaska napisał(a)
Kasiu widze że skarpę zapełniasz a co do tego chwaściska co go pokazałaś to pieroństwo straszne jest , dobrze przekop i powyciągaj korzenie bo się rozrasta rozłogami, a najlepiej zlej potem octem ...

Mówisz, że polac to octem? Ok, tak zrobię! Ale dziś kiepska pogoda, pokrzyżowała nam plany :/
Pozdrawiam :*