Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Dorota123 11:55, 08 kwi 2016

Ale to piękne. Perfekcyjnie dopracowane, te detale dobrane wzorcowo, ciekawe, czy mnie udałoby się taki zrobić. Myślę, że wkrótce spróbuję zrobić, tylko potrzebuje trochę wolnego czasu.
AgataBC 12:30, 08 kwi 2016

Teraz to chyba napewno jeszcze kilka zrobię. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za te miłe słowa. Takiego odzewu się nie spodziewałam.

Anda detale zajęły najwięcej czasu, okna, drabinki, drzwi i ławki sklejałam już kilka tygodni temu.

Marta trochę mnie zainspirowały Piny, a żeby to było praktyczne obserwowałam w marketach karmniki.

Ewa ja wpadam do Ciebie ale po cichutku

Kasia wiem, że takie tworzenie to też Twoja bajka Genialne to są mózgi, że potrafią wyobrażać i tworzyć.

Mira w sobotę lecę do M. pytać czy ma jakieś małe żaróweczki, wyciągnął swoją od roweru a jedną jeszcze szukał w pudłach i znalazł. Poszłam do pracowni po drut i patyk, owiązałam wokół i wyszła latarnia, zupełnie spontanicznie na to wpadłam. Jedną dałam w Zakątek Żuczka a druga poszła na Stołówkę u Wróbla. Pod koniec pracy cierpliwości już brakowało, malowanie tylu detali to wysiłek dla oczu. Jeszcze kilka zrobię, nasycę się i będę czekać na kolejną wenę. Jak będzie ładny dzień to wyniosę je jeszcze na sesję zdjęciową w trawy lub kwiaty.

Ola na Twój wyjątkowy komentarz aż mi serce mocniej zabiło
Takie prace to dla mnie trochę powrót do dzieciństwa. Chciałam mieszkać w takiej chatce. Tu na wsi w sielskiej atmosferze lepiej mi się tworzy i nie potrzeba wiele do szczęścia.

Marga fajnie czytać takie słowa. Detale nadały klimatu, szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia przed malowaniem-wtedy wyglądały okropnie surowo.

Dorota postaram się pamiętać i przypomnieć. Dziękuję Chętnie obejrzę Twój pomysł na taką chatkę. Wykonanie nie jest aż tak trudne. Najgorzej zacząć. A że jesteś zdolna to pamiętam bo to chyba u Ciebie widziałam te kwietniki z rur pcv.
AgataBC 13:41, 08 kwi 2016

Zdjęcia świerzbnicy dla Andy

Po posadzeniu:

Kwiaty z bliska:

Najwyższe koło słupka to ona, jeszcze nie w pełni rozkwitnięta

W trakcie sezonu-na pierwszym planie mak, w dole widać orliki.

Anda 14:40, 08 kwi 2016

Ładna jest. Masz wysoką odmianę. Śliczny kolor. Moja ma być ciemniejsza.

Orliki wysialam przedwczoraj, a wczoraj lało i chyba mi je zmyło... W sobotę posieje na wszelki wypadek jeszcze raz i do doniczki też

Miało być wysialam, a nie wysłałam , edit
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 20:22, 08 kwi 2016

Agatko ten mój modrzew to japoński Diana. Polecam g z całego serca , jedno z moich ukochanych drzew .
Agatek 22:22, 08 kwi 2016

Agatko jesteś wyjątkowa i takie też są Twoje prace
Masz wyższy poziom wrażliwości
04:08, 09 kwi 2016
Na dobrego dnia poczatek przybiegłam do Ciebie
Tak właśnie dzis wcześnie muszę zacząć dzień a może

Wspaniałe karmiczki,po prostu arcy leśne,iście bajkowe,że o Zakątku Żuczka nie wspomnę

Kotek idący w stronę zachodzącego słońca bardzo romantyczny
a pomysł na krokusy na wrzosowisku pozwole sobie odgapić od Ciebie na przyszły rok bo jest to wspaniałe połączenie jesieni z wiosną

Miłego dnia

07_Rene 08:58, 09 kwi 2016

Zakątek żuczka niesamowity Domki też Masz bogatą wyobraźnię i nieprzeciętne umiejętności Super mieć takie rzeczy w ogrodzie nie do podrobienia.
Filomena 10:08, 09 kwi 2016

Chylę czoła przed ARTYSTKĄ
AgataBC 11:17, 09 kwi 2016

Anda nawet jak wymyło nasionka to może wyjdą gdzieś w niespodziewanych miejscach

Kasia rozejrzę się za Dianą w moich okolicach. Chciałabym taką nieszczepioną.

Agata wyższy poziom - chyba cierpliwości Agatko każdy jest wyjątkowy

Miloslawa o tej godzinie leżałam na czwartym boku chciałabym wstawać wcześnie bo świat o świcie jest piękny. Taki dziewiczo-niewinnie-nowy. Dziękuję za pochwałę wiosny u mnie. Czyli nadal pasuje nazwa wątku.

Renata oswajam się z komplementami nie wiem po kim ta moja kreatywność mam zamiar ją rozwijać bez końca!

Filomena o widzisz! jest i zawód dla mnie na chleb starczy