Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

kitek81 22:25, 14 kwi 2013

a masz tą żurawkę green spice? bo ja znów kupiłam żurawki i w nich ta była, będzie pewnie sporo do podziału, to jak nie masz, to mogę Ci odłożyć i wziąć, jak będę do Ciebie jechała?!
Marta7 22:31, 14 kwi 2013

Ewuś pozdrawiam serdecznie Ależ Ty masz przestrzeni do sadzenia roślinek ! Ale będzie oglądania !
GorAna 22:37, 14 kwi 2013

Pozdrawiam wiosennie
Widzę praca się rozkręca
Ewa4 22:52, 14 kwi 2013

MAGDZIAM dziękuję za śliczne krokusiki pozdrawiam
Ewa4 23:07, 14 kwi 2013

Debra napisał(a)
Ewuniu, super, że zdjęłaś to zielone

Myślę, że kwasrat to nie jest dobry pomysł, bo ta część ogrodu ma sporo krzywych linii i to warto utrzymać.
Tak sobie pomyslałam o rombie - cała trawnikowa rabata ma kształt geometryczny, ale nieregularny, jak dasz kształt rombu

z górną krawędzią równoległą do drogi, a lewą równioległą do ogrodzenia, to to będzie bardziej spójne.
Tak sądzę.

Kąt nachylenia boków może być inny, niż na obrazku, byle był taki sam u góry i u dołu.
Rabata wyjdzie nieco większa, ale to - moim zdaniem - nie przeszkadza - bo w proporcji do całości, ona i tak jest mała.

Debro jestem zaskoczona, wyobrazam sobię tą rabatę tak jak proponujesz i jutro wezmę sznurek i kijki i wyznaczę bo pomysł mi się podoba to raz a dwa to ja w kształcie romba u nikogo nie widziałam rabat więc oby dwa powody dobre aby taką rabatę zrobić jutro może zadziałam napewno będzie foto jak będę robić bo ja bez was kochani i waszych pomysłów nie zrobię tej wielkiej powierzchni .dzięki za pomysł .
Ewa4 23:20, 14 kwi 2013

kitek81 napisał(a)
a masz tą żurawkę green spice? bo ja znów kupiłam żurawki i w nich ta była, będzie pewnie sporo do podziału, to jak nie masz, to mogę Ci odłożyć i wziąć, jak będę do Ciebie jechała?!

Kasiulek nie kojażę u siebie takiej odmiany nie napewno nie mam tak chcę.Kaśka ja dopiero wpadłam na pomysł że ty w obi co sobota a ja kiedyś byłam i nie kupiłam stożka z bukszpanu muszę z tobą dogadać temat i jak będziesz to mi kupisz i jeszcze do domu podwieziesz tak sobie wymyśliłam dobre co odezwę się na priv.Pozdrawiam
Ewa4 23:26, 14 kwi 2013

Marta7 napisał(a)
Ewuś pozdrawiam serdecznie Ależ Ty masz przestrzeni do sadzenia roślinek ! Ale będzie oglądania !

Martuś powiem tak przestrzeń jest pomysły z Wami obgadam na rośliny jakoś finanse znajdę ale kto będzie kopał w glinie jak przeschnie....? dziś skopałam 1 metr 2 jest mokro ale katastrofa i po tym kopaniu już mi chęci odeszły do działania ale to tylko za domem bo przed jest więcej tej nawiezionej czarnej ziemi to lekko się robi i dlatego zaczełam od lżejszej pracy a za domem nie wiem jak to zrobię kiedyś ....
Ewa4 23:29, 14 kwi 2013

GorAna napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie
Widzę praca się rozkręca

Cos tam prubuję ale zimno na dworze dzieci nie chcą wyjść z domu a w nim same siedzieć nie chcą i jestem uziemniona ale coś wymyślę.Pozdrawiam
Ewa4 08:47, 15 kwi 2013

Witam Wszystkich.Wreszcie dziś wypiłam poranną kawusię na dworze była pyszna ,słonko świeci trzeba iść popracować trochę nadgonić zaległości ogrodowe.Pozdrawiam
kitek81 10:34, 15 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)

Kasiulek nie kojażę u siebie takiej odmiany nie napewno nie mam tak chcę.Kaśka ja dopiero wpadłam na pomysł że ty w obi co sobota a ja kiedyś byłam i nie kupiłam stożka z bukszpanu muszę z tobą dogadać temat i jak będziesz to mi kupisz i jeszcze do domu podwieziesz tak sobie wymyśliłam dobre co odezwę się na priv.Pozdrawiam

Dobra, to jak będę dzielić zurawki, to Ci odłoże! Co do stozka z bukszpanu, to nie ma sprawy, możemy podjechac i Ci wziąć, wiem , że były, bo widziałam, ceny tylko nie znam, bo wtedy jeszcze nie mieli cen wyłożonych, ale może podaj mi swój nr tel, to najwyżej ze sklepu będę dzwonić