Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:40, 20 sty 2014

anna_g napisał(a)

No to plany są - to najważniejsze Mnie się przy różach oprócz szałwi, lawendy podoba przetacznik, masz może?

OOOO Aniu no zapomnialam , juz o nim marzyłam w zeszlym roku, szukałm ale w zadnej szkolce go nie znalazłam no i chyba będe musiala przez internet chodz nie lubie roslinek przez internet.
danuta_szwajcer 16:42, 20 sty 2014

irena_milek napisał(a)

Danusiu, choćby i 100 firletek
Kocimiętka przez przypadek przywędrowała do mnie od Ani asc, jestem nią zauroczona; szałwie omszone mają tę zaletę nad zwykłymi, że kwitną non stop cały sezon

No to bardzo sie ciesze, za tydzien bede w poblizu Ciebie ale to jeszcze nie pora na sadzenie, troche pozniej. Moze masz sadzonke przetacznika? To tez bardzo chetnie
Milka 16:49, 20 sty 2014

Mam kilka przetaczników, ale nie wiem, gdzie je przesadziłam, mus czekac jak wyściubią nosy
W końcu chyba w moje strony zawitasz do synusia, to weźmiesz, co ci się spodoba i co mam w nadmiarze
jak nie będzie śniegu, to od razu wykopię ci firletki, albo juz wcześniej to zrobię i przetyrzymam w kotłowni
danuta_szwajcer 16:55, 20 sty 2014

irena_milek napisał(a)
Mam kilka przetaczników, ale nie wiem, gdzie je przesadziłam, mus czekac jak wyściubią nosy
W końcu chyba w moje strony zawitasz do synusia, to weźmiesz, co ci się spodoba i co mam w nadmiarze
jak nie będzie śniegu, to od razu wykopię ci firletki, albo juz wcześniej to zrobię i przetyrzymam w kotłowni

Bede Irenko za tydzien ale to jeszcze nie czas, ale bede tez zapewne i w marcu i kwietniu, moja synowa musi lezeć / ciaza zagrozona/ a termin dopiero w polowie kwietnia wiec mnie tam tez potrzebują bym cos pomogla. Wiec z wiosna sie zamelduje po sadzonki A na przetacznik juz sie zapisuje Bo nie moglam go nigdzie u mnie kupic a takich sadzonek to nie lubie przez internet kupowac
Milka 17:01, 20 sty 2014

O, czyli kolejne wnusio
To jesteśmy umówione
Mam przetacznik Christa, fiolet i jakiś różowy
Urszulla 17:37, 20 sty 2014

Fajnie że handel kwitnie
od razu jakoś tak wiosennie się zrobiło u Ciebie w wątku
danuta_szwajcer 17:43, 20 sty 2014

Urszulla napisał(a)
Fajnie że handel kwitnie
od razu jakoś tak wiosennie się zrobiło u Ciebie w wątku

Wiosennie to i za oknem jest, bo cieplo ale deszczowo Jak poczytałam u Irenki jaką rewolucje i w domu robi i sama meble przemalowuje to teraz i ja zaczełam myslec o malowaniu
Kindzia 20:29, 20 sty 2014

Danuśka Ja trochę mało czasowa jeszcze, ale choć na chwilkę do Ciebie wpaść to mus

Buziolki

anna_g 20:46, 20 sty 2014

Danusiu - róże z przetacznikiem widziałam u Alinki - i powiem ci że zrobiły wrażenie na mnie - ja romantyczka jestem to to jest raj dla oczu Tylko że ja nie mam róż - co prawda mam je w planie ale ciągle nie mogę znaleźć miejsca dla nich - bo one lubią dużo słoneczka. Mam co prawda takie jedno wolne - pokaże kiedyś to się zastanowimy czy tam się udałoby Róże, buksik, i przetacznik A planów to faktycznie masz duuuużo. Ja Ci życzę ich spełnienia

To napisałam u siebie ale uznałam, że u Ciebie też to wkleję
danuta_szwajcer 21:38, 20 sty 2014

Kindzia napisał(a)
Danuśka Ja trochę mało czasowa jeszcze, ale choć na chwilkę do Ciebie wpaść to mus

Buziolki

Kasiu ciesze sie, ze chwilke znalazłas, rozumie Cie bo sama tez czasami znikam z braku czasu i nadmiaru obowiazkow ale to forum to juz narkotyk chociaz na chwilke ale trzeba byc