Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 21:15, 17 cze 2016

Urszulla napisał(a)
Aż się boję zapytać jak ogród, u nas wielka wichura i nie przestaje.

Odpowiem na szybko bo jestem tu tylko na chwilke, strat nie mam za wyjątkiem jednego powojnika połamanego ale w ogrodzie jedno śmietnisko pełno gałęzi i liści z dębów i leszczyn po całym ogrodzie a miałam wszystko wysprzątane, rano jedziemy jednak w góry na dwa dni i wole nie widzieć i nie wiem kiedy to wysprzątam. Nawet prądu dziś nie było, wichura straszna.
danuta_szwajcer 12:19, 20 cze 2016

Marta napisał(a)
Witam. Dziękuję za wizytę u mnie Piękne masz róże, a ogród dojrzały i kolorowy Pozdrawiam

Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:22, 20 cze 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu cóż rzec można na takie piękno? Nic, tylko patrzeć i podziwiać
Pozdrawiam

Tylko jeszcze więcej czasu żeby mieć na to siedzenie i podziwianie dzisiaj pięknie pada ale pracy w ogrodzie znowu tyle czeka i sobie trochę poczeka Róże to jednak królowe w ogrodzie
Milka 15:30, 20 cze 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Odpowiem na szybko bo jestem tu tylko na chwilke, strat nie mam za wyjątkiem jednego powojnika połamanego ale w ogrodzie jedno śmietnisko pełno gałęzi i liści z dębów i leszczyn po całym ogrodzie a miałam wszystko wysprzątane, rano jedziemy jednak w góry na dwa dni i wole nie widzieć i nie wiem kiedy to wysprzątam. Nawet prądu dziś nie było, wichura straszna.

I dobrze robisz!
ja mam ostatnio grajdół i tez nic nie robię, zresztą non stop pada i burze
Milka 15:32, 20 cze 2016

Musze/ jak dostanę zgodę/ wyciąć olbrzymią choinkę przed samym domem i cała ta przestrzeń będzie do przerobienia No i reszta jest trochę do uporządkowania bo w niektórych miejscach za ciasno Teraz z obawą patrze w niebo bo u nas są kominikaty o gradobiciu i silnych burzach( Już to dwa ostatnie lata przerabiałam brrr

O ja i Ty też?
rabata znowu i przesadzanie?
Milka 15:34, 20 cze 2016

Oj cudne też tak myśle i dają mi wiele radości i o to chdzi, ogródy klimatyczne i tajemnicze lubie najbardziej więc jeżeli tak to widzisz to tylko się ciesze A dziury wykopałam dwie bo jedną co przygotowałam a jak zobaczyłam ten piękny okaz to stwierdziłam, że on nie do tej dziury będzie pasował więc kopałam na szybko nową) Pasuje, wszyscy zgodnie stwierdziliśmy i ma rozkaz, że ma rosnąc i będzie się nazywał "Ania" mam ciocie Wandzie i rośnie najbardziej z wszystkichMoja kochana ciocia jak patrzy z nieba to się cieszy bardzo i to z wszystkich kwiatków Kwitną teraz jej róże New Dawn które wykopałam z jej ogródka jak już sił nie miała,może mają z 50 lat

Super się to czyta
A ta róża Veinchau cudo, szkoda, że kwitnienia nie powtarza.
anna_g 11:28, 22 cze 2016

Danusiu - jak już poszalejesz z wnusią i się nacieszysz to zaglądnij do mnie Róży pnącej szukam - znaczy znalazłam kilka i proszę o opinie dziewczyny już obstawiły swoje wybory ale proszę Ciebie też.

To co powyżej Irenka cytuje - te piękne słowa o Twoje cioci - to potwierdza, że Twój ogród jest nie tylko magiczny i rajski ale że ma swoją duszę... Coś więcej niż tylko posadzone rośliny, które lepiej czy gorzej rosną... Ma też w sobie wspomnienia o ludziach którzy kiedyś w nim byli- choć może nie był taki sam, od których masz pamiątki w postaci roślin - które żyją, rosną i kwitną i Twoje poczucie, że dobrze by się w nim czuli i że by się im podobał... Dzięki niemu Ci których już nie ma są bliżej, pośród tych pięknych kwiatów i zapachów. A to coś o wiele wiele więcej niż tylko ogród. To ogród z miłością i duszą.

Poziomka 13:51, 22 cze 2016

Cieszę się bardzo Czasami myśle, że z takim dojrzałym więcej pracy niestetyPozdrawiam

I tak i nie , jak pomyślę o przycinaniu to zdecydowanie tak, a jak o odchwaszczaniu to zdecydowanie nie chyba że mamy w ogrodzie coś tak niemiłego jak podagrycznik .
Imponujący egz. Veilchenblau , kilka lat temu straciłam moją, na jej miejsce posadziłam wiciokrzew. Rósł wstecz, miałam więc powód by ponownie posadzić różę Veilchenblau . Ma dwa lata i już wygląda dobrze. I wcale mi nie przeszkadza że kwitnie tylko raz.
Pozdrawiam
Luki 20:15, 26 cze 2016

Danusiu miło było poznać
ewsyg 20:45, 26 cze 2016

Danusiu, miło mi, że mogłam Cię poznać w realu. Pozdrawiam