Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

monteverde 19:15, 08 wrz 2011

http://www.muzeum.przemyska.pl/aktualnosci.php?tekst=74 brawo Marku
Martek 19:44, 08 wrz 2011

Marku dziękuję Ci za link i przepraszam za ...byłam i jestem trzeźwa czasami mi się imiona mylą chłopaków z forum
Jeszcze jakbyś powiedział czy jesteś zadowolony z wielkości i jakości przesyłki ,cebul ???Jestem z góry wdzięczna
MarekW 20:03, 08 wrz 2011

Otóż w zasadzie jestem zadowolony, ale dwie cebulki lilii św. Józefa były chore, między płatkami cebulki był biały nalot pleśni - posadziłem i zobaczę co będzie. Inne cebule zdrowe i dorodne - zwłaszcza tulipany, te szlachetne - pakowane każda oddzielnie w woreczki foliowe i trociny z opisem jak i kiedy sadzić. Dostałem też gratisa - cebulkę zwartnicy.
Sebek 20:06, 08 wrz 2011

Ale dopiero dziś to zauważyłem - jakie te tulipany "osobistości" są drogie!!!
W moim ogrodniczym i tak jest taniej niż w sklepie co kupowałeś, no ale bez przesady - 8 złotych za tulipana????
MarekW 20:28, 08 wrz 2011

Tylko osobistości były takie drogie inne już całkiem przyzwoite ceny, tak mi się wydaje
Kaisia 23:02, 09 wrz 2011

Marku, cudowne miejsce tworzysz, widać wielką pasję.
To jest niesamowite podglądać jak powstaje taki ogród, widać ogromne zmiany ja się popatrzy na początki, pracy włożyłeś w to na maxa, ale było warto.
Zazdroszczę Tobie takiego miejsca na ziemi. Nasze z mężem nigdy niedoścignione marzenie mieć taki stary dom i go wyremontować, zrobić Ogród pasujący do architektury, a Ty to masz i spełniasz się w tym fajnie.
Trzymam kciuki za dalszą realizację, oby wszystko wyszło jak sobie wymarzyłeś.
MarekW 08:08, 10 wrz 2011

Dziękuję za tak miłe słowa. Otóż z tym remontem to nie do końca, bo to całkiem nowy budynek, ale dopasowany do architektury pozostałych Muzeum zajmuje teraz dwie kamienice i ten nowo wybudowany przy ogrodzie. Jeszcze w kwietniu zeszłego roku w tym miejscu było ogromna dziura w ziemi. Aż samemu trudno uwierzyć, że tak to się wszystko pozmieniało w tak krótkim okresie

tak wyglądał ogród kwaterowy w połowie zeszłego roku

tak jest teraz

a ogród średniowieczny wyglądał tak

zbigniew_gazda 08:12, 10 wrz 2011

MarekW napisał(a)
Zapraszam, a drogę wspomnianą bardzo lubię i czasem zdarza się mi nią jeździć, choć uważam że jeszcze ładniejsza i niedużo dłuższa jest ta przez Sanok i Góry Słonne ze słynnymi serpentynami.

Tak Marku . Ta trasa to cud natury.
Kaisia 20:02, 10 wrz 2011

No to teraz już zupełnie jestem w szoku, nie tak łatwo zrobić coś takiego, żeby wyszło w ten sposób. Gratulacje udanego doboru architektury.
Bardzo szybkie działanie, kwiecień zeszłego roku wielka dziura, teraz piękny dom.
Za rok popatrzysz na ogród w ten sam sposób, jak się wszystko porozrasta, a te piękne róże nabiorą barw. Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć, te twoje kwitnące na biało tulipany, w tym roku też jakoś tak się stało że zamówiłam same białe tulipany.
Joanka 20:17, 11 wrz 2011

Marku, ależ niesamowite tempo!
Oglądając zdjęcia po prostu nie chce się wierzyć ile można dokonać w tak krótkim czasie
Wielki szacun