Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

KasiaW76 10:16, 03 lip 2015

Twoja lawenda potrafi powalić na kolana... uwielbiam takie duże kompozycje ehhhh aż miło się na nią patrzy. Jestem ciekawa czy moja kiedyś osiągnie takie boski rozmiary
Szczerze powiem, że nigdy nie zastanawiałam się nad jej gatunkiem więcj nie wiem nawet co mam posadzone i jakie będą
Rabaty dopieszczone z tego co widzę po tych wycinkach zdjęć
Kawa 11:04, 03 lip 2015

jolka napisał(a)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pięknie
AnnaCh 15:05, 03 lip 2015

Wpadnę chyba w depresję oglądając Twój ogród... Ile mnie jeszcze pracy czeka...
A tak na poważnie, cudnie u Ciebie, goździki śliczne, a lawenda to już w ogóle zjawiskowa
jolka 17:08, 03 lip 2015

wiunia napisał(a)
Piękne widoczki, a zapach goździków czuję u siebie

Nawet nie wiedziałam, że to goździki takie fajne są, jeszcze poobserwuję jak długo kwitną. Jakby coś to jakieś rozmnażanie uskutecznię wczesną jesienią

Pozdrowienia Wiolu Dla Ciebie jeżóweczka w pąku Jakaś pomarańczowa się robi
jolka 17:18, 03 lip 2015

KasiaW76 napisał(a)

Kasia, bez obaw, doczekasz się i TY odpowiednich rozmiarów lawendy Zobacz do Wioletki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2374-ukojenie-dla-zmyslowtaki-ma-byc-moj-ogrodek?page=209
Porównanie 2014 i obecnie, aż się wierzyć nie chce, jakie kolosy porosły

Z tym dopieszczeniem rabat, to sama wiesz jak to u mnie jest. Niektóre miejsca ogarnięte, a inne .. szczeropole
A dla Ciebie ... malutkie wanilki z hortensjowej. Jednak będą kwiatuszki

Pozdrowienia Kasiu
jolka 17:21, 03 lip 2015

Kawa napisał(a)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pięknie

Haha, dziękuję kochana
Masz tu motyla innego

jolka 17:29, 03 lip 2015

AnnaCh napisał(a)
Wpadnę chyba w depresję oglądając Twój ogród... Ile mnie jeszcze pracy czeka... A tak na poważnie, cudnie u Ciebie, goździki śliczne, a lawenda to już w ogóle zjawiskowa

Ania... proszę, oto antydepresant dla CIEBIE
Wydelikacona hortnesjowa, z uroczym rododendronowym wykończeniem:

A tu to samo, tylko szersza perspektywa.
Jak widać "hortnesjowa" jest kroplą w morzu potrzeb Normalnie chyba w sama w depresję wpadnę, jak dłużej na to zdjęcie popatrzę

anbu 18:09, 03 lip 2015

jolka napisał(a)

Jak widać "hortnesjowa" jest kroplą w morzu potrzeb Normalnie chyba w sama w depresję wpadnę, jak dłużej na to zdjęcie popatrzę

Jolu jak tak wszystkich fotami obdzielasz to i ja poproszę jakieś cudo z Twojego ogrodu
Nie popadaj w depresję, przy Twoim talencie ta niezagospodarowana część będzie za jakiś czas pięknym ogrodem
iwka 18:36, 03 lip 2015

łał jakie widoki, powiem Ci, że dopiero teraz widzę jaki Ty masz kawał, przecież tych tujek, to końca nie widać
KasiaW76 18:42, 03 lip 2015

jolka napisał(a)

Kasia, bez obaw, doczekasz się i TY odpowiednich rozmiarów lawendy Zobacz do Wioletki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2374-ukojenie-dla-zmyslowtaki-ma-byc-moj-ogrodek?page=209
Porównanie 2014 i obecnie, aż się wierzyć nie chce, jakie kolosy porosły

Z tym dopieszczeniem rabat, to sama wiesz jak to u mnie jest. Niektóre miejsca ogarnięte, a inne .. szczeropole
A dla Ciebie ... malutkie wanilki z hortensjowej. Jednak będą kwiatuszki

Pozdrowienia Kasiu

Ale Ty masz boskie vanilki. Moje nie mają kwiatów ale kto wie... może jeszcze coś z nich będzie Kwiaty mają za to vanilia fraise ale też malutkie są

Boszeeee ale lawendy aż miło popatrzec
Wydaje mi się, że wiele zależy tez od ziEmi a u mnie ona najgorszej jakości. Jednak czeka mnie sprawdzian pod kątem doboru roślin.

U ciebie nawet to szczere pole z wielkim potencjałem wiec wbijesz na luz. Powoli

Możesz mi zdradzić w jakich odstepach sadziłas szmaragdy? U mnie co 50 cm i chyba na jesień przyjdzie mi zmieniać...