Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

justajusta 22:57, 12 lip 2015

Już doczytałam
Dorota123 11:18, 13 lip 2015

Jeżówki w kolorze ognistym - PIĘKNE.
Mam kawałek rabaty, w który chciałam mieć tylko biały kolor. Na wiosnę kupiłam lilie, oczywiście białe, a one zawściekły się, że będą pomarańczowe. Na początku byłam zła, miałam pościnać pomarańczowe kwiatki, ale tych lilii jest tam z 8 i stwierdziłam, że będzie pusto. W miarę rozwijania się kwiatów stwierdziłam, że nadają charakteru tej rabatce i dokupiłam ognistych jeżówek.
Kawa 14:51, 13 lip 2015

jezówki piękne i w osóle wszystkie roślonki

aaa to na takim zadupiu mieszkasz jak ja fajnie
jolka 14:58, 13 lip 2015

07_Rene napisał(a)
Platan nie taki straszny. Pewnie że szkoda każdej gałązki, ale ten ma jeszcze szansę na piękny wygląd w przyszłości. larissa na tle nieba - miodzio

Muszę doczytać, czy go (platana) mogę ciąć, żeby tak nie targał w górę, tylko się zagęszczał. Larisy dosyć się zabrały, nawet liści z plamistością już nie widzę, choć chemii w końcu nie zastosowałam, tylko poobrywałam zainfekowane listki. Zobaczymy co dalej będzie
jolka 14:59, 13 lip 2015

justajusta napisał(a)
Jolu, gdzie kupowałaś swoje Larissy? Przymierzam się do zakupu jesienią i chciałam zrobic rozeznanie w sklepach internetowych. Czy Twoje były z gołym korzeniem?

No, wiem, że już doczytałaś I zadowolona byłam z zakupu.
Skoro o nich mowa, to dorzucę dzisiejsze lariski

jolka 15:06, 13 lip 2015

Dorota123 napisał(a)
Jeżówki w kolorze ognistym - PIĘKNE.
Mam kawałek rabaty, w który chciałam mieć tylko biały kolor. Na wiosnę kupiłam lilie, oczywiście białe, a one zawściekły się, że będą pomarańczowe. Na początku byłam zła, miałam pościnać pomarańczowe kwiatki, ale tych lilii jest tam z 8 i stwierdziłam, że będzie pusto. W miarę rozwijania się kwiatów stwierdziłam, że nadają charakteru tej rabatce i dokupiłam ognistych jeżówek.

No ja też się muszę z ognistymi polubić, bo bladawców nie widzę na razie za wiele. A w ogóle to sobie ostatnio pomyślałam, że jestem trochę za bardzo nastawiona na białe i bladawce.. Przecież tyle jest pięknych kwiatów w innych kolorach. Choćby np niebieski ....

A w sumie to niebieski też bladawiec
Pozdrówka Dorotka
jolka 15:08, 13 lip 2015

Kawa napisał(a)
jezówki piękne i w osóle wszystkie roślonki aaa to na takim zadupiu mieszkasz jak ja fajnie

Nie no, szczyt dyplomacji
Toż Ci pisze w tytule wątku "wśród pól i wiatrów",
a nie tam zaraz zadupie..

Masz tu bladawce... za to zadupie

Atena 16:06, 13 lip 2015

Jolu
przepraszam że Cię tak męczę pytaniami
Ale nabyłam choinę kanadyjką i zastanawiam się ile ją posadzić od ogrodzenia.
Widziałam u Ciebie że pięknie rośnie.
Czy jak posadzę ją ok 50 cm od siatki to nie będzie za blisko ?
Teoretycznie mogę dalej ale nie chce za bardzo zawężać sobie rabaty.....
jolka 19:43, 13 lip 2015

Atena napisał(a)
Jolu przepraszam że Cię tak męczę pytaniami Ale nabyłam choinę kanadyjką i zastanawiam się ile ją posadzić od ogrodzenia. Widziałam u Ciebie że pięknie rośnie. Czy jak posadzę ją ok 50 cm od siatki to nie będzie za blisko? Teoretycznie mogę dalej ale nie chce za bardzo zawężać sobie rabaty.....

Ekspertem nie jestem, ale myślę że 50 cm to minimalne minimum. Jakbym teraz sadziła, to chyba bym posadziła nawet z 70 cm od siatki. I nie żartuj sobie z tym przepraszaniem, ja się cieszę, jak mogę komuś coś doradzić

Dla Ciebie dzisiejsze ogniste jeżówki

jolka 19:57, 13 lip 2015

Pojechałam dziś dokończyć cięcie bukszpanów, ale ostatecznie tak wiało, że zrezygnowałam. Tylko sobie kwiatki obejrzałam Hosty szaleją kwiatkowo

Te maluszki z ostatniej fotki mają kwiatków więcej, niż liści