Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

paulina_ns 11:39, 25 sie 2015

jolka napisał(a)
Ożesz, ... ale akcja zakupowa
Pochwalcie się wynikami

Jolu byłam w Parku M tam nie mają takich miskantow, zostają mi jednak golkowice, ta szkółka nazywa się " u Zdzicha"? Dobrze kojarzę?
ren133 15:49, 25 sie 2015

jolka napisał(a)

Gabi, dałaś mi do myślenia U Ciebie 6 skrzyń kosztowało niewiele mniej, niż moja jedna by kosztowała wg wyceny stolarza. Bez przesady. Muszę się rozejrzeć, gdzie w mojej okolicy takie deski można kupić. Wstępnie jako wykonawców typuję Tatę + sąsiad

Masz tu kilka wczorajszych kwiatków, na miłą, spokojną... rzecz by się chciało deszczową niedzielę

A kuku zza trawy

Śliczną masz tą rabatę hortensjową Wszystko w niej mi się podoba Idealna po prostu

PS A ile lat mają hortki/limki?
jolka 19:41, 25 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Jolu byłam w Parku M tam nie mają takich miskantow, zostają mi jednak golkowice, ta szkółka nazywa się " u Zdzicha"? Dobrze kojarzę?

Paula.. żadne u Zdzicha Szkółka Mróz.. jakieś 100 m za ROLBUDEM, skręcasz w lewo z głównej ulicy Zdzich jest dalej i w prawo z głównej drogi

jolka 19:43, 25 sie 2015

ren133 napisał(a)

Śliczną masz tą rabatę hortensjową Wszystko w niej mi się podoba Idealna po prostu PS A ile lat mają hortki/limki?

Witaj Renia Dzięki za miłe słówko w sprawie hortensjowej
Cała ona ma trzeci rok, tylko tulipany dosadzałam jesienią ub roku.
jolka 19:49, 25 sie 2015

A u mnie dziś "akcja - skrzynia" c.d.
Dzwoni stolarz: - skrzynki skończone!!
No to mówię: - super, niech Pan przywozi.
Nie, nie .. mówi stolarz - musi pani zobaczyć.

Hmm.. myślę sobie, no dobra, jak skończone to jadę.
No i proszę Oto skończone skrzynki

Okazało się, że wszystkie elementy są gotowe do skręcenia, nawet jedną skrzynkę miałam "próbnie skręconą", ale Pan Stolarz - Mądra Główka, kazał wziąć w kawałkach, zaimpregnować porządnie, a jak będzie drewno zaimpregnowane to sam przyjedzie wszystko skręcić na miejscu.

No to ok, myślę sobie.. mądrze gość mówi, tak zrobię. Umówiliśmy się więc, że ja jadę szukać impregnatu, a Pan Stolarz dowozi mi skrzynki w kawałkach Za chwilę telefon.."jutro przywiozę, akumulator mi się rozładował" Ha ha
amelia_b 19:50, 25 sie 2015

jolka napisał(a)
Nie mogę się doczekać na tulipany. Już są prawie prawie...
No i trzmielina jest zdecydowanie najpiękniejsza o tej porze

Porobiłam, co na dziś zaplanowałam. Zabieram się za zakupy
Mus kupić hortensje, żeby wreszcie ruszyć z rabatką wzdłuż domu.

Cieplutkiej soboty życzę zaglądającym

Rabata która zachwyca od wiosny, musiałam się cofnąć
paulina_ns 19:51, 25 sie 2015

jolka napisał(a)

Paula.. żadne u Zdzicha Szkółka Mróz.. jakieś 100 m za ROLBUDEM, skręcasz w lewo z głównej ulicy Zdzich jest dalej i w prawo z głównej drogi

Haha to się dogadalysmy rolbud wiem gdzie jest, zamawialismy tam materiał na budowę. Czyli jeszcze raz jak pojadę przez Podegrodzie, mijam tam 2 ronda o ile dobrze kojarzę i na moście skręcam w lewo na stary Sącz, później jadę prosto i jest znów rondo, a na nim mogę jechać znów na stary Sącz ( po prawej stronie jest ten rolbud) i ja mam jechać na tym rondzie w prawo?
jolka 19:58, 25 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Rabata która zachwyca od wiosny, musiałam się cofnąć

Dzięki Amelcia Danusia mi przy niej pomagała i "ogrodowiskowa brać", no to są efekty
jolka 20:03, 25 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Haha to się dogadalysmy rolbud wiem gdzie jest, zamawialismy tam materiał na budowę. Czyli jeszcze raz jak pojadę przez Podegrodzie, mijam tam 2 ronda o ile dobrze kojarzę i na moście skręcam w lewo na stary Sącz, później jadę prosto i jest znów rondo, a na nim mogę jechać znów na stary Sącz ( po prawej stronie jest ten rolbud) i ja mam jechać na tym rondzie w prawo?

Haha.. no ja CI już raz coś tłumaczyłam, drugi raz się nie podejmuję
Paula, na Stary Sącz i Gołkowice ogólnie wiesz jak.. I teraz, na tym rondzie które jest praktycznie przy samym ROLBUDZIE, skręcasz w drugi skręt (gdyby nie było ronda jechałabyś prosto). No i dosłownie 100-150 m i w lewo. Jest szyld po lewej stronie, ale szczerze mówiąc słabo widoczny. Musisz się skupić
paulina_ns 20:08, 25 sie 2015

jolka napisał(a)

Haha.. no ja CI już raz coś tłumaczyłam, drugi raz się nie podejmuję
Paula, na Stary Sącz i Gołkowice ogólnie wiesz jak.. I teraz, na tym rondzie które jest praktycznie przy samym ROLBUDZIE, skręcasz w drugi skręt (gdyby nie było ronda jechałabyś prosto). No i dosłownie 100-150 m i w lewo. Jest szyld po lewej stronie, ale szczerze mówiąc słabo widoczny. Musisz się skupić

No to teraz chyba już wiem wiem,wiem,że mi raz tłumaczyłas,a później ktoś mi jeszcze tłumaczył o jednej szkolce właśnie tej " u Zdzicha" "Zbycha" i się zamieszalam, ale myślę że już teraz trafię, tylko mus męża wziąść za nawigację, bo ja pamięci do drogi nie mam