Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:11, 25 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

No to teraz chyba już wiem wiem,wiem,że mi raz tłumaczyłas,a później ktoś mi jeszcze tłumaczył o jednej szkolce właśnie tej " u Zdzicha" "Zbycha" i się zamieszalam, ale myślę że już teraz trafię, tylko mus męża wziąść za nawigację, bo ja pamięci do drogi nie mam

Ja pamiętam, że Ci tłumaczyłam jak dojechać do Wolfa od choinek I całe szczęście, że Ci wytłumaczyłam dokładnie, bo dziś już bym sama nie trafiła. A tak.. wrócę się parę stronek i sobie odszukam
paulina_ns 20:16, 25 sie 2015

jolka napisał(a)

Ja pamiętam, że Ci tłumaczyłam jak dojechać do Wolfa od choinek I całe szczęście, że Ci wytłumaczyłam dokładnie, bo dziś już bym sama nie trafiła. A tak.. wrócę się parę stronek i sobie odszukam

Myślę,że jak już dojadę do rolbuda ktoś mnie dalej w razie czego pokieruje, mam taką nadzieję Hehe. Ja Już tam tyle razy byłam, a zawsze na rondach się gubię, za dużo ich tam jest
jolka 20:19, 25 sie 2015

Jeszcze wrócę do tematu tych skrzyń na jarzyny. Kurcze, zastanawiam się co z tym impregnatem .. Byłam w dwóch sklepach, w obu usłyszałam że od dawna nie sprzedają polecanego tutaj remmersa.

Z jednej strony najprościej by było skrzynki pomalować drewnochronem (popularny, sprawdzony, tani i skuteczny), ale z drugiej znów to preparat nieekologiczny, albo mówiąc wprost sama chemia. No i dylemat.. Ale z kolei tak sobie myślę, że na dobrą sprawę to przecież nawet ziemia się nie będzie stykać z tym impregnatem. Wewnątrz będzie folia kubełkowa. Ech, nie wiem do końca jak ten temat ugryźć, jakby ktoś miał jakieś doświadczenia/przemyślenia to będę wdzięczna za podzielenie się nimi

Edit: trochę poczytałam, i chyba nie ma co przesadzać. Impregnat raczej nie przechodzi do gleby, zwłaszcza jak folia będzie. Nawet taki "ortodoks" jak Waldek to pisze
Marzenaka 00:15, 26 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Hehe Marzenko widzę,że syn gustuje w porządnych roślinach moi zawsze gonitwe sobie urządzają, raz skończyło się na złamanej roślinie, jak wpadł w nią, na szczęście umknelo to uwadze Pani ze szkółki Marzenko kupowałas cebulki w biedronce? Jest tam 8 cebulek za 4 zł, czosnek jest tylko w tej samej cenie,ale jeden.

No moje dzieci tak dziś szalały, że syn wrócił ze szramą na szyi, bo wleciał w rozciągnięty sznurek, którego nie widział... Nawet nie wiedziałam, że w biedronce już są cebulki! Pewnie jutro kupię. Część kupiłam tam właśnie w Gołkowicach (po złotówce) a resztę w Hebe (po 1,30zł a czosnki po 1,70zl).
Marzenaka 00:18, 26 sie 2015

Jolka, widzę, że skrzynie tuż tuż! No to ekstra. Ja męczę męża, żeby mi takie zrobił na wiosnę, ale nrazie czasu brak.

Zjeździłam dziś prawie całe miasto, żeby kupić żółtą trzmielinę na pniu no i nigdzie nie ma...
jolka 07:24, 26 sie 2015

Marzenka, skrzynie jak widzisz "gotowe", hehe Myślę, że dziś stolarz przywiezie. A trzmieliny na pniu na 100% są w Gołkowicach. Osobiście je oglądałam w piątek i sb, bo się nawet zastanawiałam czy nie wziąć jako wyższy element przy rh. Stały niedaleko traw. I były dwa rodzaje, takie biało-zielone i żółto-zielone
paulina_ns 07:34, 26 sie 2015

Marzenaka napisał(a)
Jolka, widzę, że skrzynie tuż tuż! No to ekstra. Ja męczę męża, żeby mi takie zrobił na wiosnę, ale nrazie czasu brak.

Zjeździłam dziś prawie całe miasto, żeby kupić żółtą trzmielinę na pniu no i nigdzie nie ma...

Są też w Parku M i ma węgierskiej w "akcji" chociaż tam były mizerne.
Kawa 11:38, 26 sie 2015

hej hej
tulipanki są
reszta w rozsypce tzn rabata ale pomału pomału

czosnki po 1,70 w hebe? muszę jechnąć

ta trzmielina na pniu śliczna jest
Atena 19:25, 26 sie 2015

Jolu skrzynie super.
Zresztą Ty jak się za coś weźmiesz to musi być super
Powiedz mi Jolu droga co ile sadziłaś swoje larissy ?
Wybacz że znów Cię o nie męczę ale przymierzam się do mojej rabaty różanej i muszę skrzętnie wyliczać koszty za dużo planów jesiennych i wydatków z nimi związanych.
MirellaB 19:29, 26 sie 2015

Rabata z hortensjami jest perfekcyjna. Wszystko pięknie wyważone, tak elegancko - lubię takie klimaty Bardzo mi się podoba