Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 19:51, 26 sie 2015

Kawa napisał(a)
hej hej tulipanki są
reszta w rozsypce tzn rabata ale pomału pomału
czosnki po 1,70 w hebe? muszę jechnąć
ta trzmielina na pniu śliczna jest

Tulipki obejrzałam, fajne kupiłaś
A co z tą trzmieliną w końcu?? Kupiłaś?
jolka 19:59, 26 sie 2015

Atena napisał(a)
Jolu skrzynie super. Zresztą Ty jak się za coś weźmiesz to musi być super Powiedz mi Jolu droga co ile sadziłaś swoje larissy ? Wybacz że znów Cię o nie męczę ale przymierzam się do mojej rabaty różanej i muszę skrzętnie wyliczać koszty za dużo planów jesiennych i wydatków z nimi związanych.

Hej Atenka Skrzynie w rozsypce, ale przynajmniej już dziś w częściach przywiezione do mnie. Obecnie robię rozeznanie w kwestii tego impregnatu: remmers/drewnochron. Do końca tygodnia sobie daję czas na decyzję i zakup. Larissy nie pamiętam tak dokładnie, ale ok 1 metra odległości jest między nimi. Myślę, że jak posadzisz co 100-120 cm, to będzie OK. Widziałaś pewnie jakie krzaki u mnie porosły, a to dopiero ich drugi sezon

O kosztach nawet mi nie mów!! Skrzynie miały być po 150.. no 200zł, a co wyszło, to nawet nie chcę pisać!! Tak więc budżet ogrodowy mam już wielokrotnie przekroczony A gdzie jeszcze ekobordy, kamyczek do wysypania.. Dom i ogród to skarbonka bez dna

jolka 20:03, 26 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Rabata z hortensjami jest perfekcyjna. Wszystko pięknie wyważone, tak elegancko - lubię takie klimaty Bardzo mi się podoba

Dzięki Mirelka U Ciebie to dopiero wszystko wyważone
Kibicuję wrzosowisku, zrób pięknie to Cię splagiatuję
paulina_ns 20:39, 26 sie 2015

No i ja zapomniałam pochwalić Pana stolarza,chociaż za co on tyle powiedział to mnie trochę zastanawia
jolka 21:38, 26 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
No i ja zapomniałam pochwalić Pana stolarza,chociaż za co on tyle powiedział to mnie trochę zastanawia

Dużo mu wyszło za okucia, wszystkie moje skrzynki mają "metalowe nogi". Oprócz tego do każdej mi zrobił taką przykrywkę, na której jest rozpięta agrowłóknina. Każda przykrywka ma po 3 pary takich zawiasów, jak do drzwi, żeby można je było podnosić i opuszczać. Będę roślinki przykrywać wczesną wiosną, żeby im cieplej było
nicol21 21:41, 26 sie 2015

Budżety jakieś trzeba mieć i chyba od razu trzeba założyć że wyjdzie 2x drożej. Skrzynie pewnie będą fajne, chyba masz rację, jak będziesz miała folie to powinno być ok. Oszczędź trochę budżetu
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Marzenaka 00:13, 27 sie 2015

Paulina, Jolka - koniecznie chcę żółtą trzmielinę. W Akacji była jedyna ale pień był bardzo pokrzywiony i mi się nie podobała. Jutro będę w ParkuM po carexy (mam nadzieję, że kupię) to przy okazji sprawdzę trzmieliny. Ewentualnie do Gołkowic podjadę. Nakupiłam miskantów ML za to, że hej! W Hebe są ładne po 13zł. Działam, fotorelacja jutro.
paulina_ns 06:53, 27 sie 2015

jolka napisał(a)

Dużo mu wyszło za okucia, wszystkie moje skrzynki mają "metalowe nogi". Oprócz tego do każdej mi zrobił taką przykrywkę, na której jest rozpięta agrowłóknina. Każda przykrywka ma po 3 pary takich zawiasów, jak do drzwi, żeby można je było podnosić i opuszczać. Będę roślinki przykrywać wczesną wiosną, żeby im cieplej było

A no chyba,że tak, w sumie ogólnie drzewo jest drogie + robocizna to się uzbiera. Ważne,że skrzynki już są, a Ty zadowolona - będą warzywa!!
paulina_ns 06:53, 27 sie 2015

Marzenko w Parku M turzyc nie brakuje,a jakie potrzebujesz?
Kawa 08:22, 27 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Marzenko w Parku M turzyc nie brakuje,a jakie potrzebujesz?

nie brakuje ale ceny roślin mają powalające