Witaj Jolka, Oj, wieje dziś okropnie, głowę chce urwać...
Mam pytanie, widziałam gdzieś u kogoś na wątku zdjęcie jeżówki takiej jasnozielonej, jakby seledynowa z białym. Nie kojarzy ktoś co to było dokładnie? Pasowałaby mi do trawiastej
Marzenka, u mnie wszystkie jeżówki NNChoć kojarzy mi się taka jeżówka green jewel, nie mam jej, ale ona chyba taka seledynowa jest. Popatrz sobie na necie, czy o tę Ci chodzi.
A jeśli o jeżówkach mowa.. to porcyjka moich dzisiejszych
Żywopłot grabowy dosyć się zwarty, chociaż tak jakby coraz bardziej jesienny się robi. A w jeżówkach coraz więcej przekwitłych kwiatów. Na razie ich nie usuwam, zostawiam dla ptaków
Heloł Nie było Cię, bo zarobina jesteś Jak my wszyscy. Lawenda Ci się podoba - proszę bardzo Dzisiejsza lawenda z dodatkiem ... larissy Wprawdzie jest równa, ale za mocno ją ciachnęłam i nie zakwitła drugi raz. A z drugiej strony domu podobnie ciachnięta blue scent jednak kwitnie.
Dawno nie pokazywałam hortensjowej, więc dziś nią ponudzę trochę. Wiatr strasznie daje czadu. ML całą siłą pchany wiatrem napiera na limkę, a jednak się nie łamie. Za to też go lubię Limki trochę przyniszczone przez te upały letnie, zaczynają różowieć powoli.
bardzo fajna ta rabata z różami, a co ile sadziłaś lawendę od siebie i od murka?
Podobają mi się te Larissy, ale ktoś pisał, że bardzo krótko jest piękna, masz podobne obserwacje?
Powiesz mi gdzie znajdę tą rabatę hortensjową zaraz po sadzeniu roślin?
Jakie ona ma wymiary? Interesują mnie odległości między buksami i ile jak gęsto sadziłaś tam runiankę?