Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:55, 14 wrz 2015

gabriela_krajewska napisał(a)
Nie jestem FIT, ale jak sąsiad fajny to niech mnie niesie

Hehe, sąsiad fajny chłop, choć strasznie "zakręcony"
I ogród lubi, ciągle coś dosadza, przesadza
Marzenaka 22:01, 14 wrz 2015

Witaj Jolka, Oj, wieje dziś okropnie, głowę chce urwać...

Mam pytanie, widziałam gdzieś u kogoś na wątku zdjęcie jeżówki takiej jasnozielonej, jakby seledynowa z białym. Nie kojarzy ktoś co to było dokładnie? Pasowałaby mi do trawiastej
Kawa 12:01, 15 wrz 2015

heloł heloł
rany boskie dlaczego mnie tu dawno nie było??????

Joluś ta Twoja lawenda to mnie rozwala taka równa ładna, i od linijki wszystko Ty to taka poukładana jesteś
jolka 21:44, 15 wrz 2015

Marzenaka napisał(a)
Witaj Jolka, Oj, wieje dziś okropnie, głowę chce urwać... Mam pytanie, widziałam gdzieś u kogoś na wątku zdjęcie jeżówki takiej jasnozielonej, jakby seledynowa z białym. Nie kojarzy ktoś co to było dokładnie? Pasowałaby mi do trawiastej

Marzenka, u mnie wszystkie jeżówki NNChoć kojarzy mi się taka jeżówka green jewel, nie mam jej, ale ona chyba taka seledynowa jest. Popatrz sobie na necie, czy o tę Ci chodzi.
A jeśli o jeżówkach mowa.. to porcyjka moich dzisiejszych

jolka 21:52, 15 wrz 2015

Żywopłot grabowy dosyć się zwarty, chociaż tak jakby coraz bardziej jesienny się robi. A w jeżówkach coraz więcej przekwitłych kwiatów. Na razie ich nie usuwam, zostawiam dla ptaków

jolka 21:57, 15 wrz 2015

Kawa napisał(a)
heloł heloł rany boskie dlaczego mnie tu dawno nie było?????? Joluś ta Twoja lawenda to mnie rozwala taka równa ładna, i od linijki wszystko Ty to taka poukładana jesteś

Heloł Nie było Cię, bo zarobina jesteś Jak my wszyscy. Lawenda Ci się podoba - proszę bardzo Dzisiejsza lawenda z dodatkiem ... larissy Wprawdzie jest równa, ale za mocno ją ciachnęłam i nie zakwitła drugi raz. A z drugiej strony domu podobnie ciachnięta blue scent jednak kwitnie.

jolka 22:07, 15 wrz 2015

Dawno nie pokazywałam hortensjowej, więc dziś nią ponudzę trochę. Wiatr strasznie daje czadu. ML całą siłą pchany wiatrem napiera na limkę, a jednak się nie łamie. Za to też go lubię Limki trochę przyniszczone przez te upały letnie, zaczynają różowieć powoli.

lindsay80 22:09, 15 wrz 2015

bardzo fajna ta rabata z różami, a co ile sadziłaś lawendę od siebie i od murka?
Podobają mi się te Larissy, ale ktoś pisał, że bardzo krótko jest piękna, masz podobne obserwacje?
jolka 22:11, 15 wrz 2015

No i jeszcze pokażę trwaniczek po pierwszym koszeniu

Zadowolona jestem, że już zieloniutko
lindsay80 22:12, 15 wrz 2015

Powiesz mi gdzie znajdę tą rabatę hortensjową zaraz po sadzeniu roślin?
Jakie ona ma wymiary? Interesują mnie odległości między buksami i ile jak gęsto sadziłaś tam runiankę?