Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

m_gocha 22:51, 12 wrz 2015

Dzięki za cieplutkie przyjęcie no i cudne ostróżki Odwdzięczam się moją hortensją (niestety z każdym dniem coraz bardziej zieloną
Co do własnego wątku... przyznam, że przymierzałam się już nie raz, ale albo trochę brak czasu albo duża wątpliwość, czy jest co pokazywać w porównaniu z cudnymi ogrodami na Ogrodowisku
gabriela_kra... 23:20, 12 wrz 2015

Cześć jolka

Śliczna borówki posadziłaś. Ja też mam 5 i chcę dosadzić kolejne. Chociaż w tym roku owocowały pierwszy raz i było tyle owocu,że nie nadążyłam jeść.
sylwia_slomc... 23:23, 12 wrz 2015

Borówy super, fajnie im w tym miejscu, macham
jolka 08:43, 13 wrz 2015

justajusta napisał(a)
To Lariska?

Tak Justynka, to larisa. Tylko ciemna fotka wyszła, bo się nagle zachmurzyło Larissa jest fajna w "drugim tłoczeniu", taka zwarta po ostrym cięciu, wszystkie pąki zakwitają, liście ma zdrowe. Po zimie wypuszcza wariatka dziesiątki pąków, z czego 1/4 spada.
jolka 08:44, 13 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
Dziękuję za różyczki

Polecam się
jolka 08:50, 13 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)

U mnie tyle do zrobienia, że czasami to nie wiem czym się zajmować i co robic a budżet wiecznie wyczerpany Chodzę, plewie, kombinuje etc... a co kopania dołków to chciałabym mieć takia ziemię jak Ty... no i teren nawet ten nie ogarniety ładniutki

Wiem Kasia, jakie Ty masz problemy z kamyrdolami Współczuję!! U mnie przed domem, tam gdzie ogród już zrobiony była ziemia wybitnie gliniasta, a tu gdzie teraz się przeniosłam z pracami - na wierzchu jest taka piaskowa (nawieziona), a głębiej dosyć czarna, tylko zbita strasznie i ciężko się kopało. Tak jakby mokra była.. Zobaczymy jak sobie owoce dadzą radę.
jolka 08:59, 13 wrz 2015

m_gocha napisał(a)
Dzięki za cieplutkie przyjęcie no i cudne ostróżki Odwdzięczam się moją hortensją (niestety z każdym dniem coraz bardziej zieloną Co do własnego wątku... przyznam, że przymierzałam się już nie raz, ale albo trochę brak czasu albo duża wątpliwość, czy jest co pokazywać w porównaniu z cudnymi ogrodami na Ogrodowisku

Gosia, hortensje przepiękne, a że zielone się robią... nic nie poradzisz, jesień idzie Oprócz hortensji też widzę bujne zielone nasadzenia dookoła A co do własnego wątku, to właśnie dlatego je zakładamy, żeby nam osoby "podobnie zakręcone" coś podpowiedziały, doradziły. Wiesz jak to jest, z perspektywy widać lepiej Tak więc pozbieraj fotki, myśli w głowie i zakładaj wąteczek

A co do przepięknych ogrodowiskowych ogrodów, to ja wciąż żałuję, że nie mam czasu by je wszystkie obejrzeć. Niektóre są naprawdę zjawiskowe. W zimie nadrobimy
jolka 09:06, 13 wrz 2015

gabriela_krajewska napisał(a)
Cześć jolka Śliczna borówki posadziłaś. Ja też mam 5 i chcę dosadzić kolejne. Chociaż w tym roku owocowały pierwszy raz i było tyle owocu,że nie nadążyłam jeść.

Witaj Gabi Ja wczoraj posadziłam 7 sztuk, ale mam jeszcze chyba z 8, kupionych wiosną. Dlatego napisałam - c.d.n. Zobaczymy jak sobie poradzą i czy dobrze je posadziłam Myślę co dalej.. winogrona mnie kuszą od dawna
jolka 09:09, 13 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Borówy super, fajnie im w tym miejscu, macham

Sylwia - również macham i pozdrawiam Wszystko co teraz sadzę jest na tzw. "patelni" czytaj: południowy stok. Mam nadzieję, że boróweczki się zaaklimatyzują
justajusta 09:45, 13 wrz 2015

jolka napisał(a)

Tak Justynka, to larisa. Tylko ciemna fotka wyszła, bo się nagle zachmurzyło Larissa jest fajna w "drugim tłoczeniu", taka zwarta po ostrym cięciu, wszystkie pąki zakwitają, liście ma zdrowe. Po zimie wypuszcza wariatka dziesiątki pąków, z czego 1/4 spada.

Będę sadzić 8szt po umbrami. Porównując do miskanta, to dosyć wysoka rośnie, a jak na szerokość? W internecie podają 80cm wysokości i 60cm szerokości. U Ciebie wydaje się większa. Za nimi chciałam posadzić morning light, ale teraz nie wiem, czy larissy ich nie zasłonią.