Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

justajusta 09:51, 13 wrz 2015

jolka napisał(a)

Skoro Tobie lepiej, to mnie też lepiej, że Tobie lepiej Pewnie, że mam poza kadrem ładniejsze miejsca, ale wiadomo, jeszcze pełno roboty Nie ma się co dołować Różyczki dla Ciebie

A mogłabyś wstawić to zdjęcie z dalszej perspektywy, żeby pokazać wszystkie nasadzenia. Planuje umbrom zrobić obwódki bukszpanowe, a pomiędzy lariski właśnie, na zdjęciu widzę chyba kawałeczek bukszpana.
jolka 10:36, 13 wrz 2015

justajusta napisał(a)
A mogłabyś wstawić to zdjęcie z dalszej perspektywy, żeby pokazać wszystkie nasadzenia. Planuje umbrom zrobić obwódki bukszpanowe, a pomiędzy lariski właśnie, na zdjęciu widzę chyba kawałeczek bukszpana.

Justynka, na chwilę obecną wrzucę Ci fotki sierpniowe, a jak pojadę do na działeczkę mogę coś więcej pstryknąć, bo teraz nie mam. Chyba nawet je kiedyś wrzucałam na O. Przed larisą jest obwódka z bukszpanu (pomiędzy trawnikiem a rabatą), róż jest 8 sztuk, pomiędzy nimi 3 ML. No i z drugiej strony koło ścieżki obwódka z lawendy. Jednego możesz być pewna: i na wysokość i na szerokość rośnie dużo wyższa niż napisałaś. Na wysokość myślę, że spokojnie ok. 1 m, a na szerokość z 1,20. Te zdjęcia są sierpniowe, róża została ostro przycięta po pierwszym kwitnieniu. Gdybym jej nie ciachnęła byłaby o wiele szersza.

Dorota123 14:13, 13 wrz 2015

Śliczne rabatki, bardzo ładnie przemyślane nasadzenia.
justajusta 17:11, 13 wrz 2015

Ślicznie dziękuję Jolu, to mi wystarczy. Mam w takim razie trochę do myślenia. Poszukam jeszcze wcześniejsze fotki.
nicol21 18:00, 13 wrz 2015

Pięknie u Ciebie jest! Wszystko idzie w górę jak burza. Trawka też już niczego sobie!!
A jak tam ryneczek lidla? nadal w formie?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gabriela_kra... 21:59, 13 wrz 2015

jolka napisał(a)

Jolka, w przyszłym roku rezerwuję 2 tygodnie urlopu u Ciebie Może być pod namiotem...w zamian za ten widok mogę kosić trawę,plewić,sadzić,grabić tylko zgódź się
wiunia 22:10, 13 wrz 2015

Jolu boróweczek zazdraszczam , sama poluję na "jagodę kamczacką" uwielbiam borówki ale miejsca za dużo nie mam na nie, może trzy krzaczki wcisnę
Pozdrawiam!
amelia_b 22:13, 13 wrz 2015

gabriela_krajewska napisał(a)

Jolka, w przyszłym roku rezerwuję 2 tygodnie urlopu u Ciebie Może być pod namiotem...w zamian za ten widok mogę kosić trawę,plewić,sadzić,grabić tylko zgódź się

Trawę jej przez dwa tygodnie ugnieciesz i placek jej zostanie
AnnaCh 22:16, 13 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
Trawę jej przez dwa tygodnie ugnieciesz i placek jej zostanie

Amelka, czytasz w moich myślach Właśnie o tym samym pomyślałam, że tu taki ładny trawniczek i namiot nie komponuje się
jolka 20:51, 14 wrz 2015

Dorota123 napisał(a)
Śliczne rabatki, bardzo ładnie przemyślane nasadzenia.

Dorotka.. dzięki Z tym przemyślanymi nasadzeniami to różnie u mnie bywa, nieraz parę razy przesadzam różne rośliny. Ale już sobie dałam na wstrzymanie, jak nie mam planu na nasadzenia to nie kupuję roślin.

PS.Widziałam Twój wianek z jarzębiny, ekstra !!