Edyta, nie pamiętam dokładnie co ile sadziłam lawendę, ale myślę, że tak coś ok. 35-40 cm od siebie i ze 20 od ścieżki. Jak coś to Ci przemierzę Co do krótkiego piękna larisy - nie potwierdzam Właściwie to tylko krótką przerwę miała w kwitnieniu i dalej nieźle wygląda. Jedynie co mnie trochę w niej denerwuje, to spora liczba opadających pączków przy pierwszym kwitnieniu.
Dziękuję, śliczne stożki i trawki, uwielbiam do Ciebie zaglądać.
Jak bedziesz pamiętać to poproszę tez o info o odnośnie odległości buksów i runianki na tej rabacie pod oknem.
Ja mam dwie lustrzane podobne do Twoich, po środku sa miłorzęby będą jeszcze RH CW, Elaty a wykończenie z buksów runianki i ciemierników, więc bardzo byś mi pomogła opisując z wymiarami ta swoją rabatę
Haha, nie wywołuj wilka z lasu Dzisiaj fotek ma pełno, bo czekałam i czekałam na Pana od szaf. A że się spóźnił prawie godzinę, to sobie zdjęcia porobiłam i podlałam co trzeba. Ogólnie ogród mam zarośnięty chwastami, ale dziś tak wiało, że nie miałam sił się zabierać do plewienia. Masz tu jeszcze "zawianą" hortensjową Anusia
Buksy i lawenę CI pomierzę. Ale runiankę to sadziłam na oko, po prostu równo rozłożyłam to co wtedy miałam, a runianka powoli się rozeszła pomiędzy buksy. Początki tej rabaty to pierwsze strony wątku Heh, sama sobie powspominałam
wpadam z odwiedzinami ale coś gospodyni brak.....zarobiona jesteś ?
Bo mnie też dłuuuugo nie było ale się dzieje w ogrodzie więc mam nieobecność usprawiedliwioną hihihi.
Pozdrawiam niedzielnie