Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

amelia_b 22:12, 15 wrz 2015

jolka napisał(a)
Dawno nie pokazywałam hortensjowej, więc dziś nią ponudzę trochę. Wiatr strasznie daje czadu. ML całą siłą pchany wiatrem napiera na limkę, a jednak się nie łamie. Za to też go lubię Limki trochę przyniszczone przez te upały letnie, zaczynają różowieć powoli.

Jolu spać nie będę mogła teraz
AnnaCh 22:14, 15 wrz 2015

Jola możesz jak dla mnie nudzić swoją hortensjową
jolka 22:18, 15 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)
bardzo fajna ta rabata z różami, a co ile sadziłaś lawendę od siebie i od murka? Podobają mi się te Larissy, ale ktoś pisał, że bardzo krótko jest piękna, masz podobne obserwacje?

Edyta, nie pamiętam dokładnie co ile sadziłam lawendę, ale myślę, że tak coś ok. 35-40 cm od siebie i ze 20 od ścieżki. Jak coś to Ci przemierzę Co do krótkiego piękna larisy - nie potwierdzam Właściwie to tylko krótką przerwę miała w kwitnieniu i dalej nieźle wygląda. Jedynie co mnie trochę w niej denerwuje, to spora liczba opadających pączków przy pierwszym kwitnieniu.

A dla Ciebie coś dzisiejszego, uspokajającego

jolka 22:24, 15 wrz 2015

amelia_b napisał(a)

Jolu spać nie będę mogła teraz

Hmm.. to może coś w fioletach do podusi

lindsay80 22:26, 15 wrz 2015

Dziękuję, śliczne stożki i trawki, uwielbiam do Ciebie zaglądać.

Jak bedziesz pamiętać to poproszę tez o info o odnośnie odległości buksów i runianki na tej rabacie pod oknem.
Ja mam dwie lustrzane podobne do Twoich, po środku sa miłorzęby będą jeszcze RH CW, Elaty a wykończenie z buksów runianki i ciemierników, więc bardzo byś mi pomogła opisując z wymiarami ta swoją rabatę
jolka 22:33, 15 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Jola możesz jak dla mnie nudzić swoją hortensjową

Haha, nie wywołuj wilka z lasu Dzisiaj fotek ma pełno, bo czekałam i czekałam na Pana od szaf. A że się spóźnił prawie godzinę, to sobie zdjęcia porobiłam i podlałam co trzeba. Ogólnie ogród mam zarośnięty chwastami, ale dziś tak wiało, że nie miałam sił się zabierać do plewienia. Masz tu jeszcze "zawianą" hortensjową Anusia

jolka 22:37, 15 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)
Dziękuję, śliczne stożki i trawki, uwielbiam do Ciebie zaglądać.

Jak bedziesz pamiętać to poproszę tez o info o odnośnie odległości buksów i runianki na tej rabacie pod oknem. Ja mam dwie lustrzane podobne do Twoich, po środku sa miłorzęby będą jeszcze RH CW, Elaty a wykończenie z buksów runianki i ciemierników, więc bardzo byś mi pomogła opisując z wymiarami ta swoją rabatę

Buksy i lawenę CI pomierzę. Ale runiankę to sadziłam na oko, po prostu równo rozłożyłam to co wtedy miałam, a runianka powoli się rozeszła pomiędzy buksy. Początki tej rabaty to pierwsze strony wątku Heh, sama sobie powspominałam
Atena 09:31, 20 wrz 2015

Hej Joluś

wpadam z odwiedzinami ale coś gospodyni brak.....zarobiona jesteś ?
Bo mnie też dłuuuugo nie było ale się dzieje w ogrodzie więc mam nieobecność usprawiedliwioną hihihi.
Pozdrawiam niedzielnie
Viola 16:25, 20 wrz 2015

Hortensje pożarły kulki trzmielinowe : Trawka piękna zieloniutka
Anda 16:45, 20 wrz 2015

Pięknie masz. Wszystkie rośliny cudowne.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies