Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 14:06, 06 cze 2016

Joluś czytałam u Reni że chcesz kupować niebieskie ostróżki
jeżeli pasuje ci kolor moich to nie kupuj ja mam tyle że nie wyrabiam już z nią ale jest wielka ze 2 m ma
jolka 18:56, 06 cze 2016

anbu napisał(a)
Przepięknie Jolu

Dzięki Aniu
jolka 19:04, 06 cze 2016

Kawa napisał(a)

Joluś jakbyś chciała się jedelloha pozbyć to daj znać odkupiłabym od ciebie bo moje 2 zdechły
czym prystkać na misecznika cisowego bo znalazłam jakieś robale ?

Kami, jak się okaże że to są te i nie będzie mi z nimi "po drodze" to już je masz A ja pryskałam cisy Substralem długo-działającym, takie czerwone opakowanie. Pewnie w ogrodniczym coś Ci doradzą, jakby coś.

jolka 19:12, 06 cze 2016

makadamia napisał(a)
Wchodzę od czasu do czasu i popatruję, jak u Ciebie ładnie

Witaj Asia, fajnie że się odezwałaś I miło, że Ci się podoba. Ja ostatnio miałam depresję ogrodową-chwastową ale już mi przechodzi. Dziś mam nowy przypływ entuzjazmu, po ogrodowych zbiorach.

Natargałam sobie szpinaku (leży w lodówce, jeszcze nie wiem co z nim zrobię), pozbierałam truskawki i poziomki, były super słodziutkie, a nawet zrobiłam dziś ha.. CZIPSY SZPINAKOWE! Zastanawiam się czy mi smakują, w każdym razie są zaskakująco chrupciutkie. Muszę jeszcze pokombinować z dodatkami, na pierwszy raz poszła wersja podstawowa (oliwa, sól). Szpinak rośnie jak wariat, więc kombinuję jakby go tu wykorzystać. Mam jeszcze rzodkiewki i kalarepkę To takie miłe doświadczenie, przynosić sobie jedzenie z ogrodu a nie ze sklepu

jolka 19:15, 06 cze 2016

Ludwika napisał(a)
Chciałabym być Twoją sąsiadką. Nie musiałabym wtedy ogródka robić i harować, po prostu bbym sobie zrobiła taras z widokiem na Twój ogród i napawała się codziennie pięknymi widokami

ps. Limki są niezadowne, po deszcze zwłaszcza rosną w oczach

Za cisy trzymam kciuki!

Haha, wymyśliłaś
Limki, mam nadzieję, że pokażą na co je stać Ubiegły tok nie był dla nich za dobry, strasznie grało i wręcz przypalało kwiaty. Może to lato będzie łagodniejsze A cisy - nawet nie biorę pod uwagę, że miałyby się sypnąć!! Też trzymam za nie kciuki. Jeszcze je raz prysnę i mam nadzieję, że będzie dobrze.

jolka 19:24, 06 cze 2016

Kawa napisał(a)
Joluś czytałam u Reni że chcesz kupować niebieskie ostróżki jeżeli pasuje ci kolor moich to nie kupuj ja mam tyle że nie wyrabiam już z nią ale jest wielka ze 2 m ma

Nie mogę się doszukać u Ciebie tej ostróżki, ale to bez znaczenia. Nie mam niebieskiej - przyjmę każdą ilość Właśnie Kami, musimy się umówić bardziej konkretnie. Może koło piąteczku, albo weź coś zaproponuj

iwka 19:30, 06 cze 2016

a sałatkę ze szpinaku, bekonu i sosu czosnkowego znasz? no tylko to trochę kaloryczne ale pycha
Kawa 19:50, 06 cze 2016

A czy mospilan na tarczniki i miseczniki bedzie dobry.bo taki mi dali
jolka 20:16, 06 cze 2016

iwka napisał(a)
a sałatkę ze szpinaku, bekonu i sosu czosnkowego znasz? no tylko to trochę kaloryczne ale pycha

Nie znam, podaj Iwcia albo link podrzuć jakiś sprawdzony.
Jakby coś, to jeszcze mam pół paczki szpinaku do wysiania

Przy czipsach z jarmużu pod koniec chrupania doszłam do wniosku, że nie najgorsze.. ale ogólnie szału nie ma. Tak więc muszę znaleźć inny sposób jego zagospodarowania. Jutro spróbuję koktajl jakiś
jolka 20:19, 06 cze 2016

Kawa napisał(a)
A czy mospilan na tarczniki i miseczniki bedzie dobry.bo taki mi dali

Kamilka, ja Ci za bardzo nie chcę doradzać, bo to chemia i nie chcę Ci głupot naopowiadać.
Może ktoś mądrzejszy się wypowie