Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 11:55, 05 cze 2016

frezja napisał(a)

Już się nawet nie wkurzam...sprzedający z pobliskiej szkółki, twierdzi, że to one, tylko z siewek. Tak że juz się nie wkurzam..moje bedą w formie żywopłotu prowadzone.Z tego co wiem, to one nie lubię kwaśnego podłoża...ale wysypanie kory to chyba nie zmieni radykalnie PH gleby.

Limki cieszą bardzo...moje z ub. roku tak pędzą a najbardziej Anabelka, która oznaczona w szkółce, jako Limka zakryła już rozchodnik..a te rosną niesamowicie, ku pocieszeniu

Ewusia z tymi sprzedawcami to mi nawet nie mów! Już tu kilka razy o tym dyskutowałyśmy. Ja, nauczona doświadczeniem, jak tylko mam wątpliwości co do tego co mówi sprzedawca - uciekam.

I nie chce krakać, ale coś mi się wydaje, że jak w ub roku dokupowałam choiny kanadyjskie, co mi wypadły .. to coś mi się widzi, że mi sprzedawca wcisnął gniazdkowe "JEDDELOH", bo nie miał tych tradycyjnych o pokroju choinki. Też się już nie wkurzam, najwyżej wymienię. Cóż zrobić ...

A cisom sypię korę w dużych ilościach i nie widzę, żeby im przeszkadzało

jolka 11:57, 05 cze 2016

Kasia_CS napisał(a)
Przyszłam się przywitać piekne masz kuleczki u siebie! Muszę ssie później wglebuc w wątek, bo ładnie tam u Ciebie

Witaj Kasia, cieszę się że jesteś i dziękuję za miłe słówka
Co do wgłębiania się.. to się wgłębiaj powierzchownie, znaczy obrazki co 10ta strona, a pod koniec co czwarta i już jesteś na bieżąco
jolka 11:58, 05 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
Jolu, jak tam Twoja biała piwonia?? moja dzisiaj zakwitła !!

Paulinka widziałam Twoją! Jest BOSKA!!
Pojadę po południu obejrzeć moją
nicol21 14:52, 05 cze 2016

Super zobaczyć ogród z daleka ładniusio to wygląda!
Warzywniak extra! i jak smacznie to wszystko wygląda!! a przecież dopiero co siałas!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
frezja 19:37, 05 cze 2016

jolka napisał(a)

To im sypnę
jolka 20:06, 05 cze 2016

nicol21 napisał(a)
Super zobaczyć ogród z daleka ładniusio to wygląda! Warzywniak extra! i jak smacznie to wszystko wygląda!! a przecież dopiero co siałas!!!

Dzięki Ewelina Jarzynki rosną jak na drożdżach. Właśnie na deszcz się zanosi więc znów je podleje. Po deszczu szaleją

A ja czekam wciąż na białą piwonię ... Dwa krzaczki - osiem pączków
Chyba muszę im jakieś podpórki zrobić

anbu 20:07, 05 cze 2016

Przepięknie Jolu
Kawa 08:26, 06 cze 2016

jolka napisał(a)

Ewusia z tymi sprzedawcami to mi nawet nie mów! Już tu kilka razy o tym dyskutowałyśmy. Ja, nauczona doświadczeniem, jak tylko mam wątpliwości co do tego co mówi sprzedawca - uciekam.

I nie chce krakać, ale coś mi się wydaje, że jak w ub roku dokupowałam choiny kanadyjskie, co mi wypadły .. to coś mi się widzi, że mi sprzedawca wcisnął gniazdkowe "JEDDELOH", bo nie miał tych tradycyjnych o pokroju choinki. Też się już nie wkurzam, najwyżej wymienię. Cóż zrobić ...

Joluś jakbyś chciała się jedelloha pozbyć to daj znać odkupiłabym od ciebie bo moje 2 zdechły

czym prystkać na misecznika cisowego bo znalazłam jakieś robale ?
makadamia 09:12, 06 cze 2016

Wchodzę od czasu do czasu i popatruję, jak u Ciebie ładnie
Ludwika 10:30, 06 cze 2016

Chciałabym być Twoją sąsiadką. Nie musiałabym wtedy ogródka robić i harować, po prostu bbym sobie zrobiła taras z widokiem na Twój ogród i napawała się codziennie pięknymi widokami

ps. Limki są niezadowne, po deszcze zwłaszcza rosną w oczach

Za cisy trzymam kciuki!