Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 11:42, 19 cze 2016

Wczoraj miałam gości, poszliśmy wieczorem na spacer po okolicy, trochę się już chłodniej zrobiło.
A dziś mam taki straszny katar, że normalnie oddychać nie mogę!! Ech..

Ale właśnie, a'propos gości... temat ulowy mi się rozwija Znajomy chce sobie "wynająć" u mnie miejsce na dwa ule. To fascynat pszczelarstwa, jak zobaczył kwitnące nieopodal dwie lipy, to szalał z zachwytu Tak więc (o ile się w końcu nie rozmyśli) wkrótce będę miała ule w ogrodzie, haha Fajnie, cieszę się...

Marzenaka 12:31, 19 cze 2016

Jola dzięki za odpowiedź. Tak podejrzewałam, że to trzmielina ale chciałam się upewnić. Koncepcja się m zmieniła i dlatego pytam o te bukszpany. Kto wie czy czegoś podobnego nie zrobię wzdłuż mojej ścieżki do placyku z ławkami. A lawendowo-różaną przeniosę do przedogrodka. Ule powiadasz... Fju fju! Tego jeszcze nie było.
Msazalka18 14:34, 19 cze 2016

Dziękuje bardzo za instrukcje zaraz idę na spacer hihihi A jak już zabraknie Ci miejsca do sadzenia to zapraszam do mnie .... zaplanowania mojego "ogrodu" W zamian mogę Twój wyplewic, pokrzyw nazbierać i takie tam A kuleczki już obcinałaś?
Kawa 20:29, 19 cze 2016

Joluś ale graby ciachnęłąś
a o białe ostróżki upomnę się u ciebie w przyszłym roku

trzmielinka od Joli u mnie też się zakorzeniła kilka sadzonecvzek padło ale inne wypuszczają nowe listki

macham Joluś i zdróweczka życzę
wrobelki 01:28, 20 cze 2016

Witam się serdecznie przytuptałam do Ciebie za anbu ona chyba jest we wszystkich pięknych ogrodach Baaaardzo mi się u Ciebie podoba W dodatku jesteś dość blisko mnie Masz śliczne kuleczki ( jak można to proszę o namiar do szkółki bo poszukuję intensywnie takich ładnych buksów). Rabata z limkami to po prostu wymiata Zakochałam się u Ciebie też w czosnkach i runiance i chyba je zgapie Starałam się przeczytać cały wątek ale ze względu na ilość stron i brak czasu trochę to zajmie ale postaram się nadrobić bo jest tu super. Zaznaczam do ulubionych i będę zaglądać
jolka 19:51, 20 cze 2016

Msazalka18 napisał(a)
Dziękuje bardzo za instrukcje zaraz idę na spacer hihihi A jak już zabraknie Ci miejsca do sadzenia to zapraszam do mnie .... zaplanowania mojego "ogrodu" W zamian mogę Twój wyplewic, pokrzyw nazbierać i takie tam A kuleczki już obcinałaś?

Bardzo proszę Chciałam do Ciebie trafić, ale link Ci nie działa, pokombinuj coś
A z tym plewieniem to super propozycja, zapraszam - nawet miejscówkę udostępnię, heh.. z widokiem na Tatry Kulek jeszcze nie ciachałam, ale od przyszłego tygodnia będę miała luźniej, to się zabiorę

jolka 19:54, 20 cze 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola dzięki za odpowiedź. Tak podejrzewałam, że to trzmielina ale chciałam się upewnić. Koncepcja się m zmieniła i dlatego pytam o te bukszpany. Kto wie czy czegoś podobnego nie zrobię wzdłuż mojej ścieżki do placyku z ławkami. A lawendowo-różaną przeniosę do przedogrodka. Ule powiadasz... Fju fju! Tego jeszcze nie było.

Trzmielinę bardzo polecam, fajna, żywotna i bezproblemowa roślinka. Jedynie co żałuję, że się zdecydowałam na ten żółty ocień w tym miejscu. Drażni mnie lekko i dlatego rzadko ją pokazuję. Ale mam jeszcze trzmielinę biało-zieloną, już się ukorzenia, na pewno gdzieś ją wykorzystam.
jolka 19:59, 20 cze 2016

Kawa napisał(a)
Joluś ale graby ciachnęłąś
a o białe ostróżki upomnę się u ciebie w przyszłym roku
trzmielinka od Joli u mnie też się zakorzeniła kilka sadzonecvzek padło ale inne wypuszczają nowe listki
macham Joluś i zdróweczka życzę

Kami, graby owszem - ciachnęłam Białe ostróżki nie ma problemu, upomnij się i coś kopniemy, mogę Ci też nasionka zebrać. Jak Ci padła trzmielina i masz luki, to Ci utnę jeszcze, chcesz??

Jeszcze ciekawa jestem jaki kolor będą miały te dwa łubiny co od Ciebie mam,
bo dokupiłam im dwa białe do towarzystwa

A jeśli chodzi o to fatalne przeziębienie, to myślę, że najgorsze już za mną
Już w miarę w miarę mówię, nos jeszcze trochę zasmarkany ale będę żyć!!

jolka 20:08, 20 cze 2016

wrobelki napisał(a)
Witam się serdecznie przytuptałam do Ciebie za anbu ona chyba jest we wszystkich pięknych ogrodach Baaaardzo mi się u Ciebie podoba W dodatku jesteś dość blisko mnie Masz śliczne kuleczki ( jak można to proszę o namiar do szkółki bo poszukuję intensywnie takich ładnych buksów). Rabata z limkami to po prostu wymiata Zakochałam się u Ciebie też w czosnkach i runiance i chyba je zgapie Starałam się przeczytać cały wątek ale ze względu na ilość stron i brak czasu trochę to zajmie ale postaram się nadrobić bo jest tu super. Zaznaczam do ulubionych i będę zaglądać

Witaj wrobelki, cieszę się bardzo z nowego gościa no i miło, że Ci się u mnie podoba Jeśli chodzi o kulki, to od razu mówię, że ten gość od którego ja kupowałam już nie ma buksów z gruntu, tylko ciągnie wszystkie odpady z Holandii. Kupowałam u niego później 3 kule dla brata - wszystkie padły w krótkim czasie, tak więc już go nie polecam. Runiankę i czosnek poznałam na O., jedno i drugie super. Mam nadzieję, że hortensjową będę mogła wkrótce pokazać z kwiatami, muszę tam najwcześniej kulki obciąć, żeby już nie gmerać jak limki zakwitną

Cieszę się, że będziesz zaglądać, ale całego wątku nie czytaj .. szkoda czasu

jolka 21:16, 21 cze 2016

Pojechałam dziś na szybko trochę podlać ogród, bo strasznie sucho i gorąco od kilku dni. Choiny mnie zmartwiły, bo im świeże przyrosty pousychały Chyba od upału. Mam nadzieję, że się jakaś choroba nie przyplątała ..

Anabelki też trochę wymęczone słonkiem, ale nie dosyć się trzymają
Liczę na nie tym roku, choć już zostały raz lekko pokiereszowane przez huśtawkę!