Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:39, 12 mar 2017

anbu napisał(a)
Ta nowa infrastruktura.... toż to prawdziwe cudo

Hehe, mam nadzieję, że się jacyś lokatorzy znajdą
jolka 20:47, 12 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Ale z Ciebie pracus, ja dzisiaj prace w ogrodzie odpuściłam, za bardzo u nas wiało. Nowa infrastruktura piękna i całkiem mi znana to jednak zostawiasz?? u mnie już wisi na drzewie, a dzisiaj karmnik zawisł na stemplu między hortkami

Paula, miałam ziemię w skrzyniach przygotowaną przez eM., tak że wiele się nie napracowałam Powtykać cebulki to był moment Przy okazji zauważyłam, że wychodzą powoli kiełki czosnków, które sadziłam jesienią. Fajnie, może będę miała własny czosnek, a nie chiński

A "infrastruktura" zostanie zamontowana w końcu w naszym ogrodzie, bo "sąsiedzi" [znaczy mój brat] jeszcze nie wystartowali z ogrodem I chyba jeszcze kupimy ten karmnik, co Ty masz, bo strasznie mi się podobał!

jolka 20:52, 12 mar 2017

nicol21 napisał(a)
Super, że działasz. Wcześnie już sie jesz ale powiem Ci ze w ogródku mam cebulkę na szczypiorek [chyba siedmiolatka] i ona już ma szczypior na jakieś 10-15cm więc może siej

Ewelina, TY to działasz Kobieto Widziałam nowiny najnowsze, jeszcze raz serdeczne gratulacje

A co do moich wysiewów, to posiałam tak wcześnie tylko dlatego, że mamy takie pokrywy na skrzynie (może pamiętasz, pokazywałam ubiegłej wiosny). Po wsadzeniu/posianiu skrzynia została nakryta, myślę więc, że roślinki mają ciepło i wilgotno. Powinny rosnąć
jolka 20:53, 12 mar 2017

kosolka napisał(a)
Cześć Jolu! Piękna ta Twoja rabata.. Niezależnie od pory roku.

Olusia.... dziękuje, niezależnie od pory roku
jolka 21:00, 12 mar 2017

Ananasek napisał(a)
Hejka! Chciałam się pochwalić wszystkim osobom, które odwiedzają wątek Joli, iż jestem ogromną szczęściarą, która mogła zobaczyć Jej ogród na żywo! Jest on o wiele piękniejszy niż na zdjęciach! Mimo iż pora jest wczesno wiosenna, ten ogród zachwyca!!! Jest po prostu wspaniały! A wisienką na torcie jest krajobraz który roztacza się wokół ogrodu!....eh... (brak słów)

Joluś! Tobie i Twojemu mężowi, bardzo dziękuję(my) za przemiłe spotkanie!
...odjechałam od Ciebie i westchnęłam...kiedy mój ogród będzie taki piękny!
Jeśli spotkamy się w lecie prędko z ogrodu mnie nie wygonisz...bo zanim napatrzę się na każdą rabatę to minie sporo czasu! hehe
Jeszcze raz wielkie dzięki!

Ananasku, było nam przemiło Was gościć, super fajnych masz Chłopaków
Właśnie mówiliśmy w domu, że przyjechaliście do nas chyba w najsłabszym dla ogrodu czasie - ani wiosennej świeżej zieleni, ani słonecznego lata z kwiatami, ani śnieżnej zimy. Wszystko szare, bure i ponure. Suche po zimie. Ale wierzę, że właśnie w czerwcu się spotkamy w lepszej scenerii.

Bardzo dziękujemy za przemiłe słowa i do zobaczenia
paulina_ns 21:08, 12 mar 2017

jolka napisał(a)

Paula, miałam ziemię w skrzyniach przygotowaną przez eM., tak że wiele się nie napracowałam Powtykać cebulki to był moment Przy okazji zauważyłam, że wychodzą powoli kiełki czosnków, które sadziłam jesienią. Fajnie, może będę miała własny czosnek, a nie chiński

A "infrastruktura" zostanie zamontowana w końcu w naszym ogrodzie, bo "sąsiedzi" [znaczy mój brat] jeszcze nie wystartowali z ogrodem I chyba jeszcze kupimy ten karmnik, co Ty masz, bo strasznie mi się podobał!

Kup, kup mój już stoi między hortensjami i każdy kto nas odwiedza podziwia . Mężowi tak się spodobał,że myśli o budzie góralskiej dla naszej psiny, widziałam,że ten Pan też takie rzeczy robi.
jolka 21:16, 12 mar 2017

A ja dziś trochę powyglądałam przez okno, trochę poczytałam Ogrodowisko, pooglądałam obrazki i efekt tego jest taki, że mi przyszedł do głowy kolejny plan - nasadzenie szpalerowo-żywopłotowe przy ostatnim niezagospodarowanym fragmencie płotu od strony południowej - ok. 30 szt hortensji strong anabell

Bożenka z Hortensjady pisała, że jeśliby je odpowiednio napoić, to słońce im nie straszne. W grupie powinny wyglądać nieźle. Nie są wysokie więc nie będą zasłaniać krajobrazu, ale i tak zatrzymają wzrok. Będą blisko siatki więc się oprą, można będzie je też łatwo usztywnić, przeciągając drut lub sznurek przez siatkę. Miałyby wypełnić całą widoczną na zdjęciu przestrzeń od serbów z lewej strony, aż po kompostownik.

Taki oto planik niedzielny ... a jak wyjdzie - zobaczymy

Ananasek 21:30, 12 mar 2017

jolka napisał(a)

Ananasku, było nam przemiło Was gościć, super fajnych masz Chłopaków
Właśnie mówiliśmy w domu, że przyjechaliście do nas chyba w najsłabszym dla ogrodu czasie - ani wiosennej świeżej zieleni, ani słonecznego lata z kwiatami, ani śnieżnej zimy. Wszystko szare, bure i ponure. Suche po zimie. Ale wierzę, że właśnie w czerwcu się spotkamy w lepszej scenerii.

Bardzo dziękujemy za przemiłe słowa i do zobaczenia

Dzięki Joluś Ja jestem zachwycona Twoim ogrodem o tej porze roku! Aż się boję pomyśleć jak musi być pięknie u Ciebie właśnie w lecie - w realu! Fotografie są śliczne ale spotkanie na żywo z ogrodem to co innego!

Pomysł z hortensjami na końcu ogrodu - świetny!
A na skarpie śmiało możesz dosadzić cyprysiki Ja będę sadzić np : cyprysik groszkowy filifera aurea nana, właśnie między irgą.
(jak mówiłaś do mnie o cyprysikach....w głowie miałam jakąś inną roślinę, dlatego przez pomyłkę Ci go odmówiłam).

Kawa 10:09, 13 mar 2017

Joluś no proszę
ja tez zachorowałam na strong annabel ale cena jaką widziała - co prawda wielka sadzonka już kilkuletnia mnie zwaliła z nóg

i gości miałaś super

jolka 18:25, 13 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Kup, kup mój już stoi między hortensjami i każdy kto nas odwiedza podziwia . Mężowi tak się spodobał,że myśli o budzie góralskiej dla naszej psiny, widziałam,że ten Pan też takie rzeczy robi.

Robi, robi Nawet się zastanawiam czy nie widziałam tam w kącie takiej budy, jak u niego byłam