Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 19:55, 13 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Osz Ty! Nawet nie wiedziałam,że masz Jolus, a wejdź sobie i sprawdź na allegro sprzedający miododajne, ja u nich wszystkie hortensje kupowałam za parę groszy, faktycznie w pierwszym roku szału nie ma, ale już na drugi rok ładne są. Chociaż w tamtym roku u nich zamówiłam Bobo i Pinky winky i jakieś dziwne były, może w tym roku będą lepsze, bo póki co zadowolona z nich nie jestem.

Dowód rzeczowy załączam Paulinko

A w miododajnych ja też kupowałam po parę groszy hortensje, i w drugim roku były takie jak być powinny.
jolka 19:57, 13 mar 2017

Szukając dla Paulinki zdjęć anabellek natchnęłam się na ubiegłoroczne piwonie. Ach.. ach... Jeśli ja na coś roślinnego zachorowałam to na 100% są to właśnie te kwiaty. Kocham piwonie
paulina_ns 20:01, 13 mar 2017

jolka napisał(a)

Dowód rzeczowy załączam Paulinko

A w miododajnych ja też kupowałam po parę groszy hortensje, i w drugim roku były takie jak być powinny.

Przecudne!! Jolus zarazilas mnie choroba piwoniowa w tamtym roku Koniecznie w tym muszę dokupić taka jak masz różowa jeszcze, wciąż o niej pamiętam
anbu 20:11, 13 mar 2017

jolka napisał(a)
A ja dziś trochę powyglądałam przez okno, trochę poczytałam Ogrodowisko, pooglądałam obrazki i efekt tego jest taki, że mi przyszedł do głowy kolejny plan - nasadzenie szpalerowo-żywopłotowe przy ostatnim niezagospodarowanym fragmencie płotu od strony południowej - ok. 30 szt hortensji strong anabell

Bożenka z Hortensjady pisała, że jeśliby je odpowiednio napoić, to słońce im nie straszne. W grupie powinny wyglądać nieźle. Nie są wysokie więc nie będą zasłaniać krajobrazu, ale i tak zatrzymają wzrok. Będą blisko siatki więc się oprą, można będzie je też łatwo usztywnić, przeciągając drut lub sznurek przez siatkę. Miałyby wypełnić całą widoczną na zdjęciu przestrzeń od serbów z lewej strony, aż po kompostownik.

Taki oto planik niedzielny ... a jak wyjdzie - zobaczymy

Joluś podziwiam za plan, ja dumam u siebe nad tymi Anabellkami i dumam. Boję się, że będą się pokładać ale urody to im odmówić nie można
ren133 20:21, 13 mar 2017

jolka napisał(a)

Edit: przed chwila u siebie również zdiagnozowałam chorobę - piwoniową Objawy w postaci przyspieszonego rytmu serca i rozszerzonych źrenic pojawiają się momentalnie po spojrzeniu na ubiegłoroczne fotki

... też mi się podobają
jolka 20:32, 13 mar 2017

Co do hortensji eM. nakręcony bardziej niż ja Hehe Jutro ma mierzyć dokładnie co i jak, prawdopodobnie szybciutko się weźmie za przygotowanie pasa ziemi, więc nie będę miała wyjścia tylko kupować i sadzić Ale to nie wcześniej niż po świętach. Jak już mam kupować, to chce kupić żywe rośliny z listkami a nie tylko suche patyczki

A w ogóle to na po świętach jestem umówiona z panem od kostki granitowej Ma nam ułożyć obrzeże wokół skrzyń warzywnych oraz planowanego już wcześniej placyku żwirowego. Cieszę się, że mi znikną kolejne "ugory" na konto żwirowych placyków

Margerytka40 20:40, 13 mar 2017

Jola ,ślicznie będzie
Toszka 21:22, 13 mar 2017

Popieram pomysł absolutnie. Znowu będzie pinowanie
Kawa 06:25, 14 mar 2017

Jeju jakie plany.J. słusznie się napalil bo będzie wspaniale. ju z to sobie wyobrażam
m_gocha 08:13, 14 mar 2017

Oj Jola ale się u Ciebie będzie działo (a właściwie już dzieje..)
Pas z hortensji będzie śliczny - jedynie trochę martwiłabym się ich pokładaniem zwłaszcza po deszczu z silnym wiatrem (a tego u Ciebie chyba nie brakuje)
Ale trzymam kciuki i pozdrawiam