Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:04, 07 mar 2017

Kawa napisał(a)
Joluś bożenka z hortencjowej ogólnie trzyma sie terminu ze tnie horty jak kwitną krokusy ja poczekam przez te ostatnie 3 dni wszystko ruszyło więc może w przyszłym tygodniu będę mogła uciąć

Kamiś, uprzejmie Ci donoszę w NS dziś widziałam kwitnące krokusy Czuję się więc rozgrzeszona
Idę zobaczyć co działasz, mam nadzieję, że się sprawiłaś dobrze i fotki są!!
Buziaki
jolka 20:19, 07 mar 2017

iwka napisał(a)

jakie grządki równe, a widoków to zazdroszczę normalnie
Jola a ciemierniki trzeba ciąć, tzn te stare liście? te co mi przysłałaś nie kwitły w ubiegłym roku, może w tym zakwitną, nie patrzyłam szczerze mówiąc jeszcze na nie, ale wydaje mi się że mają ładne zielone listki

Kurczę Iwcia!! Noż wreszcie jesteś Martwiłam się o Ciebie, wątek zamknięty, cisza jak makiem zasiał! Dobrze, że się odzywasz Jak patrzę na ID to mi myśli do Ciebie lecą

Co do ciemierników - liście dorosłych okazów po zimie są zawsze mocno sfatygowane, pokładają się na ziemię i je obcinam. Wycinam niziutko, ale delikatnie by nie uszkodzić świeżych paków. Ale takich młodziutkich o zielonych listkach nie ruszaj

jolka 20:21, 07 mar 2017

anbu napisał(a)
Kurcze widzę, że wiele osób już przycina ID. Czy to już czas?? Moje początkowo fajnie wyglądały a teraz są takie se :/

Moje wyglądały beznadziejnie, tam gdzie rosną było mało śniegu co się oczywiście odbiło poschniętymi końcówkami. Czytałam u Polinki, że jak są odpowiednio nawodnione to szybko odbijają. Zobaczymy, jak się zrobi cieplej będę je podlewać i dokarmiać, mam nadzieję, że się szybko zregenerują.
jolka 20:22, 07 mar 2017

kami napisał(a)
A jak u mnie wygląda idealnie to ID też przycinać czy nie??? Rok temu posadziłam i też widzę przycinanie i przycinanie.

No coś TY Jak wygląda idealnie to jej nie dotykaj sekatorem
kami 20:35, 07 mar 2017

Już się zastanawiałam czy to ciecie może na krzewienie wskazane jest
Beznadziejnie to mi carex gold wygląda ale odwagi mi brak na cięcie zupełne.
jolka 20:45, 07 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Wiem Jolu,że mam zapłon, ale już tyle razy miałam się pytać i teraz sobie przypomniałam - jak tam te Twoje róże Artemis przyjęły się ładnie? kwitly Ci? Moja cuuudowna raczyla zakwitnac jednym kwiatkiem i był przepiękny! Niestety czasu brakło,żeby go uwiecznić, ale mam nadzieję,że w tym roku również będzie cieszyła moje oczy

Paulinka, szukałam, szukałam i znalazłam Oto odpowiedź na Twoje pytanie

Z białą szałwią bardzo fajnie się komponuje
paulina_ns 21:03, 07 mar 2017

jolka napisał(a)

Paulinka, szukałam, szukałam i znalazłam Oto odpowiedź na Twoje pytanie

Z białą szałwią bardzo fajnie się komponuje

Osz Ty! To Tobie one się dopiero rozwinęły! Piękne! No i widzę biała szałwie, kurcze tyle mnie ominęło!

Odpisałam Ci w wiadomości
Kawa 07:58, 08 mar 2017

Joluś
macham
dzisiaj zimno bardzo śniegiem sypnie czy co?

u mnie krokusy jeszcze nawet bez paczków - popatrz 2 km a jaka róznica ale u Ciebie w NS zaciszniej

ściskam mocno
jolka 10:27, 08 mar 2017

Kami hej Ciepło nie jest, ale przymrozku nie było w nocy.
Śniegu nie przewiduję, poza tym wczoraj ścięliśmy kilka ML, więc niech mi tu śnieg się nie wygłupia teraz
Kawa 10:31, 08 mar 2017

jolka napisał(a)
Kami hej Ciepło nie jest, ale przymrozku nie było w nocy.
Śniegu nie przewiduję, poza tym wczoraj ścięliśmy kilka ML, więc niech mi tu śnieg się nie wygłupia teraz

no nie było ale zimno jest
a może ja niedogrzana jestem

szalona kobieto

mus do Ciebie na kawę wreszcie przyjechać