Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Margerytka40 18:35, 13 mar 2017

Jola te anabelki cudne są. Niedaleko mnie na działce rośnie ogromny okaz i co roku zachwyca już od czerwca aż do samej jesieni. Pokłada się jak to anabelki ale jest tak duży krzak ,że wcale mu to pokładanie nie ujmuje uroku. Obserwuję teraz dokładnie jak zostanie przycięty bo w poprzednie lata jakoś mi to umknęło a jestem ciekawa.
jolka 18:35, 13 mar 2017

Ananasek napisał(a)
Dzięki Joluś Ja jestem zachwycona Twoim ogrodem o tej porze roku! Aż się boję pomyśleć jak musi być pięknie u Ciebie właśnie w lecie - w realu! Fotografie są śliczne ale spotkanie na żywo z ogrodem to co innego! Pomysł z hortensjami na końcu ogrodu - świetny!
A na skarpie śmiało możesz dosadzić cyprysiki Ja będę sadzić np : cyprysik groszkowy filifera aurea nana, właśnie między irgą.
(jak mówiłaś do mnie o cyprysikach....w głowie miałam jakąś inną roślinę, dlatego przez pomyłkę Ci go odmówiłam).

Beatka, dziękuję raz jeszcze za przemiłe słówka No, właśnie o cyprysikach myślałam, bo wprawdzie posadziłam tą irgę, ale jakoś tak nie miałam do niej do końca przekonania. Jednak Twój zachwyt nad tą rośliną sprawił, że na razie będę głównie dbać o moje irgi i zobaczymy co dalej będzie.

paulina_ns 18:37, 13 mar 2017

Jolus ja mam jedną hortensje strong annabel, kupiłam ja w tamtym roku na promocji w realu i powiem Ci,że jest bardzo ładna. Ma piękne delikatne kwiaty, moja jeszcze malutka,więc się nie ugina, ale polecam, szpaler z nimi będzie wyglądał przepięknie!
jolka 18:41, 13 mar 2017

Kawa napisał(a)
Joluś no proszę ja tez zachorowałam na strong annabel ale cena jaką widziała - co prawda wielka sadzonka już kilkuletnia mnie zwaliła z nóg i gości miałaś super

Kamiś, ja na pewno nie mam zamiaru kupować wielkich okazów za nie wiadomo jakie pieniądze. Gdybym potrzebowała jedną - dwie, OK. Ale ja będę potrzebować 30 a może więcej! Góra osiem - dziewięć złotych. No max - 10 Kupię małe - za rok będą wielkie. Jakby ktoś miał patyczki - chętnie bym się wymieniła na jeżówki na przykład. Właśnie ... muszę napisać "ogłoszenie" w stosownym miejscu Wiem po sobie jak to jest - jeśli ma się wiele krzaczków wszystkie ścinki i tak lądują na kompoście.

A goście - owszem - bardzo super
jolka 18:44, 13 mar 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jola te anabelki cudne są. Niedaleko mnie na działce rośnie ogromny okaz i co roku zachwyca już od czerwca aż do samej jesieni. Pokłada się jak to anabelki ale jest tak duży krzak ,że wcale mu to pokładanie nie ujmuje uroku. Obserwuję teraz dokładnie jak zostanie przycięty bo w poprzednie lata jakoś mi to umknęło a jestem ciekawa.

Asia - z tego co dziewczyny piszą - przycięcie niemal przy ziemi. Ale ciekawe, jak ten krzaczek koło Ciebie przytną. A co do ich niezaprzeczalnego uroku - wiem wiem, wystarczy w google odpowiednie hasło zarzucić i wszystko wiadomo. A co dopiero na żywo musi być

jolka 18:49, 13 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Jolus ja mam jedną hortensje strong annabel, kupiłam ja w tamtym roku na promocji w realu i powiem Ci,że jest bardzo ładna. Ma piękne delikatne kwiaty, moja jeszcze malutka,więc się nie ugina, ale polecam, szpaler z nimi będzie wyglądał przepięknie!

Paula, ja mam osiem pod brzozami Też tam kupiłam w ub roku. Ale (podobnie jak u Ciebie) są jeszcze małe, tak że, ze swoich sadzonek nie zrobię. A przynajmniej nie tyle ile potrzebuję. No i myślę, że szpaler wyglądałby imponująco. Muszę się dobrze zastanowić, i w miarę szybko - bo jakby coś to mi eM. musi pas ziemi przygotować. Jak za jakiś czas wyjedzie to będzie po wszystkim na ten rok

Margerytka40 18:52, 13 mar 2017

Też marzy mi się taki szpaler tych anabelek a przy moim zafiksowaniu na wszelakie hortensje to pewnie po remoncie mojego ogrodu dużo ich u mnie zagości. Chyba muszę się leczyć z tego
paulina_ns 19:08, 13 mar 2017

jolka napisał(a)

Paula, ja mam osiem pod brzozami Też tam kupiłam w ub roku. Ale (podobnie jak u Ciebie) są jeszcze małe, tak że, ze swoich sadzonek nie zrobię. A przynajmniej nie tyle ile potrzebuję. No i myślę, że szpaler wyglądałby imponująco. Muszę się dobrze zastanowić, i w miarę szybko - bo jakby coś to mi eM. musi pas ziemi przygotować. Jak za jakiś czas wyjedzie to będzie po wszystkim na ten rok

Osz Ty! Nawet nie wiedziałam,że masz Jolus, a wejdź sobie i sprawdź na allegro sprzedający miododajne, ja u nich wszystkie hortensje kupowałam za parę groszy, faktycznie w pierwszym roku szału nie ma, ale już na drugi rok ładne są. Chociaż w tamtym roku u nich zamówiłam Bobo i Pinky winky i jakieś dziwne były, może w tym roku będą lepsze, bo póki co zadowolona z nich nie jestem.
alis 19:34, 13 mar 2017

Jola, będzie cudnie z Anabelkami
jolka 19:48, 13 mar 2017

Margerytka40 napisał(a)
Też marzy mi się taki szpaler tych anabelek a przy moim zafiksowaniu na wszelakie hortensje to pewnie po remoncie mojego ogrodu dużo ich u mnie zagości. Chyba muszę się leczyć z tego

A co tam, nie lecz się Asia Hortki są niekłopotliwe a urokliwe
Znam gorsze przypadłości

Edit: przed chwila u siebie również zdiagnozowałam chorobę - piwoniową Objawy w postaci przyspieszonego rytmu serca i rozszerzonych źrenic pojawiają się momentalnie po spojrzeniu na ubiegłoroczne fotki