Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 13:10, 26 mar 2017

Toszka napisał(a)
Jak ma suche liście zwłaszcza po przedwiośniu to tnie się, tnie Lepiej wygląda i mniej grzyb ją żre. Mam ją 6 rok i masę poczynionych eksperymentów

Ja za wielu eksperymentów nie mam poczynionych, ale czasem idę na intuicje
Raz wyjdzie lepiej, raz gorzej Teraz ciekawa jestem co larissa pokaże po tegorocznym drastycznym cięciu "na intuicję".

Macham kwieciem wiosennym Toszko

frezja 14:07, 26 mar 2017

jolka napisał(a)

Ale masz tego kwiecia..kolory piękne tych ciemierników.
UlaMal 18:01, 26 mar 2017

Jolu masz piękny ogród, mnóstwo pracy w niego wkładacie, ciemierniki cudne zwłaszcza ten pełny rabatki z hortensjami moje marzenie.
Mam pytanie odnośnie kocimiętki z Bonicą czy pamiętasz może co to za odmiana jest i jaka jej wysokość jest u ciebie bo szukam czegoś nie wysokiego właśnie i ta rabatka trafiła w me gusta a że Bonica czeka na posadzenie to dodała bym jej właśnie kocimiętkę.
I mam jeszcze jedno pytanie czy ona nie ściąga kotów z okolicy bo wyczytałam że tak właśnie jest
Kawa 19:20, 26 mar 2017

Jolus ale masz piękne ciemierniki. u cisy tak mocno ciachnelas? jessu się zastanawiam czy moich niżej nie przyciąć tyle że ja mam hilli. kurde boję się
pięknie masz
ha coś dlubie pomału.
ściskam mocno
Toszka 21:16, 26 mar 2017

Pytanie tylko czy przewrotnik zbiegnie się z kwieciem z hortkami. Ja tam go lubię - nie do zdarcia twardy zawodnik Może do tego szałwię dosadzić? Za przywrotnikiem rzecz jasna.

Moje ciemierniki też zaczynają... ale dopiero zaczynają, to choć u ciebie popatrzę na otwarte kwiecie
sylwik69 22:40, 26 mar 2017

Ale będzie piękna panorama gór na tle hortensjibardzo mi się podoba pomysł i wszystkie Twoje nasadzenia! masz Dar!
Mam kępy piwonii,gdzie najlepiej je posadzić?jaką glebę lubią? co radzisz?
m_gocha 23:12, 26 mar 2017

Jola ależ masz cudne te ciemierniki!
Gdybyś kiedyś miała klęskę urodzaju siewek i nie wiedziała co z nimi zrobić to ustawię się do Ciebie w kolejce
Margerytka40 23:12, 26 mar 2017

Śliczne Jolu te pełne ciemierniki,co to za odmiana? Mam dużo przywrotnika ale nigdy nie zwracałam uwagi jak to z jego kwitnieniem. Lubię go nawet w fazie bez kwiatów a już po deszczu ślicznie wyglądają kropelki wody na jego liściach.
Moniq 08:42, 27 mar 2017

cudne ciemierniki, wprowadzaja w zachwyt
paulina_ns 11:41, 27 mar 2017

Piękna wiosna u Ciebie Jolu, wszystko już się zaczyna budzić a ja dopiero w ten weekend posadziłam od Ciebie ciemierniki w miejsce stałe wstyd się przyznać, no ale nie miałam kiedy wcześniej. Niby ciepło, ale żadnego szału w pogodzie nie ma, kiedy w końcu nadejdą te ciepłe dni?? Mam nadzieję,że jak mała mi wyzdrowieje .