Hehe, dzięki Ewusia Rabata dosyć naturalistyczna, nie wymuskana Ale może się doczeka kancika porządnego jak się cieplej zrobi Te na zacytowanym zdjęciu są z moich sadzonek. Wystarczy pozwolić kwiatom przekwitnąć do końca i wysypać nasiona. Sieją się jak chwasty
Jolu cudowne te ciemierniki z ilu sadzonek i ile zajeło ci zrobienietakiego pięknego szpaleru ?? u nas widziałam jakies marne egzemplarze i tak zastanawiam sie jak uzyskac takie fajne sadzoneczki w wersji ekonomicznej
Jolus no właśnie nie wiem co im w nim nie pasuje,że dalej gniazda pod dachem zaglądają, dzisiaj domek dostał eksmisje z drzewa i wylądował w tym miejscu, może go dostrzega
Za to w karmniku tłoczno, musiałam dosypac jedzenia, bo już wszystko wyjadly
U mnie domek w identyczny sposób powieszony! Znajdą na pewno. Obstawiam, że to kwestia dni... U nas jakoś w przeciągu tygodnia się zainteresowały nowym lokum. Nie wspomnę, że się próbują za wszelką cenę wbić do pozostałych dwóch budek, które są dla małych ptaków. Ale się nie mieszczą. Nawet się zastanawiałam, czy w jednej budek wlotu nie powiększyć!!