Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

iwka 00:23, 23 kwi 2017

No gdzie jak gdzie ale w górach to śnieg powinien być ; )

Zawału można dostać przez te Twoje ciemierniki. Nikt chyba nie ma takich slicznych
jolka 09:21, 23 kwi 2017

lutroja napisał(a)
ogród tworzysz pięknie i konsekwentnie, czerpię garściami inspiracje

Witaj Lusi Cieszę się, że CI się u nas podoba i zapraszam
Na powitanie - magnolią sprzed mrozów
jolka 09:25, 23 kwi 2017

iwka napisał(a)
No gdzie jak gdzie ale w górach to śnieg powinien być ; ) Zawału można dostać przez te Twoje ciemierniki. Nikt chyba nie ma takich slicznych

Iwcia, no w górach śnieg powinien być,ale nie w dolinach o tej porze Tak czy inaczej było fajnie Cieszę się, że się ciemierniki podobają, mam zamiar sobie dokupić jeszcze kilka z serii "double". Skoro im u mnie dobrze to niech rosną
m_gocha 10:51, 23 kwi 2017

jolka napisał(a)

Małgosiu, oto odpowiedź na Twoje pytanie

ZAKOPANE: 21-04-2017

A w ogrodzie - owocowe częściowo zniszczone, kocimiętka częściowo uszkodzona, magnolie mają kwiaty przemarznięte, klony uszkodzone, a reszta ... czas pokaże. No bez sensu ta pogoda! Ale ciemierniki uratowane

Patrząc na te zdjęcia chciałoby się powiedzieć bajkowo Ale o tej porze roku to chyba... lepiej nic nie powiem

Fatalnie, że tyle strat w ogrodzie . Owocowe już u Ciebie kwitły? Bo jeżeli nie to jest szansa, że pakom nic się nie stało.
Magnolii szkoda - czekamy na nią cały rok na te 2-3 tygodnie kwitnienia... a tu wystarczy jeden mocniejszy przymrozek i znów czekanie cały rok. Myślałam nad posadzeniem kremowej i bordowej magnolii, ale chyba się już rozmyśliłam. Za dużo stresu by mnie to kosztowało. Jadąc do pracy przejeżdżam obok kilku posesji, gdzie były cudne duże już magnolie obsypane ogromną ilością pąków i kwiatów. Teraz drzewa magnoliowe wyglądają żałośnie, aż mi się serce kraje
Kocimiętka i klony odbiją ponownie.
Super że ciemierniki uratowane Okrywałaś je czymś?
gosika67 10:56, 23 kwi 2017

Witaj Jolka ciemierniki masz piękne a i pejzaż ze śniegiem też niczego sobie, tylko nie teraz w kwietniu.Ja zakupiłam kłącza ciemierników teraz niedawno, mam w doniczkach a jakie preferują stanowisko aby były takie jak Twoje?
Luki 11:00, 23 kwi 2017

Ja to nawet pogody nie komentuje, chociaż nie powiem zimowy widoczek ładnie się prezentuje, chociaż lepiej by trafił na pocztówkę
jolka 15:07, 23 kwi 2017

m_gocha napisał(a)
Patrząc na te zdjęcia chciałoby się powiedzieć bajkowo Ale o tej porze roku to chyba... lepiej nic nie powiem Fatalnie, że tyle strat w ogrodzie . Owocowe już u Ciebie kwitły? Bo jeżeli nie to jest szansa, że pakom nic się nie stało. Magnolii szkoda - czekamy na nią cały rok na te 2-3 tygodnie kwitnienia... a tu wystarczy jeden mocniejszy przymrozek i znów czekanie cały rok. Myślałam nad oosadzeniem kremowej i bordowej magnolii, ale chyba się już rozmyśliłam. Za dużo stresu by mnie to kosztowało. Jadąc do pracy przejeżdżam obok kilku posesji, gdzie były cudne duże już magnolie obsypane ogromną ilością pąków i kwiatów. Teraz drzewa magnoliowe wyglądają żałośnie, aż mi się serce kraje Kocimiętka i klony odbiją ponownie. Super że ciemierniki uratowane Okrywałaś je czymś?

Tak, owocowe u mnie już kwitły. W szczególności porzeczki i agresty. eM. strasznie rozgoryczony, bo strasznie dbał o te porzeczki. No ale nic - zobaczymy co będzie. Magnolie faktycznie prezentują teraz przygnębiający widok, ale może jeszcze zmienisz zdanie
A ciemierniki okryte i uratowane Oto dowód - foto sprzed paru chwil

jolka 15:10, 23 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Witaj Jolka ciemierniki masz piękne a i pejzaż ze śniegiem też niczego sobie, tylko nie teraz w kwietniu.Ja zakupiłam kłącza ciemierników teraz niedawno, mam w doniczkach a jakie preferują stanowisko aby były takie jak Twoje?

Hej Gosia Ciemierniki i krajobrazy dziękują za komplementy Ciekawa jestem czy zadowolona jesteś z tych kłączy co kupiłaś?? Idę do Ciebie zobaczyć, może są fotki Moje rosną w północno-wschodniej części ogrodu, ale raczej mają dużo słonka.
A oto i one raz jeszcze Fotka też sprzed kilku chwil, tylko inne miejsce
jolka 15:18, 23 kwi 2017

Luki napisał(a)
Ja to nawet pogody nie komentuje, chociaż nie powiem zimowy widoczek ładnie się prezentuje, chociaż lepiej by trafił na pocztówkę

Luki, ja już też ani nie komentuję ani się nie wściekam
Patrzę przez okno i się śmieję Zima na całego. Śnieg daje jak w grudniu!
paulina_ns 17:09, 23 kwi 2017

Ale piękna zima tej wiosny fajnie popatrzeć na zdjęcia, ale już zimy nie chce, dzisiaj też sypie,pada deszcz,świeci słońce wszystkiego po trochę