Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:04, 17 kwi 2017

iwonkap napisał(a)
Jola te pojedyńcze to jakie ?, może trafi gdzieś na jakieś roślinki w rozsądnej cenie i sobie rozmnoże Cudnie

Iwonka - priv

anabuko1 12:49, 18 kwi 2017

Jak tam U Ciebie? ?też zimnica?
Waw! !Waw!!Ależ masz cudne kępy ciemierników .Czym ty je karmisz??
jolka 17:19, 18 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
Jak tam U Ciebie? ?też zimnica?
Waw! !Waw!!Ależ masz cudne kępy ciemierników .Czym ty je karmisz??

Z pogodą bez sensu! Patrzę co chwilę na prognozę, wygląda na to, że przymrozek będzie. Porzeczki, agresty, drzewka owocowe w kwiatach! Borówki i aronie w pąkach. Anabel i limki z zielonymi listkami. Pewnie nic z nich nie będzie. Ciemierniki muszę czymś nakryć na noc, bo też się "ugotują" przy minusowych temperaturach. A'propos ciemierników - normalnie je karmię, trochę yara mile na wiosnę (jak wszystko) i tyle. Kępy duże porosły bo już kolejny rok tu są i pewnie miejsce im odpowiada

Właśnie widzę przez okno, jak śnieg polatuje...

m_gocha 19:26, 18 kwi 2017

Jola pogoda fatalna .
Też się obawiam przymrozków, najbardziej żal byłoby mi borówek bo pięknie już kwitną

Ciemierniki po prostu u Ciebie boskie! Gdzie kupowałaś sadzonki tych pełnych, bo ja niestety nigdy nie spotkałam takich w żadnym z pobliskich CO.
Wielkość kęp, ilość kwiatów wprost niesamowita

Czy one rosną u Ciebie w pełnym słońcu, bo gdzieś czytałam, że to kwiaty do cienia
Moniq 20:51, 18 kwi 2017

Ciemierniki cudne. U mnie zima pełna gębą, niestety
jolka 22:07, 18 kwi 2017

m_gocha napisał(a)
Jola pogoda fatalna . Też się obawiam przymrozków, najbardziej żal byłoby mi borówek bo pięknie już kwitną

Ciemierniki po prostu u Ciebie boskie! Gdzie kupowałaś sadzonki tych pełnych, bo ja niestety nigdy nie spotkałam takich w żadnym z pobliskich CO.
Wielkość kęp, ilość kwiatów wprost niesamowita

Czy one rosną u Ciebie w pełnym słońcu, bo gdzieś czytałam, że to kwiaty do cienia

Gosia, co do pogody - szkoda słów. Nakryliśmy trochę krzaczków, borówki akurat nie, jeszcze w pąkach jest. Może da radę. Ciemierniki pełne kupowałam kłącza na necie, w szkółkach u nas ich nie widziałam. A moje rosną w słońcu, nie powiedziałabym, że są to kwiaty do cienia... Dobrze, że im wczoraj zdążyłam zdjęcie zrobić, bo prawdopodobnie do końca tyg. będzie po nich.

jolka 22:08, 18 kwi 2017

Moniq napisał(a)
Ciemierniki cudne. U mnie zima pełna gębą, niestety

Dzięki Moni!
A zima.. ech
m_gocha 17:37, 22 kwi 2017

Jola, jak tam pobyt w zimowej stolicy Polski ?
Przynajmniej nie stresowałaś się śniegiem w ogrodzie i ciągłym sprawdzaniem temperatury za oknem.
Masz jakieś straty w ogrodzie?
jolka 22:57, 22 kwi 2017

m_gocha napisał(a)
Jola, jak tam pobyt w zimowej stolicy Polski?Przynajmniej nie stresowałaś się śniegiem w ogrodzie i ciągłym sprawdzaniem temperatury za oknem. Masz jakieś straty w ogrodzie?

Małgosiu, oto odpowiedź na Twoje pytanie

ZAKOPANE: 21-04-2017

A w ogrodzie - owocowe częściowo zniszczone, kocimiętka częściowo uszkodzona, magnolie mają kwiaty przemarznięte, klony uszkodzone, a reszta ... czas pokaże. No bez sensu ta pogoda! Ale ciemierniki uratowane

lutroja 00:06, 23 kwi 2017

ogród tworzysz pięknie i konsekwentnie, czerpię garściami inspiracje