Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

wrobelki 20:18, 23 kwi 2017

Hej Jolu u mnie też dziś posypało troszkę na przemian ze słonkiem w nocy niestety przymrozki -2 tylko o hortki się martwię Mam nadzieję ze wiosna już blisko bo już mi się to zimno znudziło
Kawa 11:14, 24 kwi 2017

Jolus ale miałaś wycieczkę brrr
szkoda twoich krzaczkow mam nadzieję że jeszcze nadrobia
jolka 22:33, 25 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Ale piękna zima tej wiosny fajnie popatrzeć na zdjęcia, ale już zimy nie chce, dzisiaj też sypie,pada deszcz,świeci słońce wszystkiego po trochę

Dla odmiany u mnie dziś wieje jak nie wiem co! Pewnie będzie padać niebawem.
Jak to mówią: jak halny wieje to za trzy dni leje
Mam tylko nadzieję, że zdążę w międzyczasie skosić trawę!

wrobelki napisał(a)
Hej Jolu u mnie też dziś posypało troszkę na
przemian ze słonkiem w nocy niestety przymrozki -2 tylko o hortki się martwię Mam nadzieję ze wiosna już blisko bo już mi się to zimno znudziło

Zimno chyba już wszystkim się znudziło. Kwiatkom nie chce się kwitnąć przy takiej aurze! U mnie widzę, że ostatnie przymrozki raczej hortensjom nie zaszkodziły, tak więc i u Ciebie będzie dobrze

jolka 22:38, 25 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Jolus ale miałaś wycieczkę brrr
szkoda twoich krzaczkow mam nadzieję że jeszcze nadrobia

eM. się szczególnie wkurzał o porzeczki, bo tupta koło nich pół roku a potem jedna noc i po sprawie.
Ale może nie będzie tak źle. A wycieczkę to już chcę ale ze słonkiem
Ananasek 11:10, 26 kwi 2017

jolka napisał(a)

eM. się szczególnie wkurzał o porzeczki, bo tupta koło nich pół roku a potem jedna noc i po sprawie.

Hej Joluś
..co do porzeczek, to chciałam Wam zaalarmować i dopytać się czy u Was też macie ten sam problem,... otóż na czerwonej porzeczce, tej wysokiej którą dostałam od Was pojawiły się taki 0,5cm zielone gąsienice z czarnymi główkami i wcinają liście
cały czas leje więc nawet nie ma kiedy opryskać paskudztwa.
Robactwo siedzi tylko na tej jednej odmianie, pozostałe widocznie jej nie smakują... i oby im nie posmakowały!
SlonecznyOgrod 13:24, 26 kwi 2017

Witaj . Trafiłam do Twojego ogrodu z wyszukiwarki, czyli po obrazach gdzie szukałam inspiracji.
Już mam miejsce przyszykowane na nową rabatę.
A w jakich odległościach od siebie sadziłaś rośliny? Pytam o rabaty pod płotem, tam gdzie rosna hortensje i trawy. Hortensje to dosyć gęsto masz wsadzone.
jolka 14:37, 26 kwi 2017

Ananasek napisał(a)

Hej Joluś ..co do porzeczek, to chciałam Wam zaalarmować i dopytać się czy u Was też macie ten sam problem,... otóż na czerwonej porzeczce, tej wysokiej którą dostałam od Was pojawiły się taki 0,5cm zielone gąsienice z czarnymi główkami i wcinają liście cały czas leje więc nawet nie ma kiedy opryskać paskudztwa. Robactwo siedzi tylko na tej jednej odmianie, pozostałe widocznie jej nie smakują... i oby im nie posmakowały!

Co Ty mówisz?? Nic u siebie nie zauważyłam, ale też się tak szczegółowo nie przyglądałam. Dzisiaj popatrzę.
jolka 14:40, 26 kwi 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Witaj . Trafiłam do Twojego ogrodu z wyszukiwarki, czyli po obrazach gdzie szukałam inspiracji. Już mam miejsce przyszykowane na nową rabatę. A w jakich odległościach od siebie sadziłaś rośliny? Pytam o rabaty pod płotem, tam gdzie rosna hortensje i trawy. Hortensje to dosyć gęsto masz wsadzone.

Hej Daria Hortensje mam tak gdzieś co półtora metra sadzone.
Jeszcze się zastanawiam o którą konkretnie rabatę Ci chodzi, bo nie wiem ...

Ananasek 15:13, 26 kwi 2017

jolka napisał(a)

Co Ty mówisz?? Nic u siebie nie zauważyłam, ale też się tak szczegółowo nie przyglądałam. Dzisiaj popatrzę.

Joluś one są bardzo malutkie, a ich jasnozielony kolor stapia się z kolorem liści!
Ja najpierw zauważyłam poobgryzane liście..potem dopiero ich czarne mikroskopijne główki . Siedzą po dolnej stronie liścia, Gąsienice mają max 5 mm.
SlonecznyOgrod 18:06, 26 kwi 2017

Jolka, tam gdzie hortensje takie małe wsadzałaś limki. O chyba gęściej mi się wydaje ...
O ! Tam gdzie masz wiśnie japońskie i żurawki