Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 21:05, 21 maj 2017

pojezdzilysmy trochę: ) pogoda jednak zniechecajaca ten wiatr i chmury okropny skok w porównaniu do wczoraj.
super ze odpoczęłaś tak trzeba
paulina_ns 21:27, 21 maj 2017

Ja wczoraj też cały dzień odpoczywalam, pojechaliśmy kupić parasol ogrodowy i co 5 min musiałam go zwijac, bo taki wiatr się zrywal, aż w końcu musiał zostać całkowicie ściagniety,żeby się nie połamal. A dzisiaj beznadziejnie, zimno strasznie...oby znów ciepelko nastało
Lulilaj 21:27, 21 maj 2017

jolka napisał(a)

Hej Asia Fajnie, że się w końcu ujawniłaś i dziękuje za ciepłe słowa
Dobrze zrobiłaś, że założyłaś wątek:
- raz, że zawsze ktoś Ci coś podpowie, jakaś dyskusja się rozwinie, nowe pomysły posypią się jak z płatka,
- dwa - forum jest naprawdę motywujące,
- no a trzy - to też taka elektroniczna dokumentacja naszych działań

U Ciebie droga może i daleka (nie wiem, idę popatrzyć zaraz), ale nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku Na pewno niedługo efekty przejdą Twoje oczekiwania - czego oczywiście Ci życzę!!

Dziękuję za ciepłe słowa. Z tą motywacją to najprawdziwsze prawda. Wydaje mi sie,że nawet mój M, dotąd sceptyczny jeśli chodzi o moje pomysły łaskawszym okiem patrzy na mnie jak mu coś wspominam o ogrodzie. Wczoraj nadzorował prace koparkowe a dziś zastanawilismy się wspólnie nad murkiem

Widzę, że mimo odległości pogoda u nas taka sama A było tak pięknie

jolka 21:11, 24 maj 2017

Dostałam dziś zamówione od Finki trawy - seslerię jesienną i heuflera.
Wrzucam fotki dla Gosi z miszmasz..

Jesienna

Heuflerina

Ogólnie ładne, mocne roślinki. Porządnie zapakowane i każda opisana na doniczce. Na pewno recenzja na plus
Zobaczymy kiedy uda im się trafić na stałą miejscówkę
jolka 21:19, 24 maj 2017

Kawa napisał(a)
pojezdzilysmy trochę: ) pogoda jednak zniechecajaca ten wiatr i chmury okropny skok w porównaniu do wczoraj. super ze odpoczęłaś tak trzeba

Kami, pogoda strasznie niestabilna, raz prawie pod 30 stopni, a za chwilę 12. No i tak, ja odpoczęłam, jednak nie na długo bo chwasty zawsze są dwa kroki przede mną Ale już się nie stresuję, i tak wiem, że z nimi nie wygram. Patrzę więc na to, co ponad chwastami.
A tam na przykład percy Obłędny jest, cały w kwiatach!

Macham cukierkowo-pudrowo-różowo
jolka 21:25, 24 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Ja wczoraj też cały dzień odpoczywalam, pojechaliśmy kupić parasol ogrodowy i co 5 min musiałam go zwijac, bo taki wiatr się zrywal, aż w końcu musiał zostać całkowicie ściagniety,żeby się nie połamal.

Paula, ja już pomna doświadczeń z ubiegłego roku, huśtawkę mam przywiązaną sznurkami z obu stron, tak, że jak wieje wiatr to nie może jej bujać. I teraz jest OK. W ub roku ciągle mi ją wiatr przewracał na brzozy. A parasol może jak zwinięty będzie to też go wiatr nie ruszy.

Zostawiam czosnki w brzozach

Miłego wieczorku
SlonecznyOgrod 21:32, 24 maj 2017

Jolka, lubię do Ciebie wpadać odkąd (od niedawna) zobaczyłam Twój ogród pięknie położony z piękną oprawą kwiatową i kosteczką granitową.

Moja jedna brzoskwinia też porażona cała się zwinęła i wygląda okropnie, jak przestanie padać to wszystko wytnę i chyba tylko pień zostawię.

A u Ciebie pada, bo prognozy mówią, że pada nie tylko dziś jak u mnie, ale już od kilku dni?
jolka 21:39, 24 maj 2017

Lulilaj napisał(a)
Dziękuję za ciepłe słowa. Z tą motywacją to najprawdziwsze prawda. Wydaje mi sie,że nawet mój M, dotąd sceptyczny jeśli chodzi o moje pomysły łaskawszym okiem patrzy na mnie jak mu coś wspominam o ogrodzie. Wczoraj nadzorował prace koparkowe a dziś zastanawilismy się wspólnie nad murkiem Widzę, że mimo odległości pogoda u nas taka sama A było tak pięknie

Asia, jeśli o motywację chodzi, to mnie np Paula dziś zmotywowała do działania, choć pewna byłam że dziś nic nie zrobię. Mówi mi, że gnojówką ogród podlała, a u mnie gnojówka nawet nie nastawiona!! No to przyszłam - nazbierałam żywokostu za płotem no i przynajmniej nastawiłam, niech się robi poidełko dla roślinek. Jutro może uda mi się narwać pokrzywy.

A Twój Mąż pewnie niedługo wsiąknie w ogród i będzie Ci pomagał, nie Ty pierwsza piszesz, że jak eM. zaczyna widzieć efekty i westchnienia innych na widok ogrodu, to jakby bardziej się angażuje

Macham owocowo Poziomki w kwiatach a porzeczki w gronach
jolka 21:48, 24 maj 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Jolka, lubię do Ciebie wpadać odkąd (od niedawna) zobaczyłam Twój ogród pięknie położony z piękną oprawą kwiatową i kosteczką granitową. Moja jedna brzoskwinia też porażona cała się zwinęła i wygląda okropnie, jak przestanie padać to wszystko wytnę i chyba tylko pień zostawię. A u Ciebie pada, bo prognozy mówią, że pada nie tylko dziś jak u mnie, ale już od kilku dni?

Daria, no to ja się bardzo cieszę że lubisz wpadać Rozgość się proszę
U mnie na tej brzoskwini jakieś może 15% liści porażonych. Większość zerwałam, Toszka radziła opryskać mocznikiem, ale jeszcze nie zdążyłam go kupić. Z tego co gdzieś przeczytałam, fizyczna eliminacja liści załatwia temat na ten sezon, a w przyszłym trzeba się po prostu dobrze wstrzelić z opryskiem. Co do deszczu, u nas dziś zachmurzone było ale chyba jakoś strasznie nie padało. Za to wczoraj ostro popadało, widać że ogród namoczony. W tym tygodniu i tak za bardzo nie mam kiedy się za ogród zabrać, więc się nawet deszczem nie przejmuję.

Zostawiam coś zielonego, może hosty spod choin kanadyjskich
m_gocha 23:37, 24 maj 2017

Jola odpisałam też u siebie
Trawki superowe
Dzięki za pamięć o mnie.

Jola masz mszyce na porzeczkach? Czy to Ty pryskałaś colą?
Bo u mnie szał mszycowy. Wolałabym uniknąć chemii, bo sporo owoców