Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:08, 04 cze 2017

Kawa napisał(a)
No nie wiem co.. ale pomyślę

No to już wiesz, białe kwiatusie to jeżyna.
W tamtym roku ledwo widoczna, w tym terminatorka
jolka 22:16, 04 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Piękną masz kocimiętkę, moja jakaś taka rozlazła i rzadka, pokłada się. Dopóki Twojej nie widziałam nawet mi się podobała ta moja, ale teraz to widzę, że u mnie jest barachło. Piwonia cudna, czy to może jest CoraL Sunset? O takiej nazwie ma Mała Mi. Też chciałabym ją kupić. Czy kupowałaś ją może przez internet, czy w jakiejś szkółce?

Dorotka, moja kocimiętka jest rozlazła w dwóch miejscach: za magnolią i pod balkonem. Powód - delikatny półcień. W pełnym słońcu jest rewelacyjna, a już w półcieniu się rozkłada.

A piwonię kupiłam lokalnie rok temu. Nie miała nazwy, ale miała ogromne pąki, więc wzięłam, bo oczyma wyobraźni zobaczyłam piękny, wielki, pachnący i pełny kwiat, rozwijający się z tych pąków.

Jak rozkwitła byłam rozczarowana jak nie wiem co. Wszystkim! Jaskrawym kolorem, tym że nie pachniała, tym że nie była pełna. Dopiero w tym roku jakoś tak lepiej jej się przyjrzałam i stwierdziłam, że jest piękna
Myślę, że to jest właśnie Coral Sunset, ta sama co u M.Mi
gosika67 22:16, 04 cze 2017

Ładna ta Twoja piwonia.U mnie dziś wstawiłam moją.Spotkanie miałyście udane?
jolka 22:19, 04 cze 2017

gosika67 napisał(a)
Ładna ta Twoja piwonia.U mnie dziś wstawiłam moją.Spotkanie miałyście udane?

Właśnie szukam tej Twojej
Spotkanie ... pewnie, bardzo udane.

paulina_ns 06:39, 05 cze 2017

Jolus piękna masz tą piwonie, to cały czas czas jedna i ta sama? Bo w każdym świetle wygląda inaczej szkoda,że nie dotarłam do Ciebie, ale siły wyższe.
Agi2006 11:20, 05 cze 2017

Łubiny, piwonie, kocimiętka..... no u Ciebie Jolu wszystko jest jakieś takie ....jak to powiedzieć, napisać....WYBUJAŁE No zazdroszczę Ci tych plonów.... A ziemia u mnie w niektórych miejscach ma spękania o szerokości 1cm. Ale u mnie niestety GLINA
Kawa 11:48, 05 cze 2017

Joluś no ... ta piwonia naprawdę śliczna ale czekam na te twoje białe

Gosia - dziękuję za pozdrowienia
jolka 21:18, 05 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Jolus piękna masz tą piwonie, to cały czas czas jedna i ta sama? Bo w każdym świetle wygląda inaczej szkoda,że nie dotarłam do Ciebie, ale siły wyższe.

Paula, tak, to ta sama Ona o każdej porze dnia inaczej wygląda
Dziś rano już całkiem bledziutka Aż trudno uwierzyć, że to ta sama

A że nie dotarłaś to przecież nic się nie stało. Po prostu daj znać jak będziesz miała chwilę i się dogadamy. Ja nieraz do późna jestem w pracy, ale teraz dzień długi więc nawet wieczorem możemy się spokojnie spotkać. Kocimiętkę Ci podhoduję, ot co

jolka 21:24, 05 cze 2017

Agi2006 napisał(a)
Łubiny, piwonie, kocimiętka..... no u Ciebie Jolu wszystko jest jakieś takie ....jak to powiedzieć, napisać....WYBUJAŁE No zazdroszczę Ci tych plonów.... A ziemia u mnie w niektórych miejscach ma spękania o szerokości 1cm. Ale u mnie niestety GLINA

Agi, a jakie chwasty mam dorodne!! Normalnie wybujałe jak na florovicie Hehe Ziemia u mnie taka sama, gliniasta, ciężka, jak sucho to też pęka. Ale tam gdzie wsadzam rośliny to się staram rozluźnić piaskiem, korą. No i już będę miała własny kompost na rabaty, więc może będą lepiej wyglądać

Pokuszę łubinem Dodam, że to jeden krzak

jolka 21:27, 05 cze 2017

Kawa napisał(a)
Joluś no ... ta piwonia naprawdę śliczna ale czekam na te twoje białe
Gosia - dziękuję za pozdrowienia

Kamisia, białe przed chwilą podparłam obręczą, co by się nie przewróciły.
Też na nie czekam, ciekawa jestem czy będą tak duże jak w ubiegłym roku
No i mam nadzieję, ze ich nic nie zje nim zdążą zakwitnąć