Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

paulina_ns 20:31, 10 cze 2017

jolka napisał(a)

Paulinka, dziewczyny już CI odpowiedziały. Ja myślę tak samo, niech się najpierw porządnie ukorzenią. Podlewałabym gnojówką, widząc że żyją już swoim życiem, znaczy mają nowe przyrosty.

Ciekawe jak tak Twoja biała piwonia, pewnie też kwitnie, podobnie jak i moja Zdjęcia w ogóle nie oddają jej czaru, mogę tylko powiedzieć, że ma dużo kwiatów, obłędnie pachnie i jest piękna

Buziaki

Wow!! Nie no Jolus szalejesz z tą biała piwonia! A wiesz,że u mnie jeszcze w pąkach i pewnie aż tak szybko nie zakwitnie! A mało tego miała tyle pąków pięknych i nie wiem czy to mogło być przyczyną czy zwykły zbieg okoliczności, ale po podlaniu gnojowka paki stały się miękkie i jakby puste i w sumie może zakwitnie 2 kwiatami ale za to będę podziwiała u Ciebie
jolka 20:32, 10 cze 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Niebieskości masz piękne.
Wszędzie czyściutko i roślinki takie gęste masz

Daria, cieszę mnie, że się niebieskości podobają Wkrótce do niebieskości dołączy lawenda Roślinki rzeczywiście przybrały masy. Ten rok jest pierwszym takim, gdzie już nie muszę non stop czegoś kupować, tylko bardziej zadbać o to co jest. A z porządeczkiem... ojj, trawa skoszona więc wygląda w miarę estetycznie, jednak ja dobrze wiem, że do prawdziwego porządku droga daleka Ale nie przejmuję się tak bardzo, ile zdążę tyle zrobię

Pozdrawiam w tonacji różowej
jolka 20:36, 10 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Wow!! Nie no Jolus szalejesz z tą biała piwonia! A wiesz,że u mnie jeszcze w pąkach i pewnie aż tak szybko nie zakwitnie! A mało tego miała tyle pąków pięknych i nie wiem czy to mogło być przyczyną czy zwykły zbieg okoliczności, ale po podlaniu gnojowka paki stały się miękkie i jakby puste i w sumie może zakwitnie 2 kwiatami ale za to będę podziwiała u Ciebie

No Paulinka, biała dała czadu Strasznie szkoda Twojej, ciekawe co jej zaszkodziło U mnie jeden pąk zesechł, też się bałam co dalej będzie, ale na szczęście pozostałe dotrwały. Wpadaj szybciutko to zobaczysz na żywo Jakby coś to jutro będę w domu
paulina_ns 20:47, 10 cze 2017

jolka napisał(a)

No Paulinka, biała dała czadu Strasznie szkoda Twojej, ciekawe co jej zaszkodziło U mnie jeden pąk zesechł, też się bałam co dalej będzie, ale na szczęście pozostałe dotrwały. Wpadaj szybciutko to zobaczysz na żywo Jakby coś to jutro będę w domu

A myślisz,że gnojowka mogła jej zaszkodzić? Proporcji się trzymałam, ale może za dużo podlalam? Od dołu jakby liście zaczęły jej brązowiec, więc ewidentnie jakby ja przypalila?
Malgosiak 20:59, 10 cze 2017

Jola jak się nie cofać jak tutaj tyle moich ukochanych roślin.. tyle kadrów kipiących zielenią

A możesz jeszcze zdradzić jaki gatunek cisa prowadzisz tak wąsko? Dobrze widzę że masz tam jeszcze podsadzone hortensje?

Pozdrowienia od raczkującej ogrodniczki
SlonecznyOgrod 21:02, 10 cze 2017

I tego się trzymajmy "ile zdążę tyle zrobię" wszystko w granicach rozsądku.
Tonacje różowe moje ulubione
Ale pąków , wow! Cudnie
alis 21:06, 10 cze 2017

Jola, u Ciebie jak zwykle pełen zachwyt. Wzbraniałam się przed piwoniami, ale chyba się skuszę jednak na nie
Margerytka40 21:37, 10 cze 2017

Jolu czy Ty hosty masz posadzone na słonecznym miejscu? Śliczne są a wydaje mi się, że nie są jakoś zbytnio ocienione.
jolka 22:00, 10 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
A myślisz,że gnojowka mogła jej zaszkodzić? Proporcji się trzymałam, ale może za dużo podlalam? Od dołu jakby liście zaczęły jej brązowiec, więc ewidentnie jakby ja przypalila?

Paulinka, nie mam pojęcia Ja gnojówkę z pokrzyw leję w dużym stężeniu i jeszcze mi nic nie spaliła.
Może jakiś grzyb ją zaatakował??
Donia72 22:01, 10 cze 2017

Zajrzę do Ciebie później, bo idę mecz oglądać!