Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:08, 10 cze 2017

Malgosiak napisał(a)
Jola jak się nie cofać jak tutaj tyle moich ukochanych roślin.. tyle kadrów kipiących zielenią A możesz jeszcze zdradzić jaki gatunek cisa prowadzisz tak wąsko? Dobrze widzę że masz tam jeszcze podsadzone hortensje? Pozdrowienia od raczkującej ogrodniczki

Małgosia, każdy na początku jest raczkujący, tak więc bez stresu, dasz rady
Mam cisa hicksi, czy jak tam to się pisze I dobrze widzisz, przed cisami są limki.
To one właściwie tu królują, cisy są tylko tłem

Pozdrawiam, tym razem zielonymi na razie anabell

jolka 22:15, 10 cze 2017

alis napisał(a)
Jola, u Ciebie jak zwykle pełen zachwyt. Wzbraniałam się przed piwoniami, ale chyba się skuszę jednak na nie

Alicja... wzbraniałaś się przed piwoniami??
Aż mi trudno w to uwierzyć, gdyż są to rośliny które uwielbiam, od kiedy pamiętam

PS. Dziękuję za miłe słówka
jolka 22:21, 10 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jolu czy Ty hosty masz posadzone na słonecznym miejscu?
Śliczne są a wydaje mi się, że nie są jakoś zbytnio ocienione.

Asia, hosty to ja mam w miejscach przeróżnych
W większości są jednak "na patelni".

07_Rene 22:34, 10 cze 2017

jolka napisał(a)

Jolu, ta piwonia jest cudowna Pachnie? Szkoda, że śnieg jej zaszkodził.

Pooglądałam sobie ostatnie strony i bardzo mi się podoba u Ciebie. U mnie rumianka nie chce rosnąć i nie wiem dlaczego. A Ty chyba masz ją w pełnym słońcu.
Szkoda, że jesteście daleko, bo chętnie bym się napiła z Tobą i Kamcią popołudniowej kawki
Marzenaka 22:50, 10 cze 2017

Jola, bosko u ciebie, jak w raju dosłownie! Ja mam ze 4 krzaczki piwonii ale każda w innym miejscu. Będę dopiero przesadzać w docelowe miejsce. Ale to chyba na jesień się przesadza jak dobrze pamiętam? Powiedz mi czy jak piwonie ci przekwitną to ścinasz je zupełnie czy liście zostawiasz do konca sezonu?
Marzenaka 22:51, 10 cze 2017

Hosty śliczne masz. Mam kilka ale mi je przypala niestety...
Margerytka40 23:04, 10 cze 2017

Też właśnie obawiam się przypalania.
BasiaLT 23:33, 10 cze 2017

Przecudnie u ciebie, piwonie prawie pachną przez monitor
jolka 08:43, 11 cze 2017

07_Rene napisał(a)
Jolu, ta piwonia jest cudowna Pachnie? Szkoda, że śnieg jej zaszkodził. Pooglądałam sobie ostatnie strony i bardzo mi się podoba u Ciebie. U mnie rumianka nie chce rosnąć i nie wiem dlaczego. A Ty chyba masz ją w pełnym słońcu. Szkoda, że jesteście daleko, bo chętnie bym się napiła z Tobą i Kamcią popołudniowej kawki

Renia, musisz sobie zaplanować wakacyjną wycieczkę w nasze strony, to pomyślimy o kawce A zacytowana przez Ciebie piwonia dopiero w tym roku mnie oczarowała - wielkością kwiatu, zmieniającym się kolorem, delikatnością W ub byłam nią rozczarowana, że nie jest pełna i ma taki agresywny kolor na początku. Kupiłam ją w pąku. Ale ostatecznie się polubiłyśmy

Runiankę mam od południowego wschodu. Słońce do ok. 12-13tej. Dosyć rośnie. Jak jest sucho to się staram ją podlać. W wilgotnym podłożu ma się zdecydowanie lepiej. Ziemię ma dosyć lekką, z korą i kompostem.

jolka 08:46, 11 cze 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola, bosko u ciebie, jak w raju dosłownie! Ja mam ze 4 krzaczki piwonii ale każda w innym miejscu. Będę dopiero przesadzać w docelowe miejsce. Ale to chyba na jesień się przesadza jak dobrze pamiętam? Powiedz mi czy jak piwonie ci przekwitną to ścinasz je zupełnie czy liście zostawiasz do konca sezonu?

Marzenka dziękuję za miłe słówka Jak mnie będą chwasty dobijać, to będę sobie o nich przypominać, hehe Też mam piwonie w różnych miejscach, ale nie mam za bardzo gdzie ich przesadzić, żeby były razem. A przesadza się w sierpniu. Liście ścinałam jakoś końcem lata, z tego co pamiętam. No i przekwitłe kwiaty też obcinam, by nie zawiązywała nasion.